Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010 υπόσχεται να είναι ένα ενθουσιώδες πάρτυ, που θα γιορτάζει το Πνεύμα της Νεολαίας. Μουσική, πολυμέσα και χορός θα επιστρατευτούν για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα συναυλιακή που θα καταλήξει στο μεγαλύτερο πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί στη Float@Marina Bay, τη μεγαλύτερη πλωτή μαρίνα στον κόσμο.

Εορτάζοντας το Πνεύμα της Νεότητας
Όλα τα soundtracks της Τελετής Λήξης επανασχεδιάστηκαν για να δώσουν ένα δυναμικό ρυθμό, και περισσότεροι από 500 χορευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν στο πάρτυ ρυθμό και ένταση.

Ένα από τα κυριότερα σημεία του 100λεπτου show θα είναι η αναπαράσταση του «Πνεύματος της Νεολαίας», του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, που θα πραγματοποιηθεί από τμήμα 800 σπουδαστών, που απαρτίζεται από κορίτσια 13-15 χρονών.

Επίσης θα συμμετάσχουν και ταλέντα όπως οι Melodie Tan, Amni Musfirah Bte Abdul Rashid, Cherie Choo, Elfieqa Elmiera Ismail, Heleyna-Ann Lachica Fernandez, και Micappella, που έδωσαν το παρόν τους και στην Τελετή Έναρξης.

Η Nathania Ong, ένα 12χρονο κορίτσι που τραγουδάει από τα τέσσερα της, θα ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο της Σιγκαπούρης κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αναμνήσεις και Μεταδόσεις
Τα καλύτερα σημεία των 12ήμερων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων θα μεταδοθούν μέσα από ένα show πολυμέσων, προβάλλοντας στιγμιότυπα των Αγώνων, και του προγράμματος «Πολιτισμός και Εκπαίδευση», στο οποίο συμμετείχαν οι «Νέοι Αθλητές». Επίσης θα εορταστεί και θα αναδειχθεί το ταξίδι της νεολαίας, ο τρόπος που οι νέοι ξεπερνούν τα όρια τους, κυνηγούν τα όνειρα τους και φθάνουν στη γραμμή του τερματισμού.

Για να αντλήσετε φωτογραφικό υλικό της Τελετής Λήξης μπορείτε να επισκεφθείτε: www.singapore2010.sg

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010

Η Σιγκαπούρη πρόκειται να διεξάγει τους πρώτους στην ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου 2010. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010 θα φιλοξενήσουν περίπου 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μαζί με περίπου 1.200 εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, 20.000 εθελοντές και 370.000 θεατές. Οι νεαροί αθλητές - ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών - θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσουν τους νέους παγκοσμίως να αγκαλιάσουν, να ενστερνιστούν και να εκφράσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, την τελειότητα, τη φιλία και το σεβασμό. Πρόκειται να αφήσουν μια αθλητική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κληρονομιά στους νέους της Σιγκαπούρης αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς επίσης να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον αθλητικό πολιτισμό τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube