Στην Πόρτο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νικολάς Οταμέντι. Ο πρόεδρος της Βελέζ παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι ο ποδοσφαιριστής θα αποχαιρετήσει την αργεντίνικη ομάδα ενώ και ο Αργεντινός αμυντικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Πόρτο. Η μεταγραφή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά ο Οταμέντι θα αποχαιρετήσει τους φίλους της Βελέζ στο παιχνίδι του Σαββάτου (21/8) ενάντια στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο πρόεδρος του αργεντίνικου συλλόγου, Φερνάντο Ραφαΐνι, παραδέχθηκε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία με την Πόρτο ωστόσο ανέφερε ότι απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Ο 22χρονος μπακ έκανε δηλώσεις στις οποίες μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη νέα του ομάδα αν και δεν γνωρίζει πολλά γι’ αυτήν. Οι Αργεντινοί όμως της ομάδας και ο Κολομβιανός Ρανταμέλ Φαλκάο που αγωνιζόταν στη Ρίβερ Πλέιτ, θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί.

«Η Πόρτο συνηθίζει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ένας σημαντικός σύλλογος στην Πορτογαλία. Ακόμα δεν έχω συλλέξει πολλές πληροφορίες. Γνωρίζω τους Αργεντινούς που αγωνίζονται εκεί (Πόρτο) και το Φαλκάο που έχει αγωνιστεί εδώ (Αργεντινή). Θα ξεκινήσω από το μηδέν στο πλευρό των συμπαικτών μου για να διεκδικήσω μία θέση στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ και να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα».

Eπιμέλεια: Tάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube