Με τη μονομαχία των πρωταθλητριών της τελευταίας διετίας, Μπάγερν Μονάχου και Βόλφσμπουργκ, ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία της νέας Bundesliga. Το ερχόμενο πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Εξαίρεση αποτελούν οι νταμπλούχοι Βαυαροί, που περιορίστηκαν στην επανένταξη του… δικού τους Τόνι Κρόος, ο οποίος επιστρέφει από το δανεισμό του στη Λεβερκούζεν (επανέρχονται επίσης οι Σόσα, Οτλ Μπρένο και Μπράαφχαϊντ). Αντίθετα, αποχώρησαν οι Ρένσινγκ, Νίντνερμαϊερ, Λελ, Γκέρλιτς και ο Λούκα Τόνι. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα έχει δύο σημαντικές απώλειες για την πρεμιέρα, καθώς τραυματίες είναι οι Άριεν Ρόμπεν και Ίβιτσα Όλιτς.

Η Βόλφσμπουργκ μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν φιλοδοξεί να επιστρέψει στα… υψηλά κλιμάκια και ο Στιβ ΜακΚλάρεν έχει αναλάβει να την οδηγήσει εκεί. Για μία ακόμη σεζόν δεν έλειψαν οι δαπανηρές μεταγραφές από τους «λύκους», που πήραν τον Σίμον Κιάερ από την Παλέρμο (12 εκατ. ευρώ), τον Μάριο Μαντζούκιτς από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (7 εκατ. ευρώ), τον Άρνε Φρίντριχ από τη Χέρτα (2 εκατ. ευρώ), τον Νασίμ Μπεν Χαλίφα από τη Γκρασχόπερς (1,6 εκατ. ευρώ), καθώς και τον ελεύθερο Σίσερο, ενώ παρέμεινε το επιθετικό δίδυμο των Τζέκο και Γκραφίτε. Πιο «ηχηρή» αποχώρηση ήταν αυτή του Ομπαφέμι Μάρτινς, που πουλήθηκε με 9 εκατ. ευρώ στη Ρούμπιν Καζάν.

Το έτερο μεγάλο ματς της πρεμιέρας είναι αυτό μεταξύ Αμβούργου και Σάλκε. Η HSV απογοήτευσε την περασμένη περίοδο και χρειάστηκε να κάνει και πάλι ακριβές μεταγραφές, όπως του Χάικο Βέστερμαν από τη Σάλκε (7,5 εκατ. ευρώ), του Γκόικο Κάτσαρ από τη Χέρτα (5,5 εκατ. ευρώ) και ο Ντένις Ντικμάιερ από τη Νυρεμβέργη (2 εκατ. ευρώ). Πάντως στα ταμεία μπήκαν 12,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Ζερόμ Μπόατενγκ στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Αόγκο, Κάστελεν και Στέπανεκ δεν υπολογίζονται από τον Άρμιν Φε στην πρεμιέρα.

Η Σάλκε, με τον Φέλιξ Μάγκατ στο τιμόνι, έκανε τη μεταγραφή του καλοκαιριού στη Γερμανία, αποκτώντας τον Ραούλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και ο Κριστόφ Μέτσελντερ, που επίσης ντύθηκε στα μπλε. Δίχως αντίτιμο αποκτήθηκε ο Τιμ Χούγκλαντ από τη Μάιντς, ενώ δίπλα στον Βασίλη Πλιάτσικα προστέθηκε ένας ακόμη Έλληνας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Πέραν του Βέστερμαν στο Αμβούργο, πουλήθηκε επίσης ο Ραφίνια στην Τζένοα (9 εκατ. ευρώ), ενώ ως ελεύθεροι έφυγαν ο Μαρσέλο Μπορντόν (Αλ Ραγιάν) και ο Κέβιν Κουράνι (Ντιναμό Μόσχας).

Το τρίτο σπουδαίο ματς της πρώτης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Λεβερκούζεν. Οι Βεστφαλοί, που περιμένουν χρόνια για την υπέρβαση, ενισχύθηκαν με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη Λεχ Πόζναν (4,5 εκατ. ευρώ) και τον ελεύθερο από τη Χέρτα Λούκας Πιστσέκ, αλλά πούλησαν τον Νέλσον Βαλντές στη Χέρκουλες (3,5 εκατ. ευρώ). Η Λεβερκούζεν, που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να ξεκινά καλά, αλλά να καταρρέει στο τέλος, καλωσόρισε πίσω τον Μίχαελ Μπάλακ, ενώ πήρε τους Κροάτες Πάμιτς και Βίντα, καθώς και τον Σίντνεϊ Σαμ από το Αμβούργο. Πέρα από τον Τόνι Κρόος που επέστρεψε στην Μπάγερν, έχασε και τον Φάνη Γκέκα που πουλήθηκε στην Άιντραχτ (1 εκατ. ευρώ), όπου θα συναντήσει τον Γιάννη Αμανατίδη, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Γιώργο Τζαβέλλα.

Η Βέρντερ Βρέμης, με το μυαλό στον επαναληπτικό με τη Σαμπντόρια στην Ιταλία για τα πλέι οφ του Champions League (3-1 στο «Βέζερσταντιον») δοκιμάζεται στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ απέκτησε τον Μάρκο Αρναούτοβιτς από την Τβέντε (6,2 εκατ. ευρώ), αλλά πούλησε με 18 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μεσούτ Οζίλ, τον οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει με τον Χατέμ Μπεν Αρφά από τη Μαρσέιγ.

Η Στουτγκάρδη, που εντυπωσίασε στον δεύτερο γύρο την περασμένη σεζόν, αντιμετωπίζει τη Μάιντς εκτός έδρας. Το συγκρότημα του Κρίστιαν Γκρος ενισχύθηκε με τον Κριστιάνο Μολινάρο από τη Γιουβέντους (3,8 εκατ. ευρώ), τον Ζοάν Οντέλ από τη Βαλανσιέν (2,5 εκατ. ευρώ) και τον Γκέοργκ Νίντερμαϊερ από την Μπάγερν (3,5 εκατ. ευρώ), ωστόσο ο Σάμι Κεντίρα πωλήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης (14 εκατ. ευρώ), ο δανεικός Χλεμπ επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, ο Γενς Λέμαν κρέμασε τα γάντια του, ενώ οι Χίλμπερτ και Οσόριο αποχώρησαν ως ελεύθεροι για Μπεσίκτας και Μοντερέι αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/8 (21:30)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ

Σάββατο 21/8 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη
Κολωνία-Καϊζερσλάουτερν
Φράιμπουργκ-Ζανκτ Πάουλι
Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο-Σάλκε 19:30

Κυριακή 22/8

Μάιντς-Στουτγκάρδη 16:30
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 18:30

Η δεύτερη αγωνιστική

Παρασκευή 27/8 (21:30)

Καϊζερσλάουτερν-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 28/8 (16:30)

Σάλκε-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι-Χόφενχαϊμ 19:30

Κυριακή 29/8

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 16:30
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 18:30

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube