"Διαθέτοντας πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες έως σήμερα, το Nike+ συνεχίζει να φέρνει σε επαφή περισσότερους δρομείς απ' ότι οποιαδήποτε άλλη κοινότητα. Η Nike αναζητά διαρκώς νέους τρόπους εξυπηρέτησης και παροχής κινήτρων στους δρομείς και σύντομα θα παρουσιάσει τη νέας γενιάς εφαρμογή της για το τρέξιμο, η οποία θα εκμεταλλεύεται τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες στο λειτουργικό σύστημα iOS για φορητές συσκευές, παρέχοντας έτσι την πρώτη εφαρμογή για το τρέξιμο που θα συνδυάζει απρόσκοπτα τις λειτουργίες GPS με αυτές του ενσωματωμένου Επιταχυνσιόμετρου" δήλωσε ο Stefan Olander, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Αθλητικών Προϊόντων της Nike.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
•Η εφαρμογή Nike+ που είναι σήμερα ενσωματωμένη στις συσκευές iPod είναι απλή και εύχρηστη και λειτουργεί σαν εργαλείο παροχής κινήτρων στους δρομείς επιτρέποντάς τους να ακούν στοιχεία για το τρέξιμό τους αλλά και να συνδέονται με την κοινότητα Nike+, η οποία διαθέτει πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες που αυξάνονται διαρκώς.
•Η πρόσβαση στην εφαρμογή Nike+ που υπάρχει σήμερα στις συσκευές iPod γίνεται μεταβαίνοντας στη λειτουργία "Settings" (Ρυθμίσεις), κάνοντας κλικ στο "Nike+ iPod" και επιλέγοντας "on" για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή. Από εκεί οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι (Powersong) απευθείας από τη μουσική βιβλιοθήκη της εφαρμογής αλλά και να προσαρμόσουν τις υπόλοιπες ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
•Η υπάρχουσα εφαρμογή κυκλοφόρησε μαζί με τις συσκευές iPhone και iPod touch δεύτερης γενιάς.
•Ορισμένες από τις κυριότερες δυνατότητες της υπάρχουσας εφαρμογής είναι: Λειτουργία επιλογής Powersong, λήψη (download) ασκήσεων προπόνησης για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου (απόσταση ή χρόνος) και σύνδεση με την κοινότητα Nike+ και άλλους 3,2 εκατομμύρια χρήστες.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ NIKE+

Το Nike+ εξυπηρετεί τους δρομείς με κάθε τρόπο: Από τους κορυφαίους έως τους αρχάριους, από τις προπονήσεις έως την ημέρα του αγώνα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Το Nike+ είναι ένα ενσωματωμένο ψηφιακό εργαλείο που λειτουργεί και online, το οποίο βοηθά τους δρομείς να διατηρούν τα κίνητρά τους και να αποκομίζουν περισσότερα από κάθε διαδρομή. Μέσω των συσκευών που έχουν δυνατότητα εκτέλεσης της εφαρμογής Nike+, όπως τα iPhone, iPod nano, iPod touch, Nike+ SportBand, μονάδων παρακολούθησης καρδιακών παλμών συμβατών με το Nike+ αλλά και μέσω ψηφιακών εργαλείων όπως η νέα εφαρμογή Nike+ GPS, οι δρομείς μπορούν να καταγράφουν και να παρακολουθούν την πρόοδό τους από οπουδήποτε. Καθώς ο αριθμός των χρηστών ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια διεθνώς, οι δρομείς μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι με τη μεγαλύτερη διεθνή κοινότητα συναθλητών τους μέσω του Nikeplus.com. Το Nikeplus.com επιτρέπει στους δρομείς να επιτυγχάνουν τους στόχους τους παρακολουθώντας στην οθόνη στατιστικά στοιχεία για τις διαδρομές τους, συμμετέχοντας σε online προπονήσεις και με πολλούς ακόμα τρόπους.

Τι θα χρειαστώ για να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Nike+;

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζεύγος υποδημάτων για τρέξιμο και μία από τις παρακάτω συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν την εφαρμογή Nike+:
•Αν προτιμάτε να τρέχετε ακούγοντας μουσική: iPhone, iPod touch, iPod nano
•Αν δεν τρέχετε ακούγοντας μουσική: Nike+ SportBand (ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω συσκευές)
•Αν θέλετε να μετράτε τους καρδιακούς σας παλμούς: Συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών συμβατή με την εφαρμογή
Nike+

Ή, για να εκμεταλλευτείτε τον πιο νέο τρόπο χρήσης της εφαρμογής Nike+ και να βλέπετε πού και πώς τρέχετε: Πραγματοποιήστε λήψη (donwload) της εφαρμογής Nike+ GPS αν διαθέτετε συσκευή iPhone που την υποστηρίζει.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ NIKE+ GPS - ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Τι είναι η εφαρμογή Nike+ GPS;

Η Nike+ GPS είναι η απόλυτη "Εφαρμογή για Δρομείς". Παρέχει ώθηση στους δρομείς επιτρέποντάς τους να καταγράφουν και να παρακολουθούν τις διαδρομές τους κυριολεκτικά από οπουδήποτε και να παραμένουν συνδεδεμένοι με μια κοινότητα δρομέων που αριθμεί περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν:

Run Anywhere (Τρέξιμο Οπουδήποτε): Η Nike+ GPS είναι μια νέα εφαρμογή για το iPhone, η οποία συνδυάζει της δύναμη ενός GPS με την τεχνολογία της επιταχυνσιομετρίας επιτρέποντας σας να παρακολουθείτε τις διαδρομές σας σε εσωτερικούς ή σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμα κι αν χάσετε το σήμα του GPS στη διάρκεια μιας διαδρομής, μπαίνει σε λειτουργία το επιταχυνσιόμετρο εξασφαλίζοντας έτσι την καταγραφή της απόστασης που διανύετε.

Track your routes (Παρακολούθηση / Καταγραφή των διαδρομών σας): Η νέα εφαρμογή Nike+ GPS επιτρέπει στους δρομείς να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις επιδόσεις τους καθώς τρέχουν στις αγαπημένες τους διαδρομές. Μπορούν να βλέπουν τις διάφορες τοποθεσίες, τις ταχύτητες και τους χρόνους τους σε διάφορα τμήματα των διαδρομών τους.

Challenge Yourself (Αναμέτρηση με τον Εαυτό σας): Η εφαρμογή Nike+ GPS επιτρέπει στους δρομείς να κάνουν περισσότερα. Μέσω του πλήκτρου “Challenge Me” οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν να τρέξουν μακρύτερα, γρηγορότερα, για περισσότερη ώρα. Η εφαρμογή καταγράφει επίσης στοιχεία στο ιστορικό σας ώστε να μπορείτε να προσαρμόζετε τις αναμετρήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Οι δρομείς, αφού ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους, λαμβάνουν επίσης ανταποκρίσεις και ενθαρρυντικά σχόλια από αθλητές της Nike και διασημότητες όπως οι Lance Armstrong, Paula Radcliffe και η κωμική ηθοποιός Tracy Morgan.

Stay Connected (Διαρκής Σύνδεση): Συγχρονίστε, αποθηκεύστε και δείτε στην οθόνη στοιχεία για την προπόνησή σας. Όλα αυτά μπορούν να γίνονται καθώς το iPhone επικοινωνεί απευθείας με τον λογαριασμό σας στο Nikeplus.com (ένα κοινωνικό δίκτυο με περισσότερα από 3 εκατομμύρια μέλη!).

Stay Motivated (Διαρκής Παροχή Κινήτρων): Οι δρομείς θα λαμβάνουν συνεχώς μηνύματα από τους αγαπημένους τους αθλητές και από διασημότητες, τα οποία θα τους δίνουν κίνητρα κάθε φορά που επιτυγχάνουν τους στόχους τους, κερδίζουν σε αναμετρήσεις ή σημειώνουν κάποιο προσωπικό ρεκόρ. (επιβραβεύσεις)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube