Από τα… πόδια των διεθνών εξαρτάται αν η Εθνική Ελλάδας θα νικήσει τη Λετονία την ερχόμενη Παρασκευή, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κατά τη συγκέντρωση της αποστολής. «Η Λετονία είναι καλή ομάδα, αλλά αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας τότε μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι καθαρά στα... πόδια μας», τόνισε ο 29χρονος επιθετικός.

«Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη μέχρι το τέλος. Απομένουν 8 παιχνίδια. Αυτό που κοιτάμε είναι τα προσεχή δύο με τη Λετονία και το Ισραήλ και κυρίως το πρώτο. Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε τον κόσμο μαζί μας και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί ήδη έχουμε μια απώλεια 4 βαθμών στα δύο πρώτα ματς. Η Λετονία είναι γνώριμη σε εμάς, όμως οι αποστάσεις έχουν μικρύνει, αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα. Θέλει προσοχή το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι καλή ομάδα η Λετονία το ίδιο και το Ισραήλ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν παίξουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε, θα κατακτήσουμε τους βαθμούς. Είναι καθαρά στα πόδια μας», ανέφερε ο φορ του ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς εάν αποτελεί επιπλέον βάρος για τους διεθνείς το γεγονός πως η «γαλανόλευκη» για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχει ξεκινήσει με νίκες, απάντησε: «Τα στατιστικά είναι για τους δημοσιογράφους και όχι για εμάς. Στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σίγουρα το πως ξεκινήσαμε δεν είναι θετικό για εμάς αλλά έχουμε δύο παιχνίδια για να το αλλάξουμε. Θα έρθουν οι νίκες και ευελπιστούμε να έρθουν στα δύο αυτά παιχνίδια. Να γίνει η αρχή. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα. Το έκανε στο πρώτο παιχνίδι, τώρα θέλουμε να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Μπορούμε να το γεμίσουμε το γήπεδο γιατί οι Έλληνες αγαπάνε την Εθνική και πάντα είναι δίπλα της».

Ο Λυμπερόπουλος - που έχει μια κάκωση στο γόνατο - δεν πήγε στο ξενοδοχείο, λόγω προσωπικού ζητήματος, και θα πάει αργότερα. Ο Τζιόλης θα έρθει το απόγευμα στην Ελλάδα, επειδή είχε χθες υποχρεώσεις με τη Σανταντέρ. Όσον αφορά τον Σαμαρά, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής που υποβλήθηκε χθες το βράδυ ο επιθετικός της Σέλτικ.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων

Σήμερα: 17:00, Αγιος Κοσμάς (ανοιχτή)
5/10: 11:30, Αγιος Κοσμάς
6/10: 11:00, Καραϊσκάκη (ανοιχτή για 15' και συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος μετά την προπόνηση)
7/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς
9/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς
10/10: 11:00, Αγιος Κοσμάς
11/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς

Η αποστολή

Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ