Το παρόν αλλά και το μέλλον της αθλητικής δημοσιογραφίας, βρέθηκε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου InterContinental, εκεί όπου οι απόφοιτοι του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους, ενώ οι νέοι σπουδαστές της σχολής καλωσορίστηκαν από τον διευθυντή σπουδών, Χρήστο Σωτηρακόπουλο, στην επίσημη έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

Για την κατάσταση στο χώρο της δημοσιογραφίας και τις προκλήσεις της νέας εποχής μίλησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ της SportDay κ. Τάσος Μπούρας, ο διευθυντής της εφημερίδας κ. Γιώργος Χελάκης και ο εκτελεστικός διευθυντής του NovaΣΠΟΡ FM και της SportDay κ. Γιώργος Δήμας, οι οποίοι τόνισαν πως κάθε χρόνο το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, επιθυμεί να δώσει τα καλύτερα εφόδια στους σπουδαστές του, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί, όταν αποφοιτούν από αυτό.

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων της Nova κ. Ανδρέα Μπέκιου ο οποίος βράβευσε και τον κορυφαίο σπουδαστή για το ακαδημαικό έτος 2009-10, Άκη Βαιου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε τον περασμένο μήνα στο Ζάγκρεμπ. Τα «αργυρά» κορίτσια και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μορφέσης βραβεύτηκαν από τον διευθυντή προγράμματος του NovaΣΠΟΡ FM, κ. Μιχάλη Λεάνη.

Από τον άνθρωπο του οποίου η φωνή συνδέθηκε με το χρυσό θρίαμβο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004 Γιώργο Χελάκη βραβεύτηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος υπηρετεί πλέον το άθλημα από τη θέση του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο πρωταθλητής Ευρώπης ευχαρίστησε το Γιώργο Χελάκη για τις περιγραφές του στους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου και συμβούλευσε τους υποψήφιους δημοσιογράφους να είναι αντικειμενικοί.

Στην εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι απόφοιτοι του έτους 2009-2010, βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους, ενώ δόθηκαν αριστεία στους καλύτερους. Την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Μακρίδης, ο οποίος αν και καθηλωμένος στο αναπηρικό καρότσι, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σπουδαστές, καθώς η θέληση του, προσπερνούσε όλες τις δυσκολίες.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ έδωσε την ευκαιρία δωρεάν φοίτησης σε 12 νέους σπουδαστές, οι οποίοι πήραν μέρος στο διαγωνισμό δημοσιογραφικού κειμένου της SportDay. Παράλληλα δόθηκαν δυο ακόμη υποτροφίες στη μνήμη του Αντώνη Μπόκτορ και του Χαράλαμπου Τσιριμονάκη, καθώς και μια από τον μεγαλύτερο σύνδεσμο φιλάθλων της εθνικής ομάδας «Γαλανόλευκος Φάρος».

Οι απόφοιτοι δεν πήραν μόνο βραβεία, αλλά και έδωσαν! Με χαρά και έκπληξη υποδέχτηκαν οι Γιώργος Αντωνακάκης και Όλγα Νικολαΐδου την πρωτοβουλία των παιδιών να τους απονείμουν βραβεία Οσ- ΚΑΡ, για την οργάνωση μιας μικρής θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περσινής χρονιάς και στην οποία φαινομενικά άσχετα δημοσιογραφικά κείμενα «έδεσαν» μεταξύ τους χάρη στη δραματουργία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube