Το ντέρμπι της Λισαβόνας ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ ξεχωρίζει στην 5η αγωνιστική της Superliga. Η Πόρτο «δοκιμάζεται» στην έδρα της Νασιονάλ, ενώ η Μπράγκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Πάσος Φερέιρα.

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Τρεις ήττες σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος μετράει η Μπενφίκα, η οποία νίκησε με σκορ 2-0 τη Χάποελ Τελ Αβίβ για τους ομίλους του Champions League. Οι «αετοί» διαμαρτύρονται, επειδή την προηγούμενοι αγωνιστική δεν τους δόθηκαν δύο πέναλτι στο παιχνίδι με την Γκιμαράες.

Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου απείλησε πως θα μποϊκοτάρουν το Λιγκ Καπ, όμως η ομοσπονδία της χώρας τη προειδοποίησε πως αν το πράξει, τότε θα τιμωρηθεί με 5ετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ επικράτησε (2-1) στην έδρα της Λιλ για τους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, αφού στο πρωτάθλημα ήρθε ισόπαλη (0-0) με την Ολιανένσε.

Νασιονάλ-Πόρτο

Η Νασιονάλ δεν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοσή της. Αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά στον αγώνα με τη Λεϊρία, αφού δέχθηκε ένα γκολ από ένα επιπόλαιο διώξιμο των αμυντικών και ηττήθηκε (2-1). Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία αμυντικό Νούνο Πίντο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, η Πόρτο επικράτησε με σκορ 3-0 στην έδρα της Ραπίντ Βιέννης για τους ομίλους τους ομίλους του Europa League. Το θέμα είναι ότι οι «δράκοι» είναι ουσιαστικοί και κερδίζουν τα παιχνιδιού ακόμα και όταν δεν αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πόρτο έχει καλή παράδοση στη Μαδέιρα κόντρα στη Νασιονάλ, αφού στις εννέα πιο πρόσφατες αναμετρήσεις έχει σημειώσει πέντε νίκες, πήρε δύο «Χ» και ηττήθηκε δύο φορές.

Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Μπράγκα, ύστερα από τη βαριά ήττα (6-0) από την Άρσεναλ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, όμως ακόμα δεν έχει φορμαριστεί και αυτό αναμένεται να γίνει στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Μπράγκα περνάει δίχως απώλειες από την έδρα της Πάσος Φερέιρα, η οποία βρίσκεται στην έκτη θέση και προέρχεται από την ισοπαλία στην έδρα της Μαρίτιμο.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/09

Ολιανένσε-Πορτιμονένσε (22:15)

Σάββατο 18/09

Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο (19:00)
Γκιμαράες-Λεϊρία (23:15)

Κυριακή 19/09

Ρίο Άβε-Ακαντέμικα (18:00)
Ναβάλ-Σετούμπαλ (19:00)
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα (20:00)
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Δευτέρα 20/09

Νασιονάλ-Πόρτο (21:45)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/09

Μπράγκα-Ναβάλ (22:15)

Σάββατο 25/09

Ακαντέμικα-Γκιμαράες (19:00)
Μαρίτιμο-Μπενφίκα (21:15)
Πόρτο-Ολιανένσε (23:15)

Κυριακή 26/09

Πορτιμονένσε-Μπέιρα Μαρ (18:00)
Λεϊρία-Ρίο Άβε (18:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Νασιονάλ (22:15)

Δευτέρα 27/09

Σετούμπαλ-Πάσος Φερέιρα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube