Σε θερμό κλίμα έγινε και φέτος – για 16η συνεχή χρονιά–η απονομή των βραβείων του Φοιτητικού Διαγωνισμού του Ομίλου economia.

To θέμα του διαγωνισμού, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί μέσα από καταθέσεις απόψεων και ιδεών νέων ανθρώπων το κλίμα κρίσης των τελευταίων μηνών, ήταν: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην επόμενη δεκαετία.

Η ανταπόκριση φοιτητών ήταν ευρεία, αφού υπήρξαν 220 εργασίες άνω των 400 φοιτητών 37 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η Ελένη Δενδρινού-Λουρή (Τράπεζα της Ελλάδος), Νίκος Καραμούζης (Eurobank), Λίτσα Παναγιωτοπούλου (Μ2Μ Solutions) και Ιωάννης Σωτηρόπουλος (VIVARTIA). Βραβεύθηκαν πέντε ομαδικές και πέντε ατομικές εργασίες. (*).

Ο 16ος Διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ως χορηγοί προσήλθαν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Μέγας Χορηγός), η Eurobank EFG, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, η Coca Cola-Τρία Εψιλον, η Ernst and Young, η Alpha Bank, το ΕλληνοΒρετανικό Κολλέγιο, το IST Studies, η Οικονομική Επιθεώρηση, η ΕΕΔΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, οι Μύλοι Λούλη, η Aegean Airlines και ο Όμιλος εταιρειών Info-Quest.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η E-SHOP.GR, η MADTV, o NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η SPORTDAY, η GREEKBOOKS.GR, η ΚARIERA.GR, το ΖΗΤΕΙΤΑΙ GR ενώ o διαγωνισμός «τρέχει» για 16η χρονιά με τη συνεργασία της AIESEC.

Οι βραβευμένες εργασίες έχουν ήδη δημοσιευθεί στον Αναμνηστικό Τόμο του διαγωνισμού και θα αναρτηθούν στο www.economia.gr.
Από σήμερα 1η Ιουνίου ξεκίνησε η ψηφοφορία στο www.economia.gr για να καθοριστεί το θέμα του 17ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού.

(*) Οι βραβευμένοι του 16ου Διαγωνισμού είναι:

Ομαδικές Εργασίες:

Πρώτο βραβείο: Ιωάννης Μπρανίκας-Πέτρος Τσουκλίδης
Δεύτερο βραβείο: Δημήτριος Βαλαής-Νάντια Σωτηροπούλου
Τρίτο βραβείο: Κρυσταλλία Βουγιουκλάκη - Ευγένιος Νάστος
- Χριστίνα Βουγιουκλάκη
Τέταρτο βραβείο: Στυλιανή Βασιλείου - Μαρία Πίκλα - Δήμητρα Φιλίππου
Πέμπτο βραβείο: Βίβιαν Σπαή - Χριστίνα Σπαή - Μαρία Σταυριανού
- Κατερίνα Σταυριανού

Ατομικές Εργασίες:
Πρώτο βραβείο: Μαρία-Αγγελική Σταυρίδου
Δεύτερο βραβείο: Ελευθέριος Χατζηδάκης
Τρίτο βραβείο: Βαγγέλης Γιαγκλίσης
Τέταρτο βραβείο: Φωτεινή Σπυροπούλου
Πέμπτο βραβείο: Κωνσταντίνος Δρακουλάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube