Σημαντικό αποτέλεσμα πήρε ο ΠΑΟΚ, 1-1 κόντρα στον Άγιαξ στο Amsterdam Arena, στην πρώτη του «μάχη» στα προκριματικά του Champions League. Το σκορ άνοιξε για τον "Αίαντα" ο Σουάρες στο 13' και ισοφάρισε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ίβιτς στο 72'. Περίπου 3.000 οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκαν στο επιβλητικό γήπεδο του «Αίαντα» και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr!

90'+2' Τέλος του αγώνα

91' Πέναλτι ζητούν οι παίκτες του Άγιαξ, σε μία φάση που φάνηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπουσαϊντί, ύστερα από γύρισμα του Σουάρες μέσα στην περιοχή.

89' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Σαλπιγγίδη ο Παπάζογλου.

84' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, δοκίμασε ένα συρτό σουτ, αλλά απέκρουσε εύκολα ο Στεκέλενμπουργκ.

82' Κίτρινη κάρτα στον Σουάρες

80' Ευκαιρία για τον «Αίαντα». Η κεφαλιά του Αλντερβέιρελτ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς

79' Αλλαγή για τον Άγιαξ. Στη θέση του Εμάνουελσον ο Σαρπόνγκ

78' Κίτρινη κάρτα στον Βερντόνγκεν

72' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!!! Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Βλάνταν Ίβιτς με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιχοή, στο αριστερό «γάμα» του Στεκέλενμπουργκ! Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά»!

71' Κίτρινη κάρτα στον Ενό.

70' Πιέζει ο ΠΑΟΚ, που δε θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου!

68' Ο Σουάρες μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε δυνατά, αλλα η μπάλα έφυγε άουτ.

67' Δεύτερη αλλαγή για τον Άγιαξ, ο Έρσικσεν στη θέση του Σουλεϊμάνι.

65' Πρώτη αλλαγή για τον Άγια, ο Λίντγκρεντ έδωσε τη θέση του στον Ντε Ζέου.

62' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο.

50' Έχει ανεβάσει την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να βγει μπροστά.

- Κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού του Κώστα Χαλκιά υποψιάζεται ο γιατρός του ΠΑΟΚ.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ κακή η εικόνα του ΠΑΟΚ, που θυμίζει την ομάδα που είδαμε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

44' Κι άλλο τετ-α-τετ χάνει ο Άγιαξ με τον Σουάρες, ο οποίος αποφεύγει τον Τσιρίλο (που γλίστρησε), κάνει φοβερή προσποίηση στον Μαλεζά, αλλά το σουτ του αποκρούει ο Κρέσιτς με τα πόδια.

36' Ευκαιρία για τον Άγιαξ να κάνει το 2-0 με τον Σουλεϊμάνι, που ελευθερώθηκε όμορφα... χορεύοντας τον Μαλεζά μέσα στην περιοχή και από αριστερά, πλάσαρε προ του Κρέσιτς, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

34' Κίτρινη κάρτα στον Μπουσαϊντί για σκληρό μαρκάρισμα.

33' Κεφαλιά προς τα πίσω του Γκαρσία, παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του...

30' Παραπάνω από τρεις πάσες δεν μπορούν να αλλάξουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ η ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη. Έχει ρίξει το ρυθμό ο Άγιαξ, που είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

- Το περιβραχιόνιο του αρχηγού το φοράει, μετά την αλλαγή του Χαλκιά, ο Πάμπλο Γκαρσία.

15' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Χαλκιάς τραυματίστηκε στο δάχτυλο του στη φάση του γκολ και δεν μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του πέρασε ο Κρέσιτς.

13' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ! Τραγικό λάθος του Χαλκιά, που προσπάθησε να «καθαρίσει» σέντρα που έγινε από δεξιά, η μπάλα του έφυγε στην προσπάθειά του να την πιάσει (τραυματίστηκε κιόλας στο δάχτυλο), η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να τη διώξει και αυτή έφτασε στον δαιμόνιο Σουάρες, που με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ (1-0)!

11' Κίτρινη κάρτα στον Εμάνουελσον.

6' Διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, διπλό «όχι» του Χαλκιά! Δυνατό σουτ του Ντε Γιονγκ (που βρήκε χώρο) έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με τις γροθιές του, η μπάλα έφτασε πλάγια, αριστερά στον Σουλεϊμάνι, που δοκίμασε και αυτός το πόδι του, αλλά και πάλι ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είπε «όχι», αυτήν τη φορά με τα πόδια.

- Μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ακούγονται!

4' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άγιαξ. Εντυπωσιακή προσπάθεια των Ολλανδών, ο Εμάνουελσον βρήκε ωραία από τα αριστερά τον Ντε Γιονγκ, αυτός πάσαρε πολύ όμορφα στον Σουάρες, ο οποίος, τετ-α-τετ με τον Χαλκιά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα οι Ολλανδοί.

21:40 Οι παίκτες των δύο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

21:30 Οι Ολλανδοί καλωσορίζουν από τα μεγάφωνα του γηπέδου τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ελληνικά.

- Ο Χενκ Τεν Κάτε σχολιάζει το παιχνίδι για την ολλανδική τηλεόραση!

21:10 Αποθέωση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που βγαίνουν για ζέσταμα!

21:00 Μικροένταση είχαμε πριν από, περίπου, μισή ώρα. Οπαδοί του Άγιαξ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των οπαδών του ΠΑΟΚ που βρισκόταν έξω από την κερκίδα όπου κάθονται (πλέον). Αντάλλαξαν κάποια… γαλλικά και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια, ευτυχώς, όμως, η γρήγορη επέμβαση των πολλών έφιππων αστυνομικών που είναι στο Amsterdam Arena, απέτρεψε τα χειρότερα.

20:50 Στο πάνω διάζωμα κάθονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που έχουν απλώσει και τα (πολλά) πανό τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Βερντόνγκεν, Ανίτα, Ενόχ, Σουλεϊμάνι (67' Έρικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79' Σαρπόνγκ), Σουάρες, Λίνγκρεν (62' Ντε Ζέου)

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαίντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο για τους Ολλανδούς κάθονται οι: Φερμέερ, Έρικσεν, Μπλιντ, Ντε Ζέου, Γιουν Σουκ, Ολεγκέρ, Σαρπόνγκ, ενώ στον πάγκο για τον Παύλο Δερμιτζάκη βρίσκονται οι: Κρέσιτς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Φωτάκης, Φιλομένο, Ζουέλα, Σαβίνι

ΓΗΠΕΔΟ: Amsterdam Arena

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.