Στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της αγωνιστικής, η Αμαδόρα πέτυχε μεγάλη νίκη με 2 – 0 στην έδρα της Μπελενένσες, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεμέδο όπου πέτυχε και τα δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο το ματς, και στο δεύτερο αρκέστηκαν στο να «κυκλοφορούν» την μπάλα. Σε παιχνίδι του Σαββάτου, η Ρίο Άβε δεν κατάφερε να κερδίσει την Μποαβίστα, μιας και δέκτηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, με το τελικό 1 – 1 να θεωρείται δίκαιο.

Το παιχνίδι της ημέρας:

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΠΟΡΤΟ

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Πόρτο, «δοκιμάζεται» στην έδρα της Μαρίτιμο, όπου έχει να επικρατήσει από τη σεζόν 2001-02. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κόπωση των «δράκων» από το ματς του Τσάμπιονς Λίγκ με την Αρτμέντια, αλλά η κακή τους αγωνιστική κατάσταση ίσως να μην τους το επιτρέψει.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Η Ζιλ Βιθέντε στην αναμέτρηση με την Ακαντέμικα, «φαντάζει» ως το ακλόνητο φαβορί, μιας βρίσκεται σε «φόρμα». Βέβαια, η προϊστορία είναι με τους γηπεδούχους όπου μετράνε τρεις σερί νίκες τα τελευταία χρόνια. Η Νασιονάλ, υποδεχόμενη την Πεναφιέλ, μόνο νίκη μπορεί να επιζητάει, μετά τα πολύ καλά τις τελευταίες αγωνιστικές αποτελέσματα.

Η Σετουμπάλ έχει τον πρώτο «λόγο» στο ματς με τη Λεϊρία, μιας και βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με την αντίπαλό της να βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος. Τελευταίο παιχνίδι την Κυριακή, είναι η «σύγκρουση» της Πάκο Φερέιρα με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με τα «λιοντάρια» να έχουν δύσκολη δοκιμασία στο «Εστάντιο Ντα Μάτα Ρεάλ». Οι γηπεδούχοι είναι πολύ «ασταθής» ομάδα, και όπως όλα δείχνουν η Σπόρτινγκ θα έχει ένα εύκολα βράδυ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ – ΑΜΑΔΟΡΑ 0 – 2

Σκόρερ: Σεμέδο 13’, 45’

ΡΙΟ ΑΒΕ - ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 1 - 1

Σκόρερ: Γκαούτσο 90'-Ζοσέ Εμάνουελ 60'

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10/2005

ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 18.00

ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΠΕΝΑΦΙΕΛ 18.00

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ – ΛΕΪΡΙΑ 18.00

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΠΟΡΤΟ 21.15

ΠΑΚΟΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 23.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2005

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 22.30

ΤΡΙΤΗ 04/10/2005

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΝΑΒΑΛ

Eπιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube