"Δεν είναι μόνο οι βαθμοί και το πρωτάθλημα. Είναι η τιμή 22 ποδοσφαιριστών που παίζουν, αυτών που βρίσκονται στον πάγκο, των διοικήσεων των ομάδων, των 100.000 οπαδών που βρίσκονται στο γήπεδο, των εκατομμυρίων που το βλέπουν στην τηλεόραση και των χιλιάδων που δεν τολμούν να το δουν γιατί δεν αντέχουν τόση ένταση..."

El Clasico. Όταν όλα τα υπόλοιπα τελειώνουν, αρχίζει το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Η μητέρα όλων των μαχών για ακόμη μία φορά το Σάββατο στις 23:00 σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία των δύο πόλεων αναβιώνει πάλι και όλα δείχνουν ότι θα είναι ακόμα ένας συναρπαστικός αγώνας. Στην Καταλονία οι μπλαουγκράνα θυμούνται Κρόιφ και την αγγελία από την οποία έγινε ο σύλλογος, ενώ στην Μαδρίτη θυμούνται τον Σαντιάγκο Μπερναμπέου και την μαγική ομάδα της δεκαετίας του 50΄.

Το Καμπ Νου ανοίγει τις πύλες του για τους 110.000 Καταλανούς που θα δημιουργήσουν μια εκκοφαντική ατμόσφαιρα. Τα Match up που θα δημιουργηθούν είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Ροναλντίνιο vs Ζιντάν, Ετό vs Ρονάλντο, Φίγκο vs Ζιουλί, Μπέκαμ vs Ντέκο, Γκούτι vs Τσάβι και Ραούλ vs Πουγιόλ.

Όλη η Ισπανία ή καλύτερα όλος ο κόσμος περιμένει την έναρξη του αγώνα με την προϊστορία να δείχνει Μπαρτσελόνα και τους οπαδούς να δίνουν την δικιά τους άποψη για το παιχνίδι. Οι φανατικοί Μπλαουγκράνα δηλώνουν ότι θα τους μείνει αξέχαστη η ημερομηνία του αγώνα, ενώ οι Μερένγκες λένε ότι δεν υπάρχει σύγκριση.

Τα βαρόμετρα των ομάδων θα κρίνουν σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό τον νικητή. Ο Ροναλντίνιο βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και κάνει ότι θέλει τις αντίπαλες άμυνες. Από την αντίπαλη πλευρά είναι ο αρχηγός. Ο Ραούλ ξέρει καλύτερα από όλους την ατμόσφαιρα του el clasico και θέλει να φιλήσει την βέρα του στο Καμπ Νου.

El clasico λοιπόν. Απολαύστε το…

Επιμέλεια: Αντώνης Σαούλης, Βασίλης Μοιρώτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube