Το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας θα διεκδικήσουν το βράδυ του Σαββάτου (22:45) η Πόρτο και η Μπενφίκα. Οι «δράκοι» έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ενώ οι «αετοί» θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το τρόπαιο μετά από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας είχε νικήσει την Πάκος Φερέιρα και η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 της Σετούμπαλ.

Όσον αφορά την Πόρτο, δεν έχει μεγάλες αλλαγές με πέρυσι, όμως ο Μπρούνο Άλβες έγινε παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι «δράκοι» πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στα φιλικά που έδωσαν. Από την Μπενφίκα έχουν φύγει τρεις παίκτες και πήραν πέντε παίκτες, ένας εκ των οποίων ο Νικολάς Γκαϊτάν που είχε αγωνιστεί στον Άρη την περσινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπενφίκα μπορεί να χαρακτηριστεί ομάδα-λούζερ, αφού έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το τρόπαιο και μετρά δέκα χαμένους τελικούς. Από την πλευρά της, η Πόρτο έχει 16 κατακτήσεις και εννιά φορές έχει χάσει.

Το πάρε - δώσε

Πόρτο

Ήρθαν: Μουτίνιο (Μ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Βάλτερ (Ε, Ιντερνασιονάλ), Σόουζα (Μ, Βάσκο Ντα Γκάμα), Σερένο (Α, Βαγιαδολίδ)

Έφυγαν: Ορνάλντο Σα (Ε, Νασιονάλ), Μπρούνο Άλβες (Α, Ζενίτ) Βαλέρι (Μ, Αλμερία)

Μπενφίκα

Ήρθαν: Γκαϊτάν (Μ, Μπόκα Τζούνιορς), Γιάρα (Ε, Άρσεναλ Σαραντί), Ροντρίγκο (Ε, Ρεάλ Β), Ρομπέρτο (Τ, Σαραγόσα), Φάμπιο Φαρία (Α, Ρίο Άβε)

Έφυγαν: Ραμίρες (Μ, Τσέλσι), Ντι Μαρία (Μ, Ρεάλ Μαδρίτης), Κιμ (Τ, Μπράγκα)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube