Ο Αντρές Ινιέστα λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους “Φούριας Ρόχας” έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη στο πλαίσιο μίας πολύ όμορφης εκδήλωσης της Nike. Ο ήρωας του Τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 μίλησε για την επιτυχία της Ισπανικής ομάδας και τα προσωπικά του επιτεύγματα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Εξασφαλίσαμε και σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη του Ισπανού σταρ.

Το σλόγκαν της Nike ήταν "Write the future" (Γράψε το Μέλλον) και εσύ έχεις ήδη γράψει το δικό σου μέλλον. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Νιώθω υπέροχα. Η αλήθεια είναι ότι το σλόγκαν της Nike έπιασε ακριβώς το νόημα γιατί εμείς γράφουμε το μέλλον και το μέλλον έχει ήδη γίνει παρόν. Όπως έχω πει, είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να νιώσει κανείς σαν άνθρωπος ή σε αυτή την περίπτωση, σαν ποδοσφαιριστής.

Πώς νιώθεις που έγινες ο ήρωας μιας ολόκληρης χώρας;

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι πολύ, πάρα πολύ χαρούμενος, πέρα από όλα τ' άλλα, το να παίζεις ποδόσφαιρο, να κάνεις τη δουλειά σου, να βάζεις ένα πολύ σημαντικό γκολ για όλους, να δίνεις χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους είναι κάτι ανεκτίμητο. Είμαι ευγνώμων προς τους οπαδούς της εθνικής ομάδας. Το να δίνεις χαρά στον κόσμο είναι κάτι ανεκτίμητο.

Μόλις τώρα είπες ότι η νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πιο σπουδαίο πράγμα. Ποια είναι η επόμενη πρόκληση για σένα - ή μήπως έφτασες στο μέγιστο;

Είχα την τύχη να ζήσω αυτή τη στιγμή και τώρα θέλω να χαρώ την απόκτηση του τίτλου, να κάνω διακοπές και να ξεκινήσω ξανά την επόμενη σαιζόν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε φορά ξεκινάς πάλι από την αρχή, με νέες προκλήσεις, για να πετύχεις νέα πράγματα και ο ίδιος ο παίκτης ποτέ δεν νιώθει ικανοποιημένος με αυτά που ήδη έχει. Εγώ θέλω να ακολουθήσω και να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους - αυτή είναι η επιθυμία μου.

Η επόμενη σαιζόν έχει πάρα πολλές προκλήσεις - ο Τσάβι, ο Πικέ πήραν τα πάντα αυτή τη σεζόν. Μπορεί να επηρεαστείς από κάποια ενδεχόμενη έλλειψη κινήτρων;

Δεν θα επηρεαστώ γιατί αυτό είναι που σε σπρώχνει να κάνεις περισσότερα, να πετυχαίνεις περισσότερα, να επιστρέφεις για να κερδίσεις το πρωτάθλημα, το Champions League, ξανά και ξανά. Όταν κερδίσεις θέλεις να συνεχίσεις να κερδίζεις και όταν χάσεις θέλεις να ξαναρχίσεις από την αρχή προσπαθώντας να κερδίσεις. Σε τελική ανάλυση, όλα έχουν σχέση με τη νίκη και την επιθυμία για νίκη. Θέλω επίσης να πω ότι αυτός ο τίτλος δεν θα επηρεάσει την απόδοση των παικτών.

Ποιος θα πρέπει να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου διεθνούς παίκτη;

Δεν θα μείνω και ξάγρυπνος αγωνιώντας για το ποιος θα πάρει τα ατομικά βραβεία!

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της νίκης στο Champions League και της νίκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσον αφορά τα συναισθήματα;

Εντάξει, κάθε διοργάνωση έχει τη δική της ιδιαίτερη στιγμή. Είχα νιώσει πολύ μεγάλη χαρά όταν σκόραρα εναντίον της Τσέλσι και το ίδιο ένιωσα και προχτές. Εννοώ ότι κάθε φορά το σπουδαιότερο πράγμα είναι ο τίτλος. Οι εθνικές ομάδες που προκρίνονται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ λίγες και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το σπουδαιότερο πράγμα.

Στις 11 Αυγούστου, η Ισπανία θα παίξει σε φιλικό αγώνα ενάντια στο Μεξικό. Εσύ τι θα κάνεις για εκείνη την ημέρα;

Έχουν μείνει τόσα πράγματα που πρέπει να κάνω και πιστεύω ότι πρέπει να απολαύσω κάθε ημέρα των διακοπών μου. Στις 9 Αυγούστου θα επιστρέψω κι έχει ο Θεός. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχω τρομερή επιθυμία να πάω διακοπές, να ξεκουραστώ, να περάσω καλά και μετά, θα αρχίσω ξανά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube