Για ακόμη μια χρονιά διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο τελικός του N’JOY-Unibasket, του 5ου κατά σειρά τουρνουά καλαθοσφαίρισης Φοιτητών & Σπουδαστών! Την Κυριακή 4 Ιουλίου στο κλειστό γήπεδο του Μετς στο Παγκράτι, μια αγωνιστική σεζόν κορυφώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή θεατών και όμορφο μπασκετικό θέαμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα πλαίσια του τελικού υπήρχαν πολλά εντυπωσιακά παράλληλα happenings. Μεταξύ αυτών, δεν έλειψε και το εντυπωσιακό show από τις πανέμορφες cheerleaders του Πανιωνίου, τις Panther Girls. Διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων ξέσηκωσαν τους θεατές και τους προετοίμασαν για αυτό που θα ακολουθήσει. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας επιλέκτων (all star game) μεταξύ 24 παικτών που προσέφεραν πολύ θέαμα αλλά και πολλά αστεία πειράγματα με την μασκότ της διοργάνωσης, τον Unileagua. Στις 20.00 είχε έρθει πλέον η ώρα του μεγάλου τελικού μεταξύ των ομάδων Over the river (ΤΕΦΑΑ) & L.A. Shakers (Deree College).

Όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένας πολύ εντυπωσιακός τελικός. Ο πήχης είχε τεθεί πολύ ψηλά λόγω του ότι η μια ομάδα (Over the river) απαρτιζόταν από παίκτες Α1 κατηγορίας (Μπόγρης, Μάντζαρης, Αθανασούλας, Τσιάκος, Μαργαρίτης, Παπανικολάου Ν. και άλλοι). Από την άλλη πλευρά, παίκτες αδιαμφισβήτητης αξιας, με την πολύ σημαντική προσθήκη του Σιγγούνα και τον περσινό τίτλο στην κατοχή τους, οι L.A. Shakers φιλοδοξούσαν να γίνουν οι πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, που θα κατακτούσε για δεύτερη φορά το στέμμα. Διαιτητές του τελικού ήταν ο Βασίλης Μπίκας (Διαιτητής Α1), ο Χρήστος Νανούρης (Β’ εθνικής) και ο Γιάννης Μέλης (Γ’ εθνικής).
Τελικά οι προσδοκίες δικαιώθηκαν και το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, σε ένα ματς που κράτησε όλους τους θεατές καθηλωμένους. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και εναλλάσσονταν συνεχώς στο προβάδισμα. Στην δεύτερη περίοδο, όμως, με ένα γρήγορο ξέσπασμα, η ομάδα Over the River, κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει μια σεβαστή διαφορά 14 πόντων, την οποία διατήρησε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα των Shakers, έκανε την αντεπίθεσή και κατάφερε να μειώσει σε 6, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την μεγάλη ανατροπή και έτσι η λήξη του παιχνιδιού βρήκε το τελικό σκορ στο 99-88, υπέρ της ομάδας από τα ΤΕΦΑΑ.

Σκορ δεκαλέπτων: 24-27, 16-27, 22-24, 26-21

Over the river (ΤΕΦΑΑ): Σταμάτης 2, Ράλλιος, Βασιλόπουλος Φ. 8 (2), Φωτίου 20 (4), Αθανασούλας 5 (1), Μάντζαρης Α. 11 (2), Μαργαρίτης 14 (2), Ασημακόπουλος 6 (2), Μπόγρης 9, Παπανικολάου Ν. 7 (1), Τσιάκος 15. Δεν έπαιξε ο Μάντζαρης Β. λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα.

L.A. Shakers (Deree College): Σχορτσιανίτης Α. 2, Καλφαγιάννης, Σταθόπουλος, Μαγιντόμπε 18 (2), Γεωργοπαππαδάκος Ν. 14, Γεωργοπαππαδάκος Σ. 19 (1), Αντωνόπουλος, Υφαντής 12, Χριστοφάκης 3 (1), Σιγγούνας 8 (1), Γκαβανόπουλος 10 (1). Δεν έπαιξε ο τραυματίας Παπαδάκης.

Μετά τον αγώνα, σειρά είχαν οι έντονοι πανηγυρισμοί για τους πρωταθλητές Over the river και οι απονομές των κυπέλλων.
Πολυτιμότερος παίχτης του τελικού, αναδείχθηκε από την ομάδα των Over the river, ο Δήμος Φωτίου που είχε εντυπωσιακή παρουσία καθ'ολη την διάρκεια του αγώνα, καταφέρνοντας να πετύχει συνολικά 20 πόντους.

Η οργανωτική επιτροπή τίμησε με πλακέτα εκπρόσωπο από την χορηγό εταιρία (ΦΑΓΕ – N’JOY), καθώς και εκπροσώπους από τον Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων και άλλους χορηγούς της διοργάνωσης. Επίσης, βράβευσε για την πολύτιμη συνεισφορά τους τον κ. Μιχάλη Δούκα, μέλος Κ.Ε.Δ. Ε.Ο.Κ, τον κ. Μιχάλη Μακεδονόπουλο, μέλος Δ.Σ. Ο.Δ.Κ.Ε. και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής, κύριο Γιώργο Τζαμάρα.

Εκτός από τις δύο πρώτες ομάδες, βραβεύτηκαν και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (Δελλής Βασίλης- Ψάρια Reloaded) και ο πολυτιμότερος παίχτης της σεζόν (Αντωνόπουλος Λάμπρος- L.A. Shakers).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη των χορηγών και φορέων που αγκάλιασαν τη διοργάνωση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το N’JOY της ΦΑΓΕ υπήρξε μέγας χορηγός και χορηγός ονομασίας του πρωταθλήματος. Το Gatorade υποστηρίζει επίσης τον θεσμό του Unileague στο σύνολό του και σε αυτό το πλαίσιο και το N’JOY UNIBASKET . Ευχαριστούμε επίσης την Converse που κάλυψε το κομμάτι της ένδυσης των αθλητών, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας και ιδιαίτερα την εφημερίδα SPORTDAY, τον NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr για την υπερπολύτιμη στήριξη.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Ο.Ν.Α. Δήμου Αθηναίων, κύριο Βασίλη Κικίλια καθώς και όλον τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης για την πολύτιμη στήριξή του στο πρωτάθλημα, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη διεξαγωγή του.
Πάνω απ’ όλα, όμως, ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που πήραν για άλλη μια φορά μέρος στο N’JOY Unibasket 5 βοηθώντας στην ενδυνάμωση του σημαντικού αυτού θεσμού.

Ανανεώνουμε το μπασκετικό μας ραντεβού για του χρόνου και ευχόμαστε σε όλους σας καλό καλοκαίρι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube