Αφού πούλησε τον Ζοάο Μουτίνιο στην Πόρτο αντί του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 11 εκατομμυρίων, ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ- Ζοζέ Εντουάρντο Μπετενκούρτ- έκανε αρνητικές δηλώσεις για τον ποδοσφαιριστή. Ο Μπετενκούρτ κατηγόρησε τον 23χρονο μέσο ότι χαλούσε το κλίμα στην ομάδα και τον χαρακτήρισε σάπιο μήλο!

«Είχαμε ένα κήπο με ένα σάπιο μήλο που σίγουρα μόλυνε την ατμόσφαιρα και τον πνεύμα της ομάδας. Η διαπραγμάτευση έγινε γιατί το ήθελε η Σπόρτινγκ. Γιατί η Σπόρτινγκ δεν ήθελε στον κήπο της ένα σάπιο μήλο, δεν ήθελε έναν παίκτη που δεν τιμά αυτή τη σημαία και αυτή τη φανέλα
», δήλωσε ο πρόεδρος των «λιονταριών» και συνέχισε:

«Δε θέλουμε εδώ κανέναν που να νιώθει ανίκανος να βοηθήσει αυτή την ομάδα να κερδίσει».

Ο Μουτίνιο ήθελε από καιρό να φύγει από την ομάδα της Λισαβόνας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της. Η αρνητική στάση της Σπόρτινγκ για την μεταγραφή του σε ξένο σύλλογο, έκανε τον ποδοσφαιριστή να δυσανασχετήσει. Η απουσία του από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής όπου διεξάγεται το Μουντιάλ, τον έκανε να νιώσει ότι έχασε την ευκαιρία για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

«Όλα ξεκίνησαν μετά την άρνησή μας να τον μεταγράψουμε στην Έβερτον το 2008. Ζητούσε συστηματικά να φύγει. Η μη κλήση του στην εθνική για το Μουντιάλ, συνέβαλε στο να απογοητευθεί ακόμα περισσότερο».

«Τα 11 εκατομμύρια είναι ένα σημαντικό ποσό» δήλωσε για το ποσό της πώλησης του κεντρικού χαφ στην Πόρτο. Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Πίνι Ζαχάβι, εξήγησε στον Μπετενκούρτ ότι το μέγιστο ποσό που θα μπορούσε να αποκομίσει για τον παίκτη ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ!

Σχετικά με την προοπτική να ακολουθήσει ο Μάρατ Ιζμαΐλοφ το ίδιο δρομολόγιο με τον Μουτίνιο, ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ τόνισε ότι η περίπτωση του Ρώσου μέσου έιναι διαφορετική.

«Ο Μάρατ Ιζμαΐλοφ όλες τις μέρες δουλεύει με την προοπτική να βοηθήσει και να ενισχύσει την ομάδα».

Επιμέλεια: Tάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube