Ίση μεταχείριση από την διαιτησία, ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς μιλώντας κατά την παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε ακόμα στους… νεοφερμένους, Βασίλη Σπανούλη και Ντούσαν Ίβκοβιτς, στους αποχωρήσαντες Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα του στους φιλάθλους της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς:

Ισονομία, τίποτε άλλο

«Θέλουμε ισονομία. Τίποτε άλλο. Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Κάποιοι ήρθαν νωρίτερα, κάποιοι αργότερα. Νομίζω πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι επιτυχημένο. Τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως είπε ο κόουτς Ίβκοβιτς, αλλά μας βοήθησαν να μπούμε σε μια ευθεία. Βρεθήκαμε σε αναγνωριστικό στάδιο, για να "δέσουμε" όλοι μαζί. Στην συνέχεια είχαμε δυνατό ματς με την Εφές, στο οποίο παίξαμε πολύ καλά, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Κεφάλαιο Σπανούλης

«Ο Βασίλης είναι εγνωσμένης αξίας. Είναι σημαντικός για την ομάδα μας. Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στο ρόστερ μας. Η περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ καλή. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα χρειαστούμε, ώστε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που λέει ο προπονητής».

Κεφάλαιο «Ντούντα»

«Η δική μου καριέρα απογειώθηκε από την παρουσία του Ίβκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ. Ξέρω πάνω-κάτω τι θα ζητήσει από μένα και τι θέλει να κάνω στο γήπεδο. Η παρουσία του βοηθάει τόσο εμένα, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά. Η παρουσία του κόουτς βοηθά και ψυχολογικά, ελπίζουμε να ξαναζήσουμε το ΄97 μαζί του».

Ναι μεν, αλλά…

«Είναι απώλεια ο Τζος (Τσίλντρες) και ο Λίνας (Κλείζα) και λογικά απογοητεύει τον κόσμο. Όμως οι ομάδες χτίζονται και πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο. Δημιουργούνται τον Σεπτέμβρη και κρίνονται τον Ιούνη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο όσοι είμαστε στην ομάδα, με βάση τη φιλοσοφία του κόουτς».

Ο κόσμος, η δύναμη μας!

«Και για εμάς και για τους φιλάθλους η σεζόν είναι σημαντική. Θα συναντηθούμε πολύ αργά στο πρωτάθλημα λόγω της τιμωρίας. Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι για ό,τι συμβαίνει και πρέπει μαζί να προστατεύσουμε την ομάδα, γιατί ο κόσμος μας είναι απαραίτητος. Αποτελεί τη δύναμη που χρειαζόμαστε στις δύσκολες στιγμές».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ