Διαδοχικές επαφές έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, προκειμένου να διατηρηθεί η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό. Εκείνο που επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ είναι να συμμετάσχουν όλοι στην αύξηση και να μπει κάποιος πρόεδρος από τους μετόχους που να είναι κοινής αποδοχής. Για αυτό το λόγο έχει συναντήσεις με κάποιους από τους μετόχους του «τριφυλλιού».

Προχθές ο Τζίγκερ είχε συνάντηση με τον Αδαμάντιο Πολέμη και χθες συναντήθηκε για περίπου δύο ώρες με τον Γιώργο Νίκα. Οι δύο μέτοχοι τόνισαν ότι συμμετάσχουν στην αύξηση μόνο αν μπει πρόεδρος ενεργός κάποιος από τους μετόχους. Διαφορετικά, δεν θα συμμετάσχουν.

Όσον αφορά το θέμα του προέδρου, ο κ. Πολέμης φέρεται να είπε στον κ. Βαρδινογιάννη ότι «θα πρέπει να είναι κάποιος από τους μετόχους, θα πρέπει ο πρόεδρος να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, όπως ήταν ο Πατέρας πέρυσι». Στη συγκεκριμένη άποψη συμφώνησε ο κ. Νίκας, με τον Τζίγκερ να λέει ότι θέλει πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Νίκας φέρεται να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει εκ νέου ο κ. Πατέρας την προεδρία της ΠΑΕ, αφού είχε επικοινωνήσει με τον Πατέρα - ο οποίος δεν επιθυμεί να επιστρέψει. Όπως γράφει η «SportDay», ο πρώην πρόεδρος θέλει μια δημόσια τοποθέτηση από τον μεγαλομέτοχο, η οποία να αναγνωρίζει ότι έγινε πόλεμος την περίοδο που πέρασε στον κ. Πατέρα και να κάνει τα πάντα για να μη συμβεί κάτι ανάλογο τη νέα χρονιά. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή στο θέμα Πατέρα, αν και ο κ. Βαρδινογιάννης προτίθεται να συναντηθεί μαζί του και να προσπαθήσει να του αλλάξει γνώμη.

«Καλύτερα ακέφαλος, παρά γλάστρα»

Το θέμα του προέδρου κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Νίκα. «Καλύτερα να είναι ακέφαλη η ομάδα παρά με πρόεδρο-γλάστρα», είναι το μήνυμα του Τζίγκερ που είχε επισημάνει και στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δεν ενδιαφέρονται για την προεδρία.

Όσο για τον Γιώργο Νίκα, ο οποίος είναι κοινής αποδοχής, έγινε μια διερευνητική ερώτηση από τον μεγαλομέτοχο. Ωστόσο, ο κ. Νίκας θέλει πρώτα να κλείσει οριστικά η υπόθεση του κ. Πατέρα και επανέλαβε ότι δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να είναι πρόεδρος. Όσον αφορά το μεταγραφικό μπάτζετ, το ποσό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο «τριφύλλι».

* Ο Σαριέγκι ενημερώθηκε χθες για τη διπλή προσφορά του Παναθηναϊκού (μονοετές ή διετές συμβόλαιο με μικρότερες αποδοχές) και αναμένεται να απαντήσει θετικά.

* Ο τεχνικός της Κορίνθιανς, Μάνο Μενέζες, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Μαρσέλο Μάτος, αφού η «Τιμάο» ξεκίνησε χθες μίνι προετοιμασία χωρίς τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

* Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε χθες και ο Βασίλης Οικονομίδης. Ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή του «τριφυλλιού», Φάνη Βουτσαρά, ότι θα αποτελεί μέλος της ιατρικής ομάδας και την ερχόμενη περίοδο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπενίτεθ: «Ενέργεια και ποιότητα από Τετέι - Οι επιστροφές ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας»

Τετέι: «Αυτά μου δείχνει ο Μπενίτεθ, φάνηκε αυτό - Δεν τρελαίνομαι για το γκολ, θα μπει όταν πρέπει»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για την ισοπαλία στο Άρης-ΑΕΚ και τη νίκη του Παναθηναϊκού

Διπλή αντίδραση από ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία, προκαλεί γέλιο» και το φάουλ στον Γιόβιτς

Πινέδα: «Να κάνουμε αυτοκριτική με πρώτο εμένα»

Αθανασίου: «Σωστή η νοοτροπία του Παναθηναϊκού - Θετικοί οι Ζαρουρί και Πελίστρι»

Τριάρα από το ημίχρονο με κεφάτο Τετέι: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού

Νικολογιάννης: «Θωρηκτό που έλειπε από την επίθεση του Παναθηναϊκού ο Τετέι»

Κουβεντίδης: «Δεν ξέρω αν στις ταβέρνες αναλύονται και φάσεις σαν και αυτή στο Χαριλάου»

Χιμένεθ: «Έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ντούντου - Δεν θέλω να ξέρω τι είδαν και τι είπαν στο VAR»