Το ρόστερ του Ολυμπιακού εκθείασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Σαμοθράκη «25 χρόνια ρεπορτάζ Ολυμπιακού». Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων» εκθείασε επίσης τον Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ τάχθηκε υπέρ των επιλογών του Φερνάντο Σάντος. Την πρόθεσή του να ασχοληθεί με μικρά ταλαντούχα παιδιά εξέφρασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

«Είναι πολλά τα 25 χρόνια. Είναι όμορφο που εξιστορούνται αναμνήσεις τόσων χρόνων από έναν άνθρωπο που έζησε τον Ολυμπιακό εκ των έσω. Δεν έχω διαβάσει ακόμη το βιβλίο αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία» σχολίασε αρχικά ο Πέτρος Ξανθόπουλος, μιλώντας για το νέο… εγχείρημα του Κώστα Σαμοθράκη.
Στη συνέχεια όμως, μίλησε για τον φετινό Ολυμπιακό, λέγοντας ότι: «η ομάδα διαθέτει πλέον, πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ικανούς να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, όπως λέμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα».

Ο Ξανθόπουλος στάθηκε και στον Γιάννη Φετφατζίδη, τονίζοντας ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πρωταγωνιστεί και να διαπρέπει συνεχώς! «Όπως μαθαίνω, δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα, ενώ είναι πολύ σημαντικό που ο προπονητής του, ο κ. Βαλβέρδε, ξέρει και τον διαχειρίζεται πολύ σωστά. Παράλληλα, τα παραδείγματα των Φετφατζίδη και Νίνη που ήδη πρωταγωνιστούν από μικρή ηλικία, ενθαρρύνει και νεότερα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι οι ακαδημίες πλέον, βγάζουν παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν, τη νέα γενιά δηλαδή, στηρίζεται και ο Φερνάντο Σάντος με την Εθνική ομάδα».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος όμως, ήταν πιο φειδωλός στις δηλώσεις του. Αφού ευχήθηκε καλές… πωλήσεις στο βιβλίο του Κώστα Σαμοθράκη, μίλησε για την Εθνική ομάδα, τονίζοντας ότι πρέπει να της δοθεί χρόνος, έτσι ώστε να αφοσιωθεί η φιλοσοφία του Σάντος. «Σκοπεύω να ασχοληθώ με τις ακαδημίες και τα νεαρά ταλαντούχα παιδιά» κατέληξε, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube