Η adidas - η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπαλών παγκοσμίως - είναι επίσημος Χορηγός, Προμηθευτής και Αδειούχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. Η εμπειρία της στο κομμάτι αυτό, όπως και η παρουσίαση μοναδικών καινοτομιών στις ποδοσφαιρικές μπάλες είναι ασύγκριτη. Η επίσημη μπάλα του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2010, adidas Jabulani ανταποκρίνεται πλήρως ή και ξεπερνά τις απαιτητικές προδιαγραφές που έχει ορίσει η FIFA και έχει υποβληθεί σε δεκάδες δοκιμές στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου του Loughborough, όπου αποδείχθηκε επιστημονικά η σταθερότητα και η ακρίβειά της κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όλες οι Ομοσπονδίες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA προμηθεύτηκαν τη νέα μπάλα του Μουντιάλ τον Φεβρουάριο του 2010. Από τον Δεκέμβριο του 2009 η adidas Jabulani χρησιμοποιήθηκε στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο της premier league στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Ρωσία, την Ελβετία την Αργεντινή και την Νότια Αφρική, και τα σχόλια των παικτών ήταν πολύ θετικά.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις παικτών που δοκίμασαν την adidas Jabulani είναι:
Michael Ballack: “Φανταστική, η μπάλα κάνει ακριβώς αυτό που ζητάω.”
Frank Lampard:“Πολύ δυνατή κατασκευή, με τέλεια αντίδραση.”
Kaka:“Για μένα, η επαφή με τη μπάλα είναι απόλυτα σημαντική. Η επαφή με τη νέα μπάλα είναι καταπληκτική”

Η εμπειρία της adidas στην παραγωγή μπαλών ποδοσφαίρου είναι αξεπέραστη παγκοσμίως. Η adidas ηγείται στο χώρο έχοντας κατασκευάσει τις πιο μοντέρνες και καινοτομικές μπάλες από το 1963. Από το 1970 η adidas προμηθεύει τις μπάλες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA και της FIFA. Μοναδικός στόχος της παραμένει η εδραίωση της 1ης θέσης στο χώρο του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, με συνεχείς προσπάθειες για καινοτομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube