Άλλοι εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα οι τρεις «μεγάλοι» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου κατάφεραν να προκριθούν στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου της χώρας και να ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η πρωταθλήτρια Μπενφίκα σάρωσε με 5-1 στο «Ντα Λουζ» την Αρούκα της τρίτης κατηγορίας, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου της διοργάνωσης και έδειξε πως έχει αρχίσει να συνέρχεται. Για τους «αετούς» σκόραραν οι Κάρντετς (24’ και 45’), Σαβιόλα 31’, Λουϊζάο στο 66’ και Γκαϊτάν στο 86’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Σίντνεϊ, Σέζαρ Πεϊσότο, Αϊρτον, Σάλβιο, Αϊμάρ (68' Νούνο Γκόμες), Γκαϊτάν, Κάρντετς, Χάβι Γκαρσία (46' Λουίς Φελίπε), Σαβιόλα (61' Ουέλντον)


Όσον αφορά την Πόρτο, σάρωσε με 4-1 στο «Ντραγκάο» τη Λιμιάνος, επίσης της τρίτης κατηγορίας και πιστοποίησε την ανωτερότητά της. Σκόρερ των «δράκων» ήταν οι Βάλτερ στο 9’, 60’ και 91’ και Βαρέλα στο 45’+1’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Μπέτο, Σαπουνάρου (67' Ούκρα), Οταμέντι, Σερένο, Εμίλιο Ράφαελ, Φρέντι Γκουαρίν, Σόουζα (55' Κάστρο), Ρούμπεν Μίκαελ, Χουλκ, Βάλτερ, Βαρέλα (67' Ροντρίγκεζ)


Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τα βρήκε «σκούρα» στην έδρα της Εστορίλ της δεύτερης κατηγορίας, της οποίας επικράτησε με 2-1, χάνοντας με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο. Για τα «λιοντάρια» «καθάρισαν» ο Λίεντσον στο 64’ και ο Πόστιγκα στο 79’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Χίλντεμπραντ, Ντάνιελ Καρρίκο, Εβάλντο, Αμπελ, Πόλγκα, Βαλντές, Αντρέ Σάντος, Πόστιγκα, Φερνάντεζ (94' Ζοάο Περέιρα), Ζαπατέρ (45'+2' Ντιόγκο Σαλομάο), Βούκσεβιτς (45' +2' Λίεντσον)


Σάρωσε με 4-1 η Ρίο Αβε τη Βέντας Νόβας της τρίτης κατηγορίας εντός έδρας. «Θύμα» έκπληξης έπεσε η Λεϊρία, που έχασε με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) στην έδρα της από τη Μαδέιρα της δεύτερης κατηγορίας. Τα πέναλτι χρειάστηκε η Σετούμπαλ, ώστε να αποκλείσει με 4-2 (κ.α., παρατ. 1-1) τη Ζιλ Βιθέντε, επίσης, της δεύτερης κατηγορίας εκτός έδρας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube