Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας του θα αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής της επαγγελματικής πυγμαχίας, Μιχάλης Αρναούτης, στην προσπάθειά του για να επιστρέψει σε τροχιά παγκόσμιου τίτλου. Ο Έλληνας μποξέρ θα αντιμετωπίσει τον Demetrius “The Gladiator” Hopkins (29-1-1, 11 KOs) στο Citizens Business Bank Arena, στο Οντάριο του Καναδά, τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουλίου και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ESPN2, στα πλαίσια του Friday Night Fights. Μετά την άδικη απόφαση στον αγώνα με τον Ντέλβιν Ροντρίγκεζ, ο Αρναούτης θα προσπαθήσει να γυρίσει ξανά στην κορυφή της επαγγελματικής πυγμαχίας και στη διεκδίκηση ενός παγκόσμιου τίτλου.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί σημείο σταθμό στην καριέρα του Έλληνα μποξέρ και για αυτό το λόγο έκανε μία από τις καλύτερες προετοιμασίες της καριέρας του. Ο αντίπαλός του είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας αλλά ο Μάιτι Μάικ δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να αποδείξει στον κόσμο της αμερικανικής πυγμαχίας ότι ανήκει στην κορυφή.

Άπερκατ: Το πυγμαχικό μυθιστόρημα

Η καριέρα και η ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας, Μιχάλη Αρναούτη, εκτυλίσσονται μέσα σε 267 σελίδες ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος που διαβάζεται απνευστί, σε ένα βιβλίο «φόρο τιμής» στο άθλημα. Το Απερκατ κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τον εκδοτικό οίκο «Intro Books» και περιγράφει τη ζωή και τους αγώνες του μποξέρ Μιχάλη Αρναούτη, του 'Mighty Mike', που ξεκίνησε από το ταπεινό Ζεφύρι για να φτάσει ως τον παγκόσμιο τίτλο στις Η.Π.Α.: πώς ο νεαρός Έλληνας κατάφερε να σταθεί στο ύψος των αμερικάνικων ρινγκ διαγράφοντας τη δική του πορεία στην πυγμαχία.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Οικονόμου αφηγείται την ιστορία του αποτυπώνοντας ζωντανά την πυγμαχική ατμόσφαιρα. Ενδιάμεσα, τα κατορθώματα των Μάικ Τάισον, Λένοξ Λιούις, Μοχάμεντ Άλι, Ρούμπιν Κάρτερ, Μαρσέλ Σερντάν κι άλλων μεγάλων μποξέρ στήνουν κάτι παραπάνω από μια απλή βιογραφία του Έλληνα πυγμάχου. Το Άπερκατ είναι ένας φόρος τιμής στο ίδιο το άθλημα.

Η εξιστόρηση ξεκινά από τα παιδικά, σκληρά χρόνια του Μιχάλη, το ξεκίνημα της πυγμαχίας στην ΑΕΚ και φτάνει μέχρι τον αγώνα για παγκόσμιο τίτλο στις Η.Π.Α., το 2004. Μέσα στις σελίδες του, ο αναγνώστης ταξιδεύει από τις σκληρές γειτονιές του Ζεφυρίου στα αμερικανικά γκέτο, και από συγκρούσεις στο δρόμο για την επιβίωση, σε αυτές των ρινγκ για την κατάκτηση της κορυφής.

Σύντομο βιογραφικό του Μιχάλη Αρναούτη

Ο Μιχάλης Αρναούτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Τα πρώτα του βήματα στην πυγμαχία τα έκανε στην Α.Ε.Κ., ενώ η ερασιτεχνική του καριέρα ήταν γεμάτη διακρίσεις. Το 2001 ταξίδεψε στις Η.Π.Α. για να αγωνιστεί επαγγελματικά και το 2004 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο WBO-NABO. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και ζει μόνιμα στο Νιου Τζέρσεϊ.

O Αναστάσιος Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρχισυντάκτης στον ενημερωτικό δικτυακό τόπο kathimerini.gr και παράλληλα σπουδάζει Φιλοσοφία και Λογοτεχία στο Open Univeristy της Μεγάλης Βρετανίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube