Το όνομα NIKE είναι συνώνυμο της καινοτομίας, του design, των απίστευτων εμπειριών και των εμπνευσμένων αθλητών. Για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μπάσκετ (WBF) του φετινού καλοκαιριού, η NIKE ενώνει τις δυνάμεις της με το Make Something!!, ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον συντηρητή καλλιτεχνικών έργων Aaron Rose και σχεδιάστηκε για να παρέχει στα παιδιά νέες δημιουργικές ευκαιρίες στον χώρο των τεχνών, αλλά και με το Smithsonian Cooper-Hewitt, το Εθνικό Μουσείο του Design, για την παρουσίαση ενός προγράμματος πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που εστιάζονται στη δημιουργικότητα και στο design λίγο πριν από την έναρξη του WBF στη Νέα Υόρκη φέτος τον Αύγουστο.

Από τις 12 Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη, κορυφαία ονόματα στον χώρο του design από τη NIKE Basketball, τη NIKE Sportswear, τη Brand Jordan και την Converse θα συνεργαστούν με σχεδιαστές του Make Something!! και σπουδαστές από τη Νέα Υόρκη σε μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων που θα αποτελέσουν κεντρικό κόμβο για τα προϊόντα, τις εκδηλώσεις και τις εορταστικές δραστηριότητες του WBF.

Οι σπουδαστές, οι οποίοι επιλέχτηκαν από το Cooper-Hewitt και το Τμήμα Βιώσιμων Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Καινοτομίας της Nike, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν δίπλα σε κορυφαία ονόματα στον χώρο του design που σχεδιάζουν προϊόντα για τη NIKE, τη Brand Jordan και την Converse. Θα εργαστούν την πράξη μαζί με τους σχεδιαστές και του συνεργάτες του Make Something!! για να ζωντανέψουν την κουλτούρα, τις επιδόσεις, τη ζωντάνια και το στυλ της Νέας Υόρκης, του Μπάσκετ και των χωρών των οποίων οι ομάδες θα αγωνιστούν στο WBF - των ΗΠΑ, της Κίνας, του Πουέρτο Ρίκο, της Γαλλίας και της Βραζιλίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο The Bowery του NIKE STADIUM και θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να μάθουν πράγματα από κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας του design. Παράλληλα με τους σχεδιαστές της NIKE Inc., καλλιτέχνες όπως οι Todd James και Ari Marcopoulos θα παρουσιάσουν στους σπουδαστές τα ταλέντα και την εμπειρία τους από τη σταδιοδρομία τους στους τομείς της ζωγραφικής συμβόλων και πορτρέτων, της σχεδίασης αφισών, της δημιουργίας τοιχογραφιών, της σχεδίασης στολών και ενδυμασιών, της μουσικής παραγωγής, της κατασκευής μαριονεττών και της χορογραφίας, τιμώντας έτσι το WBF. Οι σπουδαστές θα πάρουν αυτές τις δεξιότητες και τις εμπειρίες για να τιμήσουν με τη σειρά τους και να δημιουργήσουν μια συνολική αίσθηση για το WBF μέσα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των εργαστηρίων, οι πιο πρόθυμοι, οι πιο αφοσιωμένοι, καινοτόμοι και εκφραστικοί σπουδαστές που θα επιλεγούν από το σύνολο της ομάδας των σχεδιαστών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό του πρώτου υβριδικού υποδήματος μπάσκετ της NIKE Inc., το οποίο θα συνδυάζει στοιχεία από τις σειρές υποδημάτων της NIKE Basketball, της Brand Jordan και της Converse, υπό την επίβλεψη των σχεδιαστών της NIKE Basketball.

"Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για τους νέους που φιλοδοξούν να γίνουν σχεδιαστές, να ζήσουν τη δημιουργική διαδικασία της διεθνώς κορυφαίας εταιρείας καινοτομίας και design. Η NIKE δεν το κάνει αυτό κάθε μέρα και, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή συνεργατών του Make Something!!, θα είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία σχεδιασμού. Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια σειρά διδακτικών προγραμμάτων για το design ώστε να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους νέους που ζουν στη Νέα Υόρκη και να τους δώσουμε τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να γίνουν δημιουργικοί. Να μάθουν τεχνικές που μπορούν να τους ανοίξουν τα μάτια προς μια νέα ευκαιρία στη ζωή τους." είπε ο ιδρυτής του MAKE SOMETHING!!, Aaron Rose.

"Το μουσείο Cooper-Hewitt διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σχεδιαστών και ο κατάλογος των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων προσφέρει σε σπουδαστές από ολόκληρη τη χώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κολεγιακά μαθήματα και να κάνουν καριέρα στο χώρο του design," είπε η Caroline Baumann, συνεργαζόμενο διευθυντικό στέλεχος. "Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Nike και το Make Something!! για να προφέρουμε αυτό το απίστευτο, δωρεάν πρόγραμμα στους τοπικούς σπουδαστές."

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube