Λάτρεις των καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ, συσπειρωθείτε!

Η επική περιπέτεια φαντασίας του Τζον Τέρτελταουμπ, μία μέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα της στην Αμερική, έρχεται την Πέμπτη (15/7) και στις ελληνικές αίθουσες!

Η ταινία «The Sorcerer's Apprentice» (ελληνιστί, «Υποψήφιος Μάγος»), με τους Νίκολας Κέιτζ και Μόνικα Μπελούτσι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αναμένεται να καταπλήξει το κοινό.

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τις ταινίες της εβδομάδας!

«Υποψήφιος Μάγος», του Τζον Τέρτελταουμπ, με τους Νίκολας Κέιτζ, Τζέι Μπαρουσέλ, Άλφρεντ Μολίνα, Τερέζα Πάλμερ, Μόνικα Μπελούτσι, Τόμπι Κέμπελ.

Η σχολική εκδρομή μετατρέπεται σε… εφιάλτη για τον ανυποψίαστο Ντέιβ Στάτλερ. Ο, μόλις, 10 ετών, Ντέιβ, γνωρίζει έναν… (το λιγότερο) περίεργο μάγο, τον Μπαλτάζαρ, ο οποίος του δίνει ένα μυστηριώδες δαχτυλίδι. Ο μικρός ήρωας, μας, όμως, άθελά του εξαπολύει τις πιο μοχθηρές και σκοτεινές δυνάμεις και η όλη περιπέτειά του, έχει ένα κάπως… ανορθόδοξο τέλος. Δέκα χρόνια μετά κι ενώ ο ίδιος ο Ντέιβ, όπως και ο στενός, οικογενειακός του κύκλος θεωρεί ότι όλα αυτά ήταν, απλά, παραισθήσεις, ο Μπαλτάζαρ επιστρέφει αποφασισμένος να διδάξει λίγη μαγεία…

Η ταινία του 46χρονου Τέρτελταουμπ είναι μία επική περιπέτεια, με εντυπωσιακά εφέ, γρήγορο ρυθμό και πολλές και καθηλωτικές σκηνές καταδίωξης, στην οποία, φυσικά (κι ας μας συγχωρήσει ο τίμιος Νίκολας Κέιτζ), την παράσταση «κλέβει» η εντυπωσιακή Μόνικα Μπελούτσι

Στο φιλμ φαίνεται και η προσπάθεια του Τζον Τέρτελταουμπ να τιμήσει (έστω και διακριτικά) το αριστούργημα της Disney, «Φαντασία», καθώς ο Ντέιβ έχει τα ίδια, σχεδόν, προβλήματα με τον μαθητευόμενο μάγο, Μίκυ Μάους… Δηλαδή, μια πλημμύρα και μερικές… εκατοντάδες ατίθασα σκουπόξυλα!



«Επικίνδυνες παρέες (Knight and Day)», του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Σάρσγκααντ, Μάγκι Γκρέις, Πολ Ντάνο, Βαϊόλα Ντέιβις.

Η Τζουν (Κάμερον Ντιάζ) είναι έτοιμη να πάει στο γάμο της αδελφή της. Ανυποψίαστη, στο αεροδρόμιο πέφτει συνεχώς πάνω σε έναν μυστηριώδη, αλλά και… γοητευτικό άντρα, τον Ρόι Mίλερ (Τομ Κρουζ). Με αυτόν θα έχει μία επικίνδυνη πτήση και χωρίς να το θέλει θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας απίστευτης καταδίωξης… Αποστολή του Ρόι είναι να προστατεύσει τον Σάιμον Φεκ, έναν ιδιοφυή επιστήμονα που έχει ανακαλύψει μια νέα πηγή ενέργειας.

Ταινία, η οποία, λόγω Τομ Κρουζ, θυμίζει αρκετά «Mission Impossible». Ο 46χρονος Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης, Τζέιμς Μάνγκολντ, έχει «παντρέψει» κατασκοπική περιπέτεια και ρομαντική κομεντί, σε ένα φιλμ που αναμένεται να «κερδίσει» το κοινό, τόσο για τα στοιχεία παρωδίας που έχει, όσο και για τους κρυμμένους, επίγειους παραδείσους



Επανεκδίδονται, επίσης, οι ταινίες: «Singing in the rain», «Τρελός Πιερό» και «Ριφιφί», το κλασικό (αριστούργημα) φιλμ νουάρ του Ζιλ Ντασέν.

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube