Απαισιόδοξος αναφορικά με την απόφαση που θα πάρει η FIBA για όσους ενεπλάκησαν στα επεισόδια ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία, στο τουρνουά Ακρόπολις, έδειξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του σερβικού μπάσκετ, ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο επίτιμος πρόεδρος της FIBA ξεκαθάρισε πως η ομοσπονδία δεν «χαρίζεται» σε παρόμοια περιστατικά, εκφράζοντας ωστόσο την πίστη του πως οι ποινές στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων, ενδέχεται να μην τους στερήσουν τη συμμετοχή τους από ολόκληρο το Μουντομπάσκετ.

«Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς τις εικόνες που εξελίχθηκαν στο παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν ποινές στους παίκτες που συμμετείχαν. Μπορεί να στερηθούμε τις υπηρεσίες των δύο παικτών μας (εννοώντας Τεόντοσιτς και Κρστιτς), από λίγα παιχνίδια μέχρι και ολόκληρη τη διοργάνωση», τα όσα ανέφερε ο 85χρονος άνδρας, στη σέρβικη ιστοσελίδα www.sportske.net.

Να υπενθυμίσουμε πως η FIBA θα αποφασίσει για τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο παίκτες, στις 25 Αυγούστου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube