Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της BiC που αφορά σε θέματα πυρασφάλειας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρει το όνομα «Πύρος Σβέστης» και τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος.

Με στόχο την βιωματική αποτύπωση των κύριων μηνυμάτων του προγράμματος, η BiC συνεργάζεται με τη βιωματική ομάδα του Θωμά Κινδύνη, «Μορφές Έκφρασης», που κατέχει σημαντική εμπειρία στην επικοινωνία με μικρότερες ηλικίες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά μέσα από ιστορίες διαμορφωμένες σαν παραμύθια και τραγούδια, μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τους βασικούς κανόνες για την πρόληψη των κινδύνων από τη φωτιά καθώς και τις διαδικασίες ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόσουν σε αντίστοιχη περίπτωση.

Η BiC παρείχε στους παιδικούς σταθμούς το εκπαιδευτικό υλικό του «Πύρου Σβέστη», ώστε οι εκπαιδευτικοί με απλά και αποτελεσματικά εργαλεία να εντάξουν την πυρασφάλεια στο διδακτικό τους πρόγραμμα.
Μέχρι σήμερα, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του Προγράμματος, έχουν υλοποιηθεί συνολικά 38 βιωματικές παρουσιάσεις σε 1.400 παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Για μία ακόμη φορά η BiC δείχνει έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της και δεσμεύεται για τη συνέχιση του προγράμματος «Πύρος Σβέστης» σε ακόμη περισσότερους παιδικούς σταθμούς.

Η κα Τατιάνα Γκούσκου, Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της «Νέας Γενιάς Ζηρίδη», ενός εκ των σταθμών που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τα παιδιά πιο υπεύθυνα και πιο αυτόνομα, κάτι που ξεκινάει από την προσχολική ηλικία. Είναι σημαντικό να μάθουν να διαχειρίζονται το θέμα της ασφάλειάς τους. Το πρόγραμμα «Πύρος Σβέστης» ευαισθητοποιεί τα παιδιά με τρόπο βιωματικό γιατί τα εμπλέκει στις δραστηριότητες ενεργά. Χρησιμοποιώντας σαν βάση το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική μαθαίνει στα παιδιά πώς να προστατεύονται από τη φωτιά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube