Λεπτομέρειες απομένουν για το μεγάλο «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού στην Πορτογαλία. Ο μέσος της Σπόρτινγκ Ζοάο Μοουτίνιο, θα είναι παίκτης της Πόρτο από τη νέα σεζόν. Η συμφωνία των δύο ομάδων ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, με την Σπόρτινγκ να δικαιούται ένα ποσοστό 30% σε περίπτωση μεταπώλησης και το 50% των δικαιωμάτων του Νούνο Αντρέ Κοέλιο. To συγκεκριμένο ποσό είναι και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί από μία πορτογαλική ομάδα σε μια άλλη για μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Ο Μοουτίνιο είναι ένας χαρισματικός κεντρικός μέσος για τον οποίο ενδιαφερθήκανε την προηγούμενη σεζόν ομάδες του βεληνεκούς της Τσέλσι, της Μαν. Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ, ενώ πριν λίγες μέρες η Έβερτον ενδιαφέρθηκε για τον ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή του 23χρονου μέσου είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Πόρτο, ξεπερνώντας μαζί με το έμψυχο αντάλλαγμα εκείνη του Λούτσο Γκονζάλεζ από τη Ρίβερ που στοίχισε 10,25 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύωρες και διήρκησαν ως τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις μεταγραφές των Μπελούτσι στον Ολυμπιακό και Μάτος στον Παναθηναϊκό-Πίνι Ζαχάβι-είναι ο μάνατζερ του Μοουτίνιο και ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα για τη μεταγραφή.

Η μεταγραφή του Μοουτίνιο στους δράκους συνδέεται με την πιθανή φυγή του Ραούλ Μεϊρέλες από την Πόρτο. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, η Τσέλσι ετοιμάζει πρόταση 15-20 εκατομμυρίων για τον διεθνή 27χρονο χαφ.

Επιμέλεια: Tάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube