Εμπορική επιτυχία για την adidas μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 FIFA. Νέα ρεκόρ πωλήσεων στο ποδόσφαιρο / ο αριθμός από τις φανέλες που πουλήθηκαν έχει υπερδιπλασιαστεί.

21 Ιουνίου, 2010 – “Έπειτα από τις πρώτες δέκα ημέρες είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου FIFA 2010 θα αποτελέσει μεγάλη εμπορική επιτυχία για την adidas. Όπως δήλωσε ο Herbert Hainer, Διευθύνων Σύμβουλος της adidas AG.," δε θα πετύχουμε μόνο τους ‘φιλόδοξους’ στόχους μας στο ποδόσφαιρο, αλλά θα τους ξεπεράσουμε. Η κατηγορία του ποδοσφαίρου της adidas αναπτύσσεται παγκόσμια. Αυτό τονίζει την παγκόσμια δύναμη που διαθέτει η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για την adidas, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2010 αποτελεί ήδη μεγάλη επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων. Η adidas αναμένει ρεκόρ πωλήσεων τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην κατηγορία των ποδοσφαιρικών προϊόντων. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 15% σε σύγκριση με το 2008, την τελευταία χρονιά που σημειώθηκε ρεκόρ στις πωλήσεις της adidas στον ποδοσφαιρικό τομέα (1,3 δισεκατομμύρια ευρώ) και μια αύξηση του 25% σε σύγκριση με τη χρονιά του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2006 (1.2 δισεκατομμύρια ευρώ). Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, οι πωλήσεις των ποδοσφαιρικών προϊόντων είχαν ήδη παρουσιάσει αύξηση κατά 26%. Πάνω από 6.5 εκατομμύρια έχουν ήδη αποφέρει οι πωλήσεις των εμφανίσεων / φανέλων, ο αριθμός των οποίων έχει υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2006 που είχαν πωληθεί 3 εκατομμύρια. Οι bestsellers φανέλες είναι των ομάδων της Γερμανίας, του Μεξικό, της Νότιου Αφρικής και της Αργεντινής με πωλήσεις της τάξης του ενός εκατομμυρίου, ή και περισσότερο, για την καθεμία.

Συνεχίζοντας ο Herbert Hainer, δήλωσε: “όπως και να το εξετάσει κανείς, είτε από την άποψη πωλήσεων, μεριδίου αγοράς ή προβολής, η adidas είναι και θα παραμείνει η ηγετική εταιρία στο χώρο του ποδόσφαιρου. Είναι κάτι σαν παράδοση πλέον, να ενισχύεται η ηγετική μας θέση στην αγορά σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Ύστερα από την εξαιρετική απόδοση της ομάδας της Γερμανίας στο πρώτο παιχνίδι, οι πωλήσεις των προϊόντων μας έχουν ήδη φτάσει αυτές του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Γερμανία."

Σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες στην αγορά, η adidas κατέχει ένα μερίδιο του 34% της αγοράς και είναι συνεπώς η κορυφαία ποδοσφαιρική μάρκα παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, η adidas κατέχει στα ποδοσφαιρικά είδη ένα μερίδιο αγοράς πάνω από το 38%,και σε ορισμένες βασικές αγορές όπως της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών το αντίστοιχο ποσοστό είναι πάνω από 50%. (πηγές: NPD Sports Tracking Europe and SportScan).

Μέσα στο 2010, η adidas αναμένεται να πουλήσει περισσότερες μπάλες ποδοσφαίρου από κάθε άλλη χρονιά, καθώς η εταιρεία παρέχει τις μπάλες σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Επίσημης μπάλας για όλες τις διοργανώσεις της UEFA, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής καθώς και την Επίσημη Μπάλα για το Γερμανικό Πρωτάθλημα, την “Torfabrik”, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις 20 εκατομμύρια μπάλες που έχουν ως σήμερα πουληθεί παγκοσμίως, πάνω από 13 εκατομμύρια μπάλες έχουν το σχέδιο της JABULANI, της Επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2010.

Ο Markus Baumann, Αντιπρόεδρος στον Τομέα Ποδοσφαίρου της adidas παγκοσμίως, δηλώνει: “Το ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο γρήγορο και δυναμικό τα τελευταία χρόνια. Παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές όπως ο Λάιονελ Μέσσι εκτιμούν το ότι τους προσφέρουμε προϊόντα, όπως το πολύ ελαφρύ F50 adiZero, που τους βοηθούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί για εμάς το ιδανικό αθλητικό γεγονός για την παρουσίαση τέτοιων καινοτομιών στο ευρύ κοινό”.

Η adidas είναι ο Επίσημος Χορηγός, Προμηθευτής και Αδειούχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Η adidas παρέχει την Επίσημη Μπάλα και προμηθεύει το υλικό για όλους τους υπαλλήλους, διαιτητές, εθελοντές και τα ball kids. Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η adidas παρέχει τον εξοπλισμό σε περισσότερους από 200 παίκτες, όπως επίσης και σε 12 ομάδες: τη διοργανώτρια χώρα Νότιο Αφρική, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, τη Γερμανία, την Αργεντινή, το Μεξικό, την Παραγουάη, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Νιγηρία, τη Σλοβακία και τη Δανία.

Η adidas αποτελεί τον Επίσημο Χορηγό της UEFA καθώς και του CAF. Η adidas είναι επίσης ο Επίσημος Προμηθευτής του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου(USA) και του Champions League της UEFA. Ακόμη, η adidas είναι ο Επίσημος Προμηθευτής των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης όπως των Μίλαν, Τσέλσι , Μπάγερ Μονάχου, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος, αστέρια όπως ο Lionel Messi, Kaka, David Beckham, Michael Ballack, Lukas Podolski, Arjen Robben και David Villa αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα τις ομάδες τους φορώντας τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό εξοπλισμό της adidas.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube