Ηταν 12 Σεπτεμβρίου 1993 όταν ένα νέο καλλιτεχνικό ρεύμα ήρθε να ταράξει τα νερά του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τον βάφτισαν «Πιντουρίκιο» επειδή το στυλ του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, που έκανε το ντεμπούτο του με τη Γιουβέντους σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια απέναντι στη Φότζια, θύμιζε τον Ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης Μπερναρντίνο Πιντουρίκιο.

Ο αιώνιος αρχηγός της Γιουβέντους μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας σε μία κατάθεση ψυχής αποκάλυψε 17 λόγους για τους οποίους είναι κολλημένος με τη «Μεγάλη Κυρία»:

«17) Για να φορώ την ασπρόμαυρη φανέλα για πρώτη φορά και όχι επειδή την είχα αγοράσει από ένα κιόσκι.
16) Για να φορώ την ασπρόμαυρη φανέλα για δεύτερη φορά, για τρίτη, για τέταρτη, για 637η φορά και...
15) Για να ακούω τους οπαδούς να τραγουδούν: «Εγώ για σένα δεν κουράζομαι, θα είμαι πάντα στο πλευρό σου, είσαι το πιο ωραίο πράγμα που υπάρχει. Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ολέ».
14) Για την οργή, για τα δάκρυα. Υστερα από μία ήττα, έπειτα από έναν τραυματισμό. Μετά τον τραυματισμό της 8ης Νοεμβρίου 1998. Με άλλαξε, με βελτίωσε.
13) Για να είμαι συμπρωταγωνιστής σε μία τέτοια τηλεφωνική συνομιλία: «Καλημέρα, Αλεσάντρο. Πώς είσαι, έχεις ξυπνήσει ήδη;». «Οχι, πραγματικά κοιμόμουν ακόμα». «Καλά, τότε είναι η στιγμή να σηκωθείς». Ηταν έξι η ώρα το πρωί. Στην άλλη άκρη της γραμμή ήταν ο Avvocato (σ.σ.: Τζιοβάνι Ανιέλι).
12) Για να παρακολουθώ με το βλέμμα την μπαλιά του Αλεσάντρο Ορλάντο, μετά να σταματώ και να χρησιμοποιώ το δεξί εξωτερικό με το ένστικτό μου, για να νικήσω τον γκολκίπερ: 4 Δεκεμβρίου 1994, το 0-2 γίνεται 3-2, με το δικό μου γκολ να υπογράφει την ανατροπή.
11) Για να σημειώνω γκολ που ισοδυναμεί με Διηπειρωτικό Κύπελλο: 26 Νοεμβρίου 1996, Τόκιο, 1-0 στο 82ο λεπτό κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ.
10) Για τη φανέλα. Την έχω ιδρώσει. Δεν την έχω εγκαταλείψει ποτέ. Το δικό μου όνομα γραμμένο κάτω, μόνο το δικό μου...
9) Για την 5η Μαΐου 2002.
8) Για να παίζω με τους Αντόνιο, Τζανλούκα, Ρομπέρτο, Φαμπρίτσιο, Μικελάντζελο, Τσίρο, Αντρέα, Ντίνο, Σέρζιο, Γιούργκεν, Πάουλο, Ντιντιέ, Ζινεντίν, Φίλιπο, Νταβίντ, Βλαντιμίρ, Ατίλιο, Κριστιάν, Ραφαέλε, Εντγκαρ, Μάουρο, Ιγκόρ, Λίλιαν, Τζίτζι, Πάβελ, Φάμπιο, Πάολο, Ζλάταν, Πάτρικ, Ντιέγκο, Χασάν, Ζντένεκ, Βιτσέντζο, Σεμπάστιαν, Αλμπέρτο και όλους τους άλλους...
7) Για τα 29 πρωταθλήματα.
6) Για όλα τα Κύπελλα.
5) Για να σκοράρω το γκολ υπ' αριθμόν 200 με τη Γιούβε. Να το σκοράρω κόντρα στη Φροζινόνε. Και να είμαι υπερήφανος που το πέτυχα κόντρα στη Φροζινόνε, στη Σέριε B.
4) Για τον Γκαετάνο Σιρέα, για αυτό που αντιπροσωπεύει, για τη Γιουβέντους και για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο.
3) Για τον Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι, για αυτό που εκφράζει, για τη Γιουβέντους και για μένα.
2) Για να μην ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα. Και χάρη σε ποιον έφτασα μέχρι εδώ.
1) Για τη Γιουβέντους τού χθες, τού σήμερα. Και κυρίως για αυτή τού αύριο...

Αλεσάντρο».

Πηγή: SportDay

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube