Η «SportDay» εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Golden Foot τα τελευταία χρόνια και στη φετινή εκδήλωση της 11ης Οκτωβρίου θα δώσει και πάλι το «παρών» της, εκπροσωπούμενη, όπως κάθε χρόνο, από τον Ακη Τσόπελα.

Περισσότεροι από 50 media partners απ' όλο τον κόσμο ψηφίζουν κάθε χρόνο εκτός από τους υποψήφιους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και τον δικό τους πρόεδρο που τους εκπροσωπεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη φετινή 8η έκδοση πρόεδρος της επιτροπής των Media Partners ψηφίστηκε ο εκπρόσωπος της «SportDay», Ακης Τσόπελας.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή εκδήλωση μεγάλες μορφές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής θα αφήσουν τα αποτυπώματα των ποδιών τους στο Champions Promenade του Μόντε Κάρλο.

Για φέτος έχουν προσκληθεί, ανάμεσα στους άλλους, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Κάρλος Ντούνγκα και ο Ούγκο Σάντσεζ, τα αποτυπώματα των οποίων θα τοποθετηθούν δίπλα σ' εκείνα των Πούσκας, Ντι Στέφανο, Εουσέμπιο, Μαραντόνα, Πλατινί, Τζορτζ Μπεστ, Γκερντ Μίλερ, Χέντο, Κοπά, Φοντέν, Ριβελίνο, Ρίβα, Τζοφ, Ζιντάν, Ζίκο, Φακέτι, Ριβέρα και τόσων άλλων θρύλων.

Η «SportDay» από το 2008 διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης στην Ελλάδα. Οι δέκα υποψήφιοι από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές για την 8η έκδοση είναι οι Μπέκαμ, Μπουφόν, Ντρογκμπά, Ετό, Τζέραρντ, Γκιγκς, Πουγιόλ, Ραούλ, Ζέεντορφ και Τότι.

Εως το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου οι Ελληνες φίλαθλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία μέσα από το sday.gr, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του νικητή για το 2010, ο οποίος τρεις μέρες αργότερα θα αφήσει κι αυτός τα απο- τυπώματα των ποδιών του στο Champions Promenade.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube