«Αυτό που θέλουμε είναι να μας λένε την αλήθεια»... Με τον τρόπο αυτό ο Χρήστος Αφρουδάκης εξέφρασε το παράπονό του προς τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. O πολίστας των "ερυθρολεύκων" έκανε λόγο για ενδεχόμενο διάλυσης που γίνεται ολοένα και πιο ορατό όσο οι ημέρες κυλούν και δεν βρίσκεται λύση, ενώ χαρακτήρισε έσχατη λύση την προσφυγή στα δικαστήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Αφρουδάκη

Πως είναι η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή στον Ολυμπιακό;

«Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από τότε που αποφασίσαμε να μην κατεβαίνουμε στις προπονήσεις λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Σεπτέμβρη και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποια λύση…».

Μετά την ανακοίνωση που εκδώσατε προς τη διοίκηση ως απάντηση σε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο κ. Συγγελίδης, υπήρξε κάποια απάντηση ή κάποια επικοινωνία με κάποια από τα μέλη της διοίκησης;

«Δεν νομίζω πως έχει γίνει κάποια προσέγγιση. Εμείς θεωρήσαμε σωστό να απαντήσουμε σε κάποιες δηλώσεις του προέδρου διότι μας προσέβαλε σαν ομάδα, Το σωστό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια και να μην αμφιταλαντεύεται σε καταστάσεις οι οποίες είναι αναληθείς και κάνουν κακό στην ομάδα αλλά και στον σύλλογο».

Μετά την ανακοίνωση, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως υπάρχει ενός είδους πόλεμος ανάμεσα σε εσάς και τη διοίκηση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Αν υπάρχει, ο πόλεμος δεν ξεκίνησε από εμάς αλλά από την ίδια τη διοίκηση. Ότι αναγράφεται σε οποιαδήποτε ανακοίνωσή μας είναι πέρα για πέρα αληθές και δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πολιτικά ή καρέκλας».

Είστε ανοιχτή σε μία νέα προσέγγιση από τον πρόεδρο ή κάποιο άλλο μέλος της διοίκησης;

«Αυτό που θέλουμε είναι να μας λένε την αλήθεια. Τώρα, αν έρθει ο πρόεδρος ή κάποιο άλλο μέλος της διοίκησης και μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθεί ότι συμφωνήθηκε ενάμισι χρόνο πριν, δεν πρόκειται να του πούμε ότι δεν το δεχόμαστε επειδή μας κατηγόρησες. Αυτό που ζητάμε είναι να βρει η ομάδα τον δρόμο της, να έχουμε κάποιες εγγυήσεις στα χέρια μας για τα χρήματα που μας οφείλονται και από εκεί και πέρα να αρχίσουμε προπονήσεις για να προετοιμαστούμε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός».

Υπάρχουν σκέψεις προσφυγών στα δικαστήρια;

«Είναι η έσχατη λύση και είναι γεγονός πως θα μπορούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα. Κανένας όμως από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο».

Η έναρξη του πρωταθλήματος πλησιάζει και προπονήσεις σαν ομάδα δεν έχετε ξεκινήσει. Υφίσταται θέμα διάλυσης, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο συμπαίκτης σου στην ομάδα, ο Αντώνης Βλοντάκης;

«Όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν βρίσκεται λύση, ολοένα και γίνεται πιο ορατό το ενδεχόμενο η ομάδα να μην κατέβει στους αγώνες. Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός, το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα, αναγκαστεί να κατέβει στο πρωτάθλημα χωρίς τους παίκτες του, στηριζόμενος σε μία ομάδα αποτελούμενη από νέα παιδιά, ακόμα και αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «διάλυση».

Ποιά η στάση του κόσμου στο όλο θέμα;

«Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος έχει δίκιο στη συγκεκριμένη υπόθεση και νομίζω πως μας στηρίζει. Ο κόσμος στην ουσία είναι η δύναμή μας και εύχομαι με τον τρόπο του να μας βοηθήσει για να μην φτάσουμε στο σημείο που ανέφερα και πιο πριν, δηλαδή να κατέβει ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα, με μία ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από νέα παιδιά».

Η συνέντευξη του Χρήστου Αφρουδάκη έγινε πριν την παραίτηση του Γιάννη Συγγελίδη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube