Το ντέρμπι Πόρτο-Μπράγκα ξεχωρίζει στην 4η αγωνιστική της Superliga, λίγες ημέρες πριν από τη… σέντρα των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Από εκεί και πέρα, η Γκιμαράες υποδέχεται την Μπενφίκα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας «δοκιμάζεται» κόντρα στην Ολιανένσε.

Παρασκευή 10/09

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (22:15)

Το αήττητο σερί της θέλει να συνεχίσει η Γκιμαράες κόντρα στην Μπενφίκα, αν και δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε εντός έδρας ματς. Την προηγούμενη αγωνιστική οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 3-1 της Νασιονάλ, ενώ οι «αετοί» νίκησαν (3-0) τη Σετούμπαλ. Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τον τιμωρημένο Ζούλιο Σέζαρ (τερματοφύλακας) και τον τραυματία Αμορίμ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Κοεντράο και ο Μάξι Περέιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Μπενφίκα έχει καλή παράδοση στο «Αφόνσο Ενρίκες». Την Τετάρτη η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους αντιμετωπίζει τη Χάποελ Τελ Αβίβ για τους ομίλους του Champions League.

Σάββατο 11/09

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ - ΟΛΙΑΝΕΝΣΕ (21:15)

Εντυπωσιακή είναι η πορεία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη φετινή σεζόν, αφού μετά από τα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τα «λιοντάρια» νίκησαν 3-1 στην έδρα της Ναβάλ, ενώ η Ολιανένσε επικράτησε με σκορ 1-0 της Λεϊρία.

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ (23:15)

Το νικηφόρο σερί της θέλει να συνεχίσει η Πόρτο απέναντι στην Μπράγκα, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος και οι «δράκοι» αναμένεται να τα βρουν σκούρα. Την Τετάρτη οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ για τους ομίλους του Champions League, ενώ την Πέμπτη η Πόρτο υποδέχεται τη Ραπίντ Βιέννης για τους ομίλους του Europa League.

Κυριακή 12/09

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ (18:00)

Την κακή κατάσταση που βρίσκεται η Μαρίτιμο καλούνται να ανατρέψουν ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Χρήστος Μελίσσης, οι οποίοι είναι τα τελευταία αποκτήματα της πορτογαλικής ομάδας. Οι «Verde-Rubros» μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Από την πλευρά της, η Πάσος Φερέιρα ήρθε ισόπαλη (2-2 εντός), όμως παραμένει μία από τις αήττητες ομάδες της κατηγορίας.

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ - ΡΙΟ ΑΒΕ (18:00)

Βαθμολογικό… σεφτέ έκανε η Πορτιμονένσε, αφού πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην έδρα της Πάσος Φερέιρα. Η ομάδα από το Πορτιμάο δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρας, αλλά στη γειτονική πόλη Φάρο/Λουλέ. Επίσης, δεν υπολογίζεται ο Φανγκζούο. Ακόμη δεν έχουν βρει δίχτυα οι παίκτες της Ρίο Άβε, η οποία προέρχονται από την ήττα (2-0) από την Πόρτο. Στόχος της ομάδας του Κάρλος Μπρίτο είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και μετά κοιτάει την επίθεση.

ΛΕΪΡΙΑ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ (20:00)

Την πρώτη νίκη ψάχνει η Λεϊρία, που έρχεται από την ήττα (1-0) με την Ολιανένσε. Άπαντες στις τάξεις των «Lis» εμφανίζονται προβληματισμένοι, επειδή η ομάδα αντιμετώπισε «μικρομεσαίους» αντιπάλους και δεν κατάφερε να κερδίσει. Από την πλευρά της, η Νασιονάλ ηττήθηκε (3-1) από την Γκιμαράες.

ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ - ΝΑΒΑΛ (22:15)

Η Ακαντέμικα έρχεται από την πρώτη της ήττα με τη νεοφώτιστη Μπέιρα Μαρ και έχει σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Από την πλευρά της, η Ναβάλ έδειξε στον αγώνα με την Πορτιμονένσε πως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα μακριά από την έδρα της.

Δευτέρα 12/09

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ - ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ (22:15)

Αναμενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η ήττα (3-0) της Σετούμπαλ με την Μπενφίκα, αν και έπαιζε για περισσότερα από εβδομήντα λεπτά με παίκτη παραπάνω. Από την πλευρά της, η Μπέιρα Μαρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της Ακαντέμικα και κατάφερε να κερδίσει με σκορ 2-1.

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/09

Ολιανένσε-Πορτιμονένσε (22:15)

Σάββατο 18/09

Γκιμαράες-Λεϊρία

Κυριακή 19/09

Ρίο Άβε-Ακαντέμικα (18:00)
Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο (19:00)
Ναβάλ-Σετούμπαλ (19:00)
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα (20:00)
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Δευτέρα 20/09

Νασιονάλ-Πόρτο (21:45)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube