Πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, αφού… χρειάστηκε, όμως, να μείνει από το 56' με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς.

Τρία(!) πέναλτι είχε το ματς, από τα οποία τα δύο χαμένα.

Δύο στα δύο για τους «κανονιέρηδες», που έφτασαν στους έξι βαθμούς και συγκατοικούν στην κορυφή του τελευταίου ομίλου του Champions League με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που πέρασε σαν… σίφουνας (3-0) από την Μπράγκα.



Παρτιζάν-Άρσεναλ 1-3

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, παρότι είχε να… αντιμετωπίσει, εκτός από την Παρτιζάν, και τους οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου, οι οποίοι δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα στο «FK Partizan Stadion». Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου στην αναμέτρηση, ο Αρσέν Βενγκέρ είδε την ομάδα του να προηγείται στο σκορ με τον Αρσάβιν (1-0). Ο Γουίλσιρ «πάτησε» εξαιρετικά στον Ρώσο και αυτός, με πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες»!

Μετά από μισή ώρα παιχνιδιού, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βόλφγκανγκ Σταρκ, είδε το χέρι του Ντενίλσον στη μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ και έδωσε την εσχάτη των ποινών και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία στους Σέρβους για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Κλέο δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ευστόχησε από τα 11 βήματα, κάνοντας το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 56', ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Αρσάβιν, έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Σαμάκ, αυτός ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Ρώσος ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ του, καθώς έστειλε την μπάλα στο κέντρο και ο Στοϊκοβιτς απέκρουσε με το σώμα.

Ωστόσο, με το αριθμητικό πλεονέκτημα, το γκολ για την Άρσεναλ ήταν θέμα χρόνου…

Στο 71', έπειτα από σέντρα του Ροζίτσκι, ο Σαμάκ έπιασε την κοντινή κεφαλιά και «έγραψε» το 2-1 για τους φιλοξενούμενους, που «καθάρισαν» τη νίκη στο 82', όταν ο Σκιλασί έκανε το 3-1 με τον ίδιο, σχεδόν, τρόπο.

Δύο λεπτά αργότερα, η Παρτιζάν είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, καθώς κέρδισε πέναλτι με τον Στεφάνοβιτς, ο Κλέο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε αυτήν τη φορά απέναντι από τον Φαμπιάνσκι, που απέκρουσε σε κόρνερ.



Παρτιζάν (Αλεξάντερ Στανόγεβιτς): Στοΐκοβιτς, Στεφάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Κρστάιτς, Λαζέφσκι, Τόμιτς (59' Σάβιτς), Πέτροβιτς (69' Σμίλιανιτς), Μέντο, Ίλιτς, Μπόγια (84' Ίλιεφ), Κλέο.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Τζουρού, Σκιλασί, Γκιμπς, Ροζίτσκι, Σονγκ, Ντενίλσον, Αρσάβιν (83' Κλισί), Γουίλσιρ (74' Νασρί), Σαμάκ (75' Βέλα).

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Γήπεδο: «FK Partizan Stadion»













Μπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-3

Η «εξάρα» από την Άρσεναλ στην πρεμιέρα φαίνεται ότι είναι ακόμα… αχώνευτη για την Μπράγκα. Η πορτογαλική ομάδα ήταν τραγική και απέναντι σε μία εντυπωσιακή Σαχτάρ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το αήττητο ενός χρόνου που κρατούσε στην έδρα της. Με τον Αντριάνο να κάνει (πραγματικά) ό,τι θέλει, οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-0, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Estadio Municipal de Braga».

Ο Ντόουγκλας Κόστα στο 56' έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Αντριάνο, ο οποίος έπιασε στην κίνηση το σουτ και νίκησε τον Φελίπε για το 1-0, ενώ παρόμοια ήταν η φάση και του δεύτερου γκολ των Ουκρανών στο 72', όταν και πάλι ο Ντόoυγκλας Κόστα έκανε την κάθετη πάσα στον Αντριάνο, αυτός κοντρόλαρε και με πλάσε στην κλειστή γωνία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Ντόoυγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική του εμφάνισή του, καθώς με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.



Μπράγκα (Ντομίνγκος Πασιένσια): Φελίπε, Μιγκέλ Γκαρσία, Ροντρίγκες (36' Παουλάο), Μοϊσές, Σίλβιο, Βαντίνιο (74' Μοσορό), Αγκιάρ, Σαλίνο (55' Λίμα), Άλαν, Πάουλο Σέζαρ, Ματέους

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (79' Βίτσενετς), Γκάι (66' Ζάντσον), Κόστα, Μκιταριάν, Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο (75' Εντουάρντο)

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)
Γήπεδο: «Estadio Municipal de Braga»





Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 6 (9-1)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (4-0)
3. Παρτιζάν 0 (1-4)
4. Μπράγκα 0 (0-9)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube