Έτοιμοι να κλείσουν το θέμα του επιθετικού εμφανίζονται στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει αρκετά η αγορά, αφού θα πέσουν οι αξιώσεις των παικτών και οι απαιτήσεις των ομάδων. Μάλιστα, στο «τριφύλλι» έχουν καταλήξει στους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονται και σύντομα αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις, ανεξάρτητα από την υπόθεση των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται.

Ψηλά στη λίστα του Νίκου Νιόπλια βρίσκεται το όνομα του Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος δεν ήταν στην αποστολή του χθεσινού αγώνα (1-1) της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ, αφού δεν υπολογίζεται από τον Ρόι Χότζον. Το «τριφύλλι» προτίθεται να κινηθεί για τον δανεισμό του χρονου παίκτη με οψιόν αγορά, καθώς δεν μπορεί να δώσει 1,5-2 εκατ. ευρώ στους «κόκκινους».

Στο «στόχαστρο» του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Ντομινίκ Αντίγια. Την υπόθεση του Γκανέζου χειρίζεται ο Κάρλος Φρέιτας, λόγω των καλών σχέσεων που έχει με τη Μίλαν. Ο 21χρονος παίκτης μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και η ιταλική ομάδα ψάχνει ενδιαφερόμενους για τον δανεισμό του.

Όσον αφορά το θέμα του Μουσά Μααζού, ο 22χρονος φορ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρέσει πάρα πολύ στον τεχνικό διευθυντή της «πράσινης» ΠΑΕ. Ωστόσο, ο 22χρονος παίκτης έχει προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους. Όπως γράφει η «SportDay», η Χέρκουλες φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση ενός εκατ. ευρώ για το 50% του παίκτη, που δεν ικανοποιεί όμως τους Ρώσους. Για την απόκτηση του Μααζού ενδιαφέρονται, επίσης, η Κιέβο Βερόνα και η Οσέρ.

«Η Γκρέμιο θέλει τον Γκάμπριελ»

Την περίπτωση του Ροντρίγκες Γκάμπριελ έχει ξεχωρίσει η Γκρέμιο, όπως ανέφερε ο Τύπος στη Βραζιλία. Ο Παναθηναϊκός, αν βρεθεί ομάδα να καλύψει το συμβόλαιο του Γκάμπριελ (550.000 ετησίως για δύο ακόμα χρόνια), έχει ξεκαθαρίσει στον παίκτη ότι δεν θα αξιώσει επιπλέον χρήματα.

«Εχω δύο μέρες να μιλήσω με τον Γκάμπριελ. Δεν μου έχει πει κάτι για την Γκρέμιο. Υπήρχαν κάποια σενάρια από δύο άλλες ομάδες της Βραζιλίας, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι δύσκολες. Ο Γκάμπριελ θέλει να επιστρέψει στη Βραζιλία», δήλωσε ο πατέρας του παίκτη, Βλάντιμιρ.

* Ο Βαγγέλης Μάντζιος μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζει αν θα καταθέσει επίσημη πρόταση η Λέστερ. Ο Κλέιτον περιμένει το Αννόβερο, το οποίο έχει στη λίστα του τον Βραζιλιάνο, αλλά ενδέχεται να αλλάξει προπονητή και αυτή η υπόθεση να καθυστερήσει. Οσον αφορά τον Μελίσση, δεν έχει προκύψει κάποια πρόταση.

* Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Τζιμπρίλ Σισέ να είναι ένας από τους πέντε αρχηγούς του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν, όπως επιθυμεί ο Νίκος Νιόπλιας. Στην πεντάδα αναμένεται να παραμείνουν οι Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ