Μέσα σε εκρηκτική ατμόσφαιρα από περίπου 1000 οπαδούς του και με τον Ανρί Καμαρά να κλέβει, όπως αναμενόταν, την παράσταση, ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του προπόνηση για φέτος.

Πρεμιέρα με όνειρα για τους Περιστεριώτες, που απέφυγαν τα μεγάλα λόγια, αλλά δεν έκρυψαν, δια στόματος Γιώργου Σπανού, την φιλοδοξία να γίνουν «μια σταθερή αξία στη Superleague».

Πρωταγωνιστές αναμφίβολα στα αποκαλυπτήρια του νέου Ατρόμητου τα δύο μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα, Ανρί Καμαρά και Σαμπού Μασάμπα, που εμφανίστηκαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του στη χώρα και έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και είμαι ενθουσιασμένος που το έκανα για μια τόσο καλή ομάδα, όπως ο Ατρόμητος. Ελπίζω να έχω μια καλή χρονιά και να βάλω πολλά γκολ», ανέφερε ο Καμαρά, που ερωτήθηκε και για τον Σάμπου:

«Είναι πολύ καλός μου φίλος, αλλά είναι και πολύ καλός παίκτης και νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ατρόμητο».

Ο ίδιος ο Σάμπου, από την πλευρά του, δήλωσε επίσης ευχαριστημένος για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο, τόνισε ότι «δεν ήξερα πολλά για την ομάδα, αλλά τώρα θα τα μάθω όλα» και αφού χαρακτήρισε τον Καμαρά «αδερφό του», τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ατρόμητο να έχει έναν τέτοιο παίκτη».

Η… παλιοσειρά, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, από την άλλη, υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το κερδίζουμε. Μέσα από το καλό ποδόσφαιρο, θα ανέβουμε ψηλότερα».

Αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας και ξεκάθαρος ότι εκείνη θα ενισχυθεί περαιτέρω, μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό, εμφανίστηκε έπειτα ο Γιώργος Δώνης:

«Να έχουμε πάνω απ’ όλα υγεία, να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Έχουμε μια καλή βάση και εμπιστεύομαι πάρα πολύ και τα παιδιά που έχουμε από την περασμένη σεζόν στην ομάδα. Θα δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρχει κάποια ανάγκη στο ρόστερ και αν προκύψει κάτι καλό, θα το κοιτάξουμε», τόνισε.

Ερωτώμενος, δε, για το αν θα δοθεί φέτος παραπάνω βάρος από τον Ατρόμητο και στο θεσμό του Κυπέλλου, ανέφερε: «Είμαι σίγουρος πλέον ότι μπορούμε να καταφέρουμε και τα δύο. Έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και φέτος θα κοιτάξουμε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά. Η φιλοσοφία μας, ωστόσο, θα είναι η ίδια, να έχουμε εμείς την κυκλοφορία της μπάλας».

Ο πρόεδρος, Γιώργος Σπανός, από την πλευρά του, δεν δίστασε να θέσει ως στόχο «να γίνουμε μια σταθερή αξία στη Superleague», αλλά και να θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό τη στήριξη του κόσμου:

«Έχουμε μια παρακαταθήκη από την περσινή χρονιά. Θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα και αυτό θα το πετύχουμε με γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος του Ατρομήτου μπορεί να δώσει την ώθηση στην ομάδα για να το καταφέρει. Κατά 99% το ρόστερ μας είναι ολοκληρωμένο και αν προκύψει κάποια ανάγκη και κριθεί ότι πρέπει να αποκτηθεί παίκτης, αυτό θα γίνει», ανέφερε, ενώ κράτησε «χαμηλά την μπάλα», όταν ερωτήθηκε για το στόχο της Ευρώπης:

«Χρειάζεται πολλά πράγματα για να βγεις στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνουμε καταρχάς δυνατή ομάδα και αυτό, όπως είπα, μπορεί να γίνει μόνο με τη συμπαράσταση του κόσμου».

Ρεπορτάζ: Χρήστος Οικονόμου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube