Παρότι ξεκαθαρίζει ότι είναι λάτρης του όμορφου ποδόσφαιρου, ο Γιώργος Δώνης πιστεύει ότι ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ή έξοδο στην Ευρώπη θα είναι πραγματική επιτυχία για τον Ατρόμητο. Μιλώντας στην «SportDay», ο Έλληνας τεχνικός συγκρίνει το φετινό με το περσινό ρόστερ, ενώ εξυμνεί τον Στέλιο Σφακιανάκη.

Τι διαφορετικό υπάρχει φέτος σε σχέση με την περσινή πρώτη σας προετοιμασία στην ομάδα;
«Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά σε σημαντικά πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Πρώτον ότι οι ποδοσφαιριστές είναι σε άλλο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Εχουν γυρίσει από τις διακοπές και βρίσκονται σ' ένα πολύ καλό επίπεδο για την εποχή.
Στο δεύτερο κομμάτι, στην τακτική, πλέον δουλεύουμε σε λεπτομέρειες. Είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και όλα τα πράγματα κυλούν πάρα πολύ καλά
».

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος είναι ευνοϊκό. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι στον πρώτο γύρο μπορεί ο Ατρόμητος να μαζέψει από 25 έως 29 βαθμούς.
«Δεν το σκέφτομαι τόσο μακροπρόθεσμα, το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση πρόγραμμα όμοιο με το περσινό. Το πρόγραμμα μπορεί να μας βοηθήσει στη λογική ότι αν έρθουν καλά αποτελέσματα και με καλή απόδοση, θα πιστέψουμε παραπάνω, θα μας δώσει ώθηση και θα μας βγει θετικά. Και σίγουρα το πρόγραμμα είναι καλό, ας μην κρυβόμαστε».

Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε το θέμα με την απόκτηση ή μη ενός ακόμα αμυντικού μέσου;
«Εμείς κερδίσαμε στο τελευταίο τρίμηνο τον Σφακιανάκη. Πιστεύω απ' αυτό που έχω δει τους τελευταίους τρεις μήνες, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και ξεκινώντας την προετοιμασία, ότι ο Σφακιανάκης είναι μια μεγάλη μεταγραφή για την ομάδα. Είναι παίκτης με ποιότητα και με απεριόριστα τρεξίματα. Στη θέση αυτή λοιπόν υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες: ο Νεμπεγλέρας και ο Σαρμιέντο. Αρα μιλάμε για τρία αμυντικά χαφ. Αν αποκτήσουμε έναν ποδοσφαιριστή ισάξιο με αυτούς περισσότερο θα μας δημιουργήσει προβλήματα παρά καλό».

Το όραμα του Δώνη στον Ατρόμητο είναι η κατάκτηση ενός τίτλου;
«Οι τίτλοι είναι αυτοί που παίζουν ρόλο και στην καριέρα ενός προπονητή και στην καριέρα των ποδοσφαιριστών. Πρώτος μου στόχος είναι να με ευχαριστεί αυτό που βλέπω και να με αντιπροσωπεύει. Αλλες φορές μπορεί να τα καταφέρνω, άλλες φορές μπορεί να μην πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Τώρα αν αυτό στον Ατρόμητο συνδυαστεί με μία επιτυχία να βγούμε στην Ευρώπη ή να πάρουμε ένα Κύπελλο, θα είναι το ιδανικό».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube