Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Πόρτο και Σπόρτινγκ που υποδέχονται την Κυριακή στις έδρες τους τις Μπέιρα Μαρ και Μαρίτιμο αντίστοιχα. Οι «δράκοι» που στην πρεμιέρα δυσκολεύτηκαν αλλά κέρδισαν τη Ναβάλ (0-1), προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο Βέλγιο απέναντι στη Γκενκ (3-0) για τα play-offs του Europa League. Tα «λιοντάρια» αντιθέτως που έχασαν την 1η αγωνιστική από την Πάσος Φερέιρα (1-0) θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς κόντρα στη Μπέιρα Μαρ.

Το Σάββατο η Μπενφίκα έχει πιο δύσκολη αποστολή αφού δοκιμάζεται στην έδρα της Νασιονάλ που προέρχεται από εκτός έδρας νίκη (1-0 τη Ρίο Άβε). Οι «αετοί» όμως μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα (ήττα 2-1 από την Ακαντέμικα), δεν θέλουν να «πετάξουν» εκ νέου βαθμούς. Την ίδια μέρα η Μπράγκα που ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της, φιλοξενείται στο Σετούμπαλ από τη Βιτόρια.

Την Κυριακή η Πάσος Φερέιρα μετά τη νίκη απέναντι στη Σπόρτινγκ (1-0), αγωνίζεται στην έδρα της Λεϊρία. Στο άλλο ματς της Κυριακής, η Πορτιμονένσε φιλοξενεί τη Ναβάλ, ενώ η αυλαία της 2ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με το ματς Βιτόρια Γκιμαράες-Ρίο Άβε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Liga Sagres:

Παρασκευή 20/8
Ακαντέμικα-Ολιανένσε 1-1
(91΄Γκόμες-94' Γιόντσα)

Σάββατο 21/8
Βιτόρια Σετούμπαλ-Μπράγκα 21:15
Νασιονάλ-Μπενφίκα 23:15

Κυριακή 22/8
Πορτιμονένσε-Ναβάλ 19:00
Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα 20:00
Σπόρτινγκ-Μαρίτιμο 20:00
Πόρτο-Μπέιρα Μαρ 22:15

Δευτέρα 23/8
Βιτόρια Γκιμαράες-Ρίο Άβε 22:15

Επιμέλεια: Τάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube