Οι ιδιοκτήτες της μπύρας GUINNESS®, της μεγαλύτερης σε πωλήσεις μαύρης μπύρας στον κόσμο, ανακοίνωσαν τον εορτασμό για 2η συνεχή χρονιά της ημέρας του Arthur Guinness™, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από όλους τους φίλους της GUINNESS οι οποίοι θα ενωθούν για να υψώσουν ένα ποτήρι GUINNESS προς τιμή του ιδρυτή της Arthur στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιρλανδία, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική.

Η ημέρα του Arthur Guinness τιμά την ξεχωριστή προσωπικότητα του Arthur Guinness, ο οποίος υπέγραψε το 1759 , το 9.000 ετών μισθωτήριο συμβόλαιο του ζυθοποιείου St. James’s Gate Brewery στο Δουβλίνο και έτσι εισήγαγε τη μπύρα GUINNESS σε όλο τον κόσμο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συνεισφέρει ενεργά στο ίδρυμα Arthur Guinness (Arthur Guinness Fund™), όπου με την σειρά του υποστηρίζει κοινωνικά ιδρύματα με στόχο την προσφορά σε κοινότητες που έχουν ανάγκη ανά τον κόσμο.

Η παγκόσμια εορταστική πρόποση προς τιμή του Αrthur Guinness θα ξεκινήσει στις 17:59 (GMT) στην Ιρλανδία στις 23 Σεπτεμβρίου με δημοφιλή εθνικά συγκροτήματα και παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο ζυθοποιείο St. James’s Gate και στις τοπικές pubs αλλά και περιφερειακά του Δουβλίνου, στο Cork και στο Galway. Μεταξύ των διεθνών καλλιτεχνών που πρόκειται να συμμετέχουν θα είναι οι Snow Patrol, Jay Sean και Paolo Nutini, οι οποίοι και θα σημάνουν την έναρξη του εορτασμού στις 17:59 υψώνοντας ένα ποτήρι GUINNESS προς τιμή του Arthur Guinness.

Tι είναι η GUINNESS®;

H μπύρα GUINNESS είναι γνωστή ως η Ιρλανδική ή Dry stout. Σκούρες στο χρώμα, οι Ιρλανδικές stouts συνήθως έχουν γεύση φρυγανισμένου ψωμιού ή γεύση καφέ.

Η μπύρα GUINNESS παράγεται με νερό, βύνη κριθαριού, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά. Μια ποσότητα κριθαριού είναι καβουρδισμένη και σε αυτή οφείλεται το ξεχωριστό σκούρο χρώμα της και η χαρακτηριστική πλούσια γεύση της. Στο άζωτο που περιέχεται στην μπύρα οφείλεται ο πλούσιος κρεμώδης αφρός της που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο ρουμπινί - κόκκινο σώμα της (παρότι αποτελεί κοινή αποδοχή ότι η GUINNESS είναι μαύρη!). Στο καβουρδισμένο κριθάρι , το οποίο δεν έχει υποστεί ζύμωση, οφείλεται η διαφορετική γεύση της μπύρας GUINNESS.

Σήμερα, η μπύρα GUINNESS είναι διαθέσιμη σε διαφορετικούς τύπους , εκ των οποίων οι πιο δημοφιλείς είναι:

•GUINNESS® DRAUGHT (Σε συσκευασία βαρελιού, κουτιού και φιάλης)
•GUINNESS® DRAUGHT EXTRA COLD (Σε συσκευασία βαρελιού)
•GUINNESS® EXTRA STOUT (ή γνωστή ως GUINNESS Original σε ορισμένες χώρες)
•GUINNESS® FOREIGN EXTRA STOUT (FES)
•GUINNESS® EXTRA SMOOTH
•GUINNESS® RED

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ GUINNESS ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ GUINNESS

Οι ιδιοκτήτες της GUINNESS®, της μεγαλύτερης σε πωλήσεις μαύρης μπύρας στον κόσμο, ανακοίνωσαν τον Ιούνιο το λανσάρισμα του νέου ποτηριού GUINNESS, που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση της Νο1 μαύρης μπύρας σε πωλήσεις στον κόσμο.

Το νέο σχέδιο, αναδεικνύει το μοναδικό «ημέρωμα» της Guinness μέσα στο ποτήρι, ζωντανεύοντας το pint. Η καμπυλότητα στο ξεχωριστό νέο ποτήρι είναι εμπνευσμένη από το ήδη υπάρχον ποτήρι (τύπου tulip) και σε συνδυασμό με το μοναδικό σκάλισμα που μιμείται το σχέδιο της άρπας, κάνει το νέο ποτήρι ιδανικό για το σερβίρισμα του τέλειου ποτηριού (pint) Guinness.

Οι πιστοί καταναλωτές της Guinness θα εκτιμήσουν ότι το μοντέρνο νέο σχέδιο, εξακολουθεί να απαιτεί το σωστό σερβίρισμα της μπύρας σε δύο στάδια, το οποίο πρέπει να γίνει σε 6 βήματα όπως πάντα, ενώ παρέχει μια πλούσια εμπειρία απόλαυσης μέσα από ένα τέλειο ποτήρι (pint).


Σερβίροντας το τέλειο ποτήρι GUINNESS από βαρέλι

1.Χρειαζόμαστε ένα στεγνό καθαρό ποτήρι (pint) – κατά προτίμηση με το λογότυπο Guinness

2.Το κρατάμε κάτω από τη βρύση σε γωνία 45 μοιρών και προσέχουμε το στόμιο της βρύσης να μην έρχεται σε επαφή με τη μπύρα ή το ποτήρι

3.Tο σερβίρισμα – τραβάμε την κάνουλα της βρύσης προς τα κάτω και αφήνουμε τη μπύρα να γεμίσει το ποτήρι – θα παρατηρήσετε ότι αρχίζει η ανάδευση

4.Η σταθεροποίηση – αφήνουμε το ποτήρι ακίνητο να ηρεμήσει κι έτσι επιτρέπουμε στις φυσαλίδες αζώτου να δημιουργήσουν την υπέροχη ανάδευση στο ποτήρι και στη συνέχεια να σχηματιστεί ο κρεμώδης αφρός

5.O αφρός – η μπύρα έχει ηρεμήσει (ξεχωρίζει το μαύρο περιεχόμενο από τον αφρό) και το ποτήρι γεμίζει αργά μέχρι πάνω για να πάρει ο αφρός τον όγκο που χρειάζεται.

6.Η παρουσίαση – προσφέρετε στον αγαπημένο σας πελάτη το τέλειο ποτήρι GUINNESS.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube