Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Πόρτο στην έδρα της Ρίο Άβε, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Superliga. Από την πλευρά τους, η Μπενφίκα θέλει να πάρει την πρώτη της νίκης απέναντι στη Σετούμπαλ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοξενείται από τη Ναβάλ. Όσον αφορά την Μπράγκα, υποδέχεται τη Μαρίτιμο - ύστερα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Σάββατο 28/8

ΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ (21:15)

Την τρίτη της νίκη θέλει να πετύχει η Νασιονάλ απέναντι στην Γκιμαράες. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Πρέντραγκ Γιοκάνοβιτς επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπενφίκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο «μηδέν» με τη Ρίο Άβε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νασιονάλ μετρά έξι νίκες απέναντι στην Γκιμαράες, η οποία έχει πάρει δύο «Χ» εκτός έδρας.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ (23:15)

Με το «αριστερό» έχει μπει η Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έχει δύο ήττες και καλείται να σηκώσει κεφάλι κόντρα στη Σετούμπαλ. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν αήττητοι και την προηγούμενη αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι (0-0) με την Μπράγκα. Η πιο πρόσφατη νίκη της ομάδας του Μανουέλ Φερνάντες επί των «αετών» είναι τον Μάιο του 2005 για το Κύπελλο (σ.σ.: 2-1 σκορ).

Κυριακή 29/8

ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ - ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ (18:00)

Το παιχνίδι με την Πόρτο δεν αποτελεί κριτήριο για την Μπέιρα Μαρ, η οποία ηττήθηκε με σκορ 3-0. Από την πλευρά της, η Ακαντέμικα ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Ολιανένσε. Ο Ούγκο και ο Κανού είναι αμφίβολοι για τους γηπεδούχους.

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ - ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ (18:00)

Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα της Πάσος Φερέιρα στο φετινό πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Ρουί Βιτόρια ήρθε ισόπαλη (0-0) στην έδρα της Λεϊρία. Από την πλευρά της, η Πορτιμονένσε ηττήθηκε (1-0) εντός έδρας από τη Ναβάλ. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τον Μαϊκόν για τους γηπεδούχους.

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ (20:00)

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, η Μπράγκα υποδέχεται τη Μαρίτιμο στο γήπεδο «ΑΧΑ». Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με σκορ 1-0 στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και δείχνουν να… εξαφανίζονται, αν και στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις τους τα πήγαν πολύ καλά.

ΟΛΙΑΝΕΝΣΕ - ΛΕΪΡΙΑ (21:00)

Η Ολιανένσε κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης την Ακαντέμικα και διατηρήσει το αήττητό της. Η ομάδα του Ντούτο Φακίρα δείχνει ένα συμπαγές σύνολο που προσέχει ιδιαίτερα την άμυνά του και χτυπάει στην αντεπίθεση. Από την πλευρά της, η Λεϊρία δείχνει δυνατή στην άμυνα, όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο ισοπαλίες, χωρίς να έχουν δεχθεί κάποιο τέρμα και να έχουν πετύχει κάποιο γκολ.

ΡΙΟ ΑΒΕ - ΠΟΡΤΟ (22:15)

Ιδιαίτερα δυνατή δείχνει η Πόρτο στην έναρξη της φετινής σεζόν. Οι «δράκοι» έχουν πάρει τέσσερις σερί νίκες και μετρούν 9-0 ενεργητικό. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλή κόντρα στην Γκιμαράες, όμως πήραν τον πρώτο βαθμό τους (0-0). Αμφίβολοι είναι για τη Ρίο Άβε ο Σαπουνάρου και ο Ούκρα.

Δευτέρα 30/8

ΝΑΒΑΛ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (22:15)

Από μία νίκη και μία ήττα έχουν η Ναβάλ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι γηπεδούχοι είχαν ηττηθεί (0-1) από την Πόρτο και κέρδισαν (1-0) την Πορτιμονένσε, ενώ τα «λιοντάρια» έχασαν (1-0) από την Πάσος Φερέιρα και νίκησαν τη Μαρίτιμο. Ο Πάουλο Σέρτζιο προτίθεται να παρατάξει τους γηπεδούχους με νέα πρόσωπα και θα ξεκουράσει κάποιους παίκτες που έπαιξαν στο ματς με την Μπρόντμπι.

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σετούμπαλ - Μπέιρα Μαρ
Λεϊρία - Νασιονάλ
Σπόρτινγκ - Ολιανένσε
Πορτιμονένσε - Ρίο Άβε
Μαρίτιμο - Πάσος Φερέιρα
Γκιμαράες - Μπενφίκα
Πόρτο - Μπράγκα
Ακαντέμικα - Ναβάλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube