Την ώρα που η Πόρτο βρισκόταν μια ανάσα από την απόκτηση του Ντιέγκο Ταρντέλι ήρθε μια «σφήνα» της Μπενφίκα αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα, προς τέρψιν των ανθρώπων της Ατλέτικο Μινέιρο που βλέπουν την τιμή του επιθετικού τους να ανεβαίνει.

Το 2008 η Πόρτο έκλεψε μέσα από τα χέρια της Μπενφίκα τον Κριστιάν Ροντρίγκεζ, ο οποίος αγωνιζόταν δανεικός στην ομάδα της Λισσαβώνας από την Παρί Σεν Ζερμέν. Πέρυσι οι «Αετοί» ήταν πολύ κοντά στην απόκτηση των Αλβάρο Περέιρα και Ρανταμέλ Φαλκάο, αλλά και πάλι οι «Δράκοι» κινήθηκαν γρήγορα και έφεραν τους παίχτες στο «Ντραγκάο». Στη Μπενφίκα κανείς δεν έχει ξεχάσει αυτές τις τρεις μεταγραφικές ήττες και αυτό αυξάνει το κίνητρό τους να αποκτήσουν τον Ντιέγκο Ταρντέλι, τον οποίο όλα τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών θεωρούσαν σχεδόν «κλεισμένο» από την Πόρτο.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στην Ευρώπη το 2006-07 ως δανεικός σε Μπέτις και Αϊντχόβεν αλλά απογοήτευσε πλήρως. Στην πατρίδα του πάντως είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς και οι διοικούντες τη Ατλέτικο Μινέιρο είχαν θέσει τιμή πώλησης τα 7 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μπενφίκα σκοπεύει όχι μόνο να καλύψει όλο το ποσόν αλλά και να συμπεριλάβει τον Βραζιλιάνο μέσο Φελίπε στη συμφωνία για να την… φέρει στην Πόρτο!

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube