Η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό είναι μια πολιτιστική εκδήλωση που οι άνθρωποι διοργάνωναν από τα πανάρχαια χρόνια και μπορεί να θεωρηθεί σαν την αναβίωση των εορταστικών εκδηλώσεων λατρείας προς τιμή του Διόνυσου, Θεού του αμπελιού και του κρασιού, όπως και της Αφροδίτης, Θεάς της ομορφιάς και του Έρωτα, που διοργανώνονταν στην αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των εορτών, ο άνθρωπος λάτρευε τους Θεούς φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δική του διασκέδαση. Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 27/8/1, θα διαρκέσουν μέχρι τις 5/9/10 και θα ολοκληρωθούν με το Πάρτυ Λήξης, συνοδευόμενο από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού διαθέτει λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά των φίλων του οίνου στην πόλη της διασκέδασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου της πόλης www.limassolmunicipal.com.cy ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα (00357 είναι το πρόθεμα για Κύπρο) 22 674264 (Λευκωσία), 24 654322 (Λάρνακα), 26 930521 (Πάφος), 23 721796 (Αγία Νάπα), για να ενημερώνονται για τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί από την εκάστοτε πόλη προς τη Λεμεσό.

Περίπου 120.000 επιβάτες επέλεξαν τα δύο τελευταία έτη το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

Ένας στους δύο επιβάτες που επιλέγουν το λεωφορείο για μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι Κύπριος. Το άλλο 30% είναι Ελλαδίτες και το υπόλοιπο 20% είναι τουρίστες. Αυξητική τάση της χρήσης του λεωφορείου από Κυπρίους για μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχουν παρέλθει ήδη δύο έτη από την ημέρα έναρξης των εν λόγω δρομολογίων που συνδέουν τις πόλεις της Κύπρου με το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έχουν εκτελεστεί συνολικά 24.000 δρομολόγια και έχουν επεκταθεί χρονικά από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και το φθινόπωρο για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επίσης, αναμένεται και η λειτουργία της νέας υπηρεσίας check-in, η οποία θα λειτουργήσει σύντομα σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες που αναχωρούν από το νησί προς διάφορους προορισμούς. Με τη λειτουργία της υπηρεσίας, οι επιβάτες να μπορούν να κάνουν έλεγχο αποσκευών πριν ακόμη φτάσουν στο αεροδρόμιο, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις στα σημεία ελέγχου επιβατών. Η υπηρεσία σύνδεσης του κύριου αεροδρομίου του νησιού με τις πόλεις της Κύπρου, ήταν μια υπηρεσία που έλειπε από τον προορισμό και αγκαλιάστηκε θερμά από πολλούς, καθώς πέρα από εξυπηρετική είναι και οικονομική.

Ambassadors in Tourism

To επιτυχημένο πρόγραμμα «Ambassadors in Tourism» εισάγει ο ΚΟΤ στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Κύπρο. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι εθελοντικό και σκοπεύει στην απόδοση τού εν λόγω τίτλου τιμής σε διακεκριμένους Κύπριους ή ξένους, οι οποίοι με τη σειρά τους στις διεθνείς επαφές τους θα προβάλλουν την Κύπρο και θα ενθαρρύνουν τη διοργάνωση διεθνών ή περιφερειακών συνεδρίων στο νησί. Οι «Πρέσβεις Τουρισμού» της Κύπρου θα καλούνται να αναδείξουν στις διεθνείς επαφές τους, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου, που είναι οι κοντινές αποστάσεις, το τοπίο και οι υποδομές. Καταξιωμένοι προορισμοί, όπως της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Αγγλίας και της Νοτίου Αφρικής έχουν αποδείξει ότι με μόνο εργαλείο τους «Πρέσβεις Τουρισμού» είχαν σημαντική αύξηση στα συνέδρια που προσέλκυσαν. Για την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή για την επιλογή και ανάδειξη των πρώτων Πρέσβεων Τουρισμού της Κύπρου, ο ΚΟΤ αναμένεται να καταλήξει στις αποφάσεις του μέσα στο φθινόπωρο. Οι Πρέσβεις Τουρισμού θα αντλούνται από επαγγελματικές ομάδες, όπως οι ακαδημαϊκοί, οι γιατροί, οι εκπρόσωποι της συνεδριακής βιομηχανίας, και οι επιχειρηματίες, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να αποδοθεί ο τίτλος και σε παράγοντες σωματείων, γνωστούς καλλιτέχνες και αθλητές.

Ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το www.visitcyprus.com !

Η τουριστική ιστοσελίδα του ΚΟΤ (www.visitcyprus.com) εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες ετησίως οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις γεωγραφικές περιοχές τις οποίες στοχεύει ο ΚΟΤ για προσέλκυση τουριστών, όπως επίσης και από μια πληθώρα άλλων χωρών. Ο ΚΟΤ στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του τουριστικού κοινού, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω διαδικτύου, επεκτείνοντας τις διαθέσιμες εξειδικευμένες εκδόσεις της τουριστικής ιστοσελίδας www.visitcyprus.com. Η κάθε μια από τις εκδόσεις της ιστοσελίδας, στοχεύει στην εξυπηρέτηση ξεχωριστής γεωγραφικής περιοχής (στοχευόμενης αγοράς) με βάση τη γλώσσα των κατοίκων της περιοχής αυτής.

Η τελευταία επέκταση της τουριστικής ιστοσελίδας του ΚΟΤ στοχεύει στην εξυπηρέτηση των σκανδιναβών τουριστών αφού οι νέες εκδόσεις αφορούν τις γλώσσες Σουηδικά, Νορβηγικά, Φινλανδικά και Δανέζικα. Σύντομα, προγραμματίζεται νέα επέκταση της τουριστικής ιστοσελίδας στα Αραβικά, Ουγγρικά και Τσέχικα. Οι πιο πάνω νέες εξειδικευμένες εκδόσεις έρχονται να αναβαθμίσουν τις υφιστάμενες, οι οποίες εξυπηρετούν επιτυχώς τις γεωγραφικές περιοχές της Ρωσίας, Αμερικής, Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ελλάδας και της Κύπρου.

Επιπρόσθετα από τις πιο πάνω εξειδικευμένες εκδόσεις, διατίθεται και μια αγγλική έκδοση, η οποία καλύπτει τους αγγλόφωνους επισκέπτες οι οποίοι προέρχονται από χώρες, οι οποίες δεν αποτελούν κύριες αγορές για τον ΚΟΤ. Η αγγλική γενική αυτή έκδοση εξυπηρετεί επιτυχώς επισκέπτες οι οποίοι προέρχονται από πέραν των 100 χωρών και αναζητούν πληροφορίες για την Κύπρο μέσω του διαδικτύου.

Η παρουσίαση των προϊόντων μέσω των θεματικών ενοτήτων που είναι διαθέσιμες στην τουριστική ιστοσελίδα του ΚΟΤ αντικατοπτρίζουν τη πραγματική εικόνα της τουριστικής Κύπρου και μεταφέρουν την ποικιλομορφία του νησιού προς τους δυνητικούς επισκέπτες των στοχευόμενων αγορών. Μέσω των αναλυτικών περιγραφών για τα τουριστικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του νησιού, αλλά και του πλούσιου περιεχομένου που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, ταινίες, διαδραστικούς τουριστικούς οδηγούς και χάρτες, η τουριστική ιστοσελίδα του ΚΟΤ εστιάζεται στην προώθηση της Κύπρου ως ενός ποικιλόμορφου τουριστικού προορισμού που προσκαλεί τον κάθε επισκέπτη να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπρόσθετα από την τουριστική ιστοσελίδα του, ο ΚΟΤ, διαθέτει και εταιρική ιστοσελίδα (www.visitcyprus.biz) η οποία στοχεύει στην εξυπηρέτηση των εταίρων του Οργανισμού καθώς και των ΜΜΕ.

ΜΠΟΕΜικη Zωή στην Πάφο!

Mε την όπερα «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι πραγματοποιείται το φετινό 12o Pafos Aphrodite Festival στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Εθνικής Όπερας της Σλοβακίας, αποδίδοντας την μποέμικη ζωή στη Γαλλία του 1890-1900. Οι παραστάσεις θα δοθούν στον καθιερωμένο χώρο της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Το έργο χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις γεμάτες τραγικότητα αλλά και κωμικές στιγμές και κινείται μεταξύ ρεαλισμού και λυρισμού. Σκηνοθετεί ο Βακλάβ Βεζνίκ και διευθύνει ο μαέστρος Στέφαν Λάνο. Επί σκηνής μαζί με τους Σλοβάκους σολίστες, θα εμφανιστούν η σοπράνο Στέλλα Γεωργίου και ο βαρύτονος Κυριάκος Σοφοκλέους.

Ο αξιόλογος θεσμός προσελκύει σε κάθε διοργάνωσή του μερικές χιλιάδες επισκέπτες, καθιστώντας για ένα τριήμερο την πόλη της Πάφου «πολιτιστικό προορισμό» και αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Κύπρος δεν προσφέρει μόνο ήλιο και θάλασσα, αλλά αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00 και η τιμές των εισιτηρίων είναι στα 80, 60, 50 και 35 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.pafc.com.cy.

Και εγένετο… “Cyprus in your heart”

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για επιλογή του νέου διαφημιστικού συνεργάτη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, υπογράφτηκε πρόσφατα το σχετικό συμβόλαιο με την κοινοπραξία Κaramella-ΜcCann Erickson το οποίο αφορά στην ετοιμασία του νέου δημιουργικού για τις διαφημιστικές εκστρατείες του ΚΟΤ από τις αρχές του 2011. Η νέα διαφημιστική καμπάνια λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα, στην οποία κυριαρχούσε το σύνθημα «Love Cyprus», θα έχει άλλο σλόγκαν - σύνθημα, κρατώντας όμως την προηγούμενη κυρίαρχη ιδέα της καρδιάς. Με οδηγό τη φράση «Cyprus in your heart», το νέο δημιουργικό θα επιχειρήσει να δώσει την αίσθηση της συνέχειας και συνέπειας στην τουριστική αισθητική της Κύπρου, διατηρώντας το γνωστό λογότυπο με την καρδιά και την αναδυόμενη μέσα από τη θάλασσα, Θεά Αφροδίτη, κοπέλα. Η νέα αισθητική προσέγγιση επιβάλλει και τη διατήρηση του κίτρινου χρώματος, αλλάζοντας μόνο την υπογραφή της Κύπρου από love... σε heart. Η νέα συνεργασία θα καλύψει το δημιουργικό για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο ΚΟΤ, και περιλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικού οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και διαφημιστικών εντύπων.

Η καρδιά της Μπασκετικής Ελλάδας χτυπάει… στην Κύπρο!

Η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδας στο Love Cyprus Basketball Tournament που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 6 έως τις 8/8/10 θα βοηθήσει σημαντικά το ελληνικό συγκρότημα ενόψει του επικείμενου Μουντομπάσκετ. Η ευκαιρία για κάποιες τελευταίες διορθώσεις θα δοθεί στην Εθνική Ελλάδος του Γιόνας Καζλάουσκας σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, όπως είναι το «Love Cyprus Basketball Tournament» στις 6/8, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και στις 7/8 τη Ρωσία στο «Σπύρος Κυπριανού». Η «επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων» θα βρεθεί στις 8/8 και πάλι στη Λευκωσία για να κοντραριστεί με την Κροατία (λεπτομέρειες στο www.lovecyprusbasketball.com.) Η εθνική ομάδα θα δώσει «δυνατά» παιχνίδια, όπως αυτό με τη Ρωσία και θα χρησιμοποιήσει διάφορα σχήματα και θα αγωνιστεί με ιδιαίτερη χαρά να αγωνιστεί μπροστά στο ένθερμο και εκδηλωτικό κοινό της Κύπρου, σύμφωνα με δηλώσεις του βοηθού προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube