Αυτή η ιστορία συνέβη στ’ αλήθεια. Πραγματικά συνέβη. Αλήθεια! Δείτε αποκλειστικά στη ΣΠΟΡ FM web TV ένα film clip από τη νέα ταινία του Λικ Μπεσόν, I LOVE YOU PHILLIP MORRIS, με τον Τζιμ Κάρεϊ και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Ιουλίου από τη Filmopolis.
Σύνοψη
Το «I Love You Phillip Morris» βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Ο Στίβεν Ράσελ είναι ένας άνθρωπος καθ’ όλα συμβατικός και συνηθισμένος, ο οποίος μια μέρα αποφασίζει ν’ αλλάξει τη ζωή του… σε πολλούς τομείς. Από αξιοπρεπής σύζυγος μεταμορφώνεται σε πολυμήχανο απατεώνα και, περνώντας από μια σειρά απίστευτων μεταμφιέσεων, θα προσγειωθεί στη φυλακή, όπου θα γνωρίσει τον έρωτα… και την τέχνη της απόδρασης!
Θεότρελη και υπερβολική, η ταινία «I Love You Phillip Morris» είναι μια ιστορία μοναδική, αστεία, συγκινητική και τρυφερή. Μια ταινία με μεγάλη καρδιά και ξέφρενο χιούμορ, απίστευτη… κι όμως αληθινή!
Συντελεστές
Executive Producer Λικ Μπεσόν
Παραγωγή Αντριου Λαζάρ, Φαρ Σάριατ
Σκηνοθεσία, Σενάριο Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα
Διεύθυνση Φωτογραφίας Ξαβιέρ Πέρεζ Γκρόμπετ
Μοντάζ Τόμας Τζ. Νόρντμπεργκ
Μουσική Νικ Ουράτα
Πρωταγωνιστούν Τζιμ Κάρεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λέσλι Μαν, Ροντρίγκο Σαντόρο
Διάρκεια 97’
Διανομή Filmopolis
Λίγα (αληθινά) λόγια για την παραγωγή…
Ο Στίβεν Ράσελ (Τζιμ Κάρεϊ) έχει μια συνηθισμένη ζωή – παίζει το εκκλησιαστικό όργανο στην εκκλησία της ενορίας του, έχει έναν υγιή γάμο με την Ντέμπι (Λέσλι Μαν) και δουλεύει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ωσπου ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα τον οδηγεί στην απόλυτη επιφοίτηση: είναι ομοφυλόφιλος κι αποφασισμένος να γευτεί τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο – ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβιάσει το νόμο για να το πετύχει!
Ο Στίβεν ξεκινά τη μεγάλη ζωή και, για να βγάζει τα έξοδά του το ρίχνει στην απάτη, ώσπου καταλήγει στη φυλακή. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, έναν ευαίσθητο και γλυκομίλητο άντρα με το όνομα Φίλιπ Μόρις (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ). Η απόφασή του να βγάλει, πάσει θυσία, τον Φίλιπ από τη φυλακή και να ζήσουν μαζί την τέλεια σχέση, τον οδηγεί σε μια σειρά από (συνήθως επιτυχημένες), απίστευτες απάτες.
Το «I Love You Phillip Morris» είναι μια υπερβατική ιστορία για το τι συμβαίνει όταν συγκρουστούν το νομικό σύστημα, ένα παράτολμο μυαλό και ο αιώνιος έρωτας.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφουν οι σταθεροί συνεργάτες Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα («Ο Αϊ Βασίλης Είναι Λέρα»). Παραγωγοί είναι ο Αντριου Λαζάρ («Get Smart») και ο Φαρ Σάριατ («Εξομολογήσεις ενός Επικίνδυνου Μυαλού»), ενώ ως executive producer υπογράφει ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος / σκηνοθέτης / παραγωγός Λικ Μπεσόν («Transporter 2», «Το Πέμπτο Στοιχείο»).
Η δημιουργική ομάδα αποτελείται από τον διευθυντή φωτογραφίας Ξαβιέρ Πέρεζ-Γκρόμπετ («Πριν Πέσει η Νύχτα», το σκηνογράφο Χιούγκο Λάζικ-Γουαϊχόφσκι («Η Αρπαχτή»), το μοντέρ Τόμας Τζ. Νόρντμπεργκ («Αλέξανδρος»), τον ενδυματολόγο Ντέιβιντ Ρόμπινσον («Πόλοκ, ο Ασυμβίβαστος») και το συνθέτη Νικ Ουράτα («Little Miss Sunshine»).
Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στιβ ΜακΒίκερ, πρώην ρεπόρτερ της εφημερίδας Houston Chronicle.
Ο Στίβεν Ράσελ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κράτηση για 23 ώρες την ημέρα, για τα επόμενα 143 χρόνια.
Ο Φίλιπ Μόρις συνεργάστηκε ως σύμβουλος στην ταινία και, αν προσπαθήσετε, θα τον δείτε σ’ ένα μικρό ρόλο.
Είπαν για την ταινία…
«Το I Love You Phillip Morris είναι μια εκπληκτική ταινία που μας θυμίζει πόσο καλός μπορεί να είναι ο Κάρεϊ όταν δεν περιορίζεται από τα crowd pleasers του Χόλιγουντ.» - The Times
«Γρήγορη, διασκεδαστική και αρκετά τολμητή. Μια δόση καφεΐνης με ζάχαρη στο κέντρο.» - The Guardian
«Η πιο αστεία ταινία του Τζιμ Κάρεϊ μετά το Τρούμαν Σόου. Προβλέπουμε ότι θα γίνει καλτ κωμωδία.» - The Daily Mirror
Οι… εγκέφαλοι! (Γκλεν Φικάρα & Τζον Ρέκουα)
Ο Γκλεν Φικάρα και ο Τζον Ρέκουα γνωρίστηκαν στο Ινστιτούτο Πρατ, όπου και οι δύο σπούδαζαν κινηματογράφο. Αποφάσισαν να κατευθυνθούν μαζί στο Χόλιγουν, όπου ξεκίνησαν να δουλεύουν σε κινούμενα σχέδια στην εταιρεία Nickelodeon. Από τότε έχουν γράψει τα σενάρια για τις ταινίες «Σαν το Σκύλο με τη Γάτα», με τους Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Ελίζαμπεθ Πέρκινς, «Ο Αϊ Βασίλης Είναι Λέρα», με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον και το «Bad News Bears», όπου ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον αναλαμβάνει, μετά τον Γουόλτερ Ματάου, το ρόλο του προπονητή του μπέιζμπολ Coach Buttermaker. Το «I Love You Phillip Morris» είναι η πρώτη τους απόπειρα στη σκηνοθεσία.
Αυτόν τον καιρό δουλεύουν το σενάριο για την ταινία «Pharm Girl», με τη Ρις Γουίδερσπουν.
Στίβεν Τζέι Ράσελ – Η Αλήθεια, και μόνο η Αλήθεια
Ο Στίβεν Τζέι Ράσελ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1957. Νεογέννητο, τον υιοθέτησε μια συντηρητική οικογένεια από τη Βιρτζίνια. Εκεί μεγάλωσε και, στη δεκαετία του ’70 βρέθηκε να δουλεύει ως αστυνομικός και να ζει ως οικογενειάρχης. Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα προσπάθησε να βρει τη βιολογική του μητέρα, ψάχνοντας την Εθνική Υπηρεσία Αστυνομικών Τηλεπικοινωνιών και το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Δίωξης Εγκλήματος, οπότε έμαθε να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά αυτές τις βάσεις πληροφοριών. Με ανορθόδοξα μέσα ξεκίνησε να δουλεύει ως Διευθυντής Πωλήσεων στην εταιρεία White Swan Foodservice στο Χιούστον, αφότου έπεισε τον τότε CEO, Ρόναλντ Ελμκουιστ, ότι έχει ανώτατα πτυχία στη διαχείριση νωπών τροφίμων.
Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ράσελ ήταν ομοφυλόφιλος, η White Swan τον απέλυσε, αλλά ο Ράσελ μπόρεσε να πείσει τους Προέδρους δύο άλλων εταιρειών τροφίμων πως είχε τα απαραίτητα εφόδια για να τον προσλάβουν, πριν αποκαλυφθεί η απάτη του. Στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς, σ’ ένα πάρκο στο Χιούστον όπου συναντιόνταν ομοφυλόφιλοι άντρες.
Στη διάρκεια των ετών, ο Ράσελ κυκλοφορούσε με τουλάχιστον 14 ψευδώνυμα. Για τις αποδράσεις του μεταμφιεζόταν σε δικαστή, γιατρό, αστυνομικό και μάστορα, μεταξύ άλλων.
Στις 21 Μαΐου 1993, ο Ράσελ έφυγε από τις φυλακές της κοινότητας Χάρις στο Χιούστον του Τέξας, φορώντας πολιτικά ρούχα. Σύντομα δημιούργησε μια ακόμα ψεύτικη ταυτότητα και πήρε τη θέση του CFO της εταιρείας North American Medical Management, όπου και καταχράστηκε χιλιάδες δολάρια. Το 1995 φυλακίστηκε για ασφαλιστική απάτη και μεταφέρθηκε, ξανά, στη Φυλακή Χάρις, όπου και γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον Φίλιπ Μόρις.
Το 1996, ο Ράσελ προσποιήθηκε ότι ήταν δικαστής και έδωσε εντολή για τη μείωση της εγγύησής του, από 900.000 δολάρια σε 45.000 δολάρια, τα οποία και πλήρωσε αμέσως. Συνελήφθη 10 μέρες αργότερα και στάλθηκε ξανά στο Τέξας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στη φυλακή. Σε κάθε μάθημα, έκλεβε κι από έναν πράσινο μαρκαδόρο και τον έκρυβε κάτω από το κρεβάτι του. Σταδιακά, όταν μάζεψε αρκετούς μαρκαδόρους, έβαψε πράσινη τη λευκή στολή του της φυλακής. Μια και όλοι οι γιατροί και νοσοκόμοι της φυλακής φορούν πράσινες στολές, ο Ράσελ μεταμφιέστηκε σε γιατρό και βγήκε περπατώντας από τη φυλακή.
Το 1998 βρέθηκε και πάλι στη Φυλακή Χάρις, με ποινή 45 ετών κάθειρξης για την κλοπή 800.000 δολαρίων από μια εταιρεία στο Χιούστον που διαχειριζόταν τα οικονομικά των τοπικών γιατρών και 20 χρόνια επιπλέον για την προηγούμενη απόδρασή του. Κατάφερε να μεταφέρει τον Φίλιπ Μόρις στις Φυλακές του Ντάλας και προσπάθησε να τον απελευθερώσει.
Οσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Ράσελ ξεκίνησε να σχεδιάζει την πιο τολμηρή απόδρασή του. Στη βιβλιοθήκη της φυλακής μελετούσε πληροφορίες για το AIDS. Αρχισε να παίρνει καθαρτικά για να προσομοιάζει τα συμπτώματα της ασθένειας. Σε μια γραφομηχανή της φυλακής κατασκεύασε ένα πλαστό πιστοποιητικό που δήλωνε ότι ο Ράσελ πάσχει από AIDS και με αυτό έπεισε τους γιατρούς για την «κατάστασή του» στις 24 Φεβρουαρίου. Κορόιδεψε τον γιατρό του ότι έχει εγκριθεί μια «μετακίνηση ειδικών αναγκών» για να μεταφερθεί σ’ ένα νοσοκομείο στο Χιούστον στις 13 Μαρτίου. Μόλις βρέθηκε έξω από τη φυλακή, μεταμφιέστηκε σε γιατρό κι ενημέρωσε τη φυλακή ότι ο Ράσελ πέθανε από AIDS.
Στις 20 Μαρτίου 1998, ο Ράσελ πήρε την ταυτότητα ενός υποτιθέμενου εκατομμυριούχου από τη Βιρτζίνια και προσπάθησε να πάρει ένα δάνειο 75.000 δολαρίων από τη Nations Bank στο Ντάλας. Όταν οι υπάλληλοι της τράπεζας τον υποπτεύθηκαν για απάτη και κάλεσαν την αστυνομία, ο Ράσελ προσποιήθηκε ότι έπαθε ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το FBI τον έθεσε υπό επιτήρηση, αλλά ο Ράσελ κατόρθωσε να μιμηθεί τον πράκτορα του FBI στο κινητό του τηλέφωνο και να πείσει τους αξιωματικούς που τον φυλούσαν να φύγουν. Βγήκε και πάλι από το νοσοκομείο περπατώντας με άνεση και το κυνήγι για τη σύλληψή του ξεκίνησε πάλι από την αρχή…
FILMOPOLIS ONLINE
Blog - www.filmopolissa.wordpress.com
YouTube - www.youtube.com/user/filmopolisvideos
DailyMotion – www.dailymotion.com/filmopolis
Twitter - http://twitter.com/ filmopolistweet
Facebook – Filmopolis SA
Website – www.filmopolis.gr