Ο Λουιζάο ήταν μεταγραφικός στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά η Μπενφίκα πρόβαλε αντιρρήσεις και εν τέλει απέρριψε την πρόταση των Ισπανών κάτι που ενόχλησε τον Βραζιλιανό αφού γνωρίζει πως τέτοιες ευκαιρίες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα.

Ο κεντρικός αμυντικός των «λουζιτανών» όταν έμαθε πως η διοίκηση του Πορτογαλικού συλλόγου «έκλεισε» την πόρτα στους Μαδριλένους χωρίς καν να τον ρωτήσουν εξοργίστηκε. Στα 29 του πλέον και έχοντας περάσει επτά ολόκληρα χρόνια στους «αετούς» της Λισαβόνας πίστεψε πως είχε έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσει το «Ντα Λουζ» για άλλες πολιτείες.

Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα AS: «Δεν είμαι υποκριτής. Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευτυχισμένος με την όλη κατάσταση. Έχω δώσει τα πάντα για αυτή την ομάδα κάθε μέρα τα τελευταία επτά χρόνια. Η Ατλέτικο μου άνοιξε μια πόρτα στο ισπανικό πρωτάθλημα που για μένα και την οικογένεια μου ήταν ευλογία η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου», δίνοντας και τον λόγο που ενοχλήθηκε τόσο πολύ: «Το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα μείνω η όχι στην Μπενφίκα αλλά ο τρόπος που έγινε αυτό, δεν με πήραν καν τηλέφωνο να με ενημερώσουν».



Αυτό που φάνηκε να τον πειράζει εξίσου είναι πως οι διοικούντες την Πορτογαλική ομάδα συζητούν το ενδεχόμενο παραχώρησης των νεότερων και...πιο ακριβών συμπαικτών του: «Είμαι 29 ετών. Δεν είμαι 22 ‘η 23 όπως ο Ντι Μαρία και ο Νταβίντ Λουίς. Στα 29 σου τέτοιες ευκαιρίες δεν τις συναντάς καθημερινά και δεν γνωρίζω αν θα ξαναεμφανιστεί ανάλογη ευκαιρία. Επτά χρόνια στην Μπενφίκα είναι μεγάλο διάστημα».


Επιμέλεια: Κώστας Πασχαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube