Η πολύ καλή φέτος Μπράγκα, δεν μπόρεσε να κερδίσει στην έδρα της Αμαδόρα και έμεινε στο 0 – 0. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν την κατοχή της μπάλας, και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν σε γκολ. Με την ισοπαλία τους αυτή, οι παίκτες της Μπράγκα έμειναν, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο. Στον έναν βαθμό από τους "δράκους" βρίσκεται η Σπόρτινγκ που επιβλήθηκε με 1-0 της Σετούμπαλ. Τα "λιοντάρια" απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 25', όταν ο Ντέιβιντ ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μορέτο και ο τελευταίος αποβλήθηκε. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Λιέντσον, ωστόσο ο Μάρκο Τάουμπας, που πέρασε στη θέση του αποβληθέντος απέκρουσε. Στο 35', ωστόσο, ο Ντέιβιντ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Το ίδιο συνέβη και με την Νασιονάλ Μαδέϊρα. Μετά την νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική επί της Σπόρτινγκ, ήθελαν και το «διπλό» στην έδρα της Λεϊρία. Όμως, η κακή απόδοση συνολικά της ομάδας, την ανάγκασε να μείνει στο 0 – 0, με τους αξιόμαχους γηπεδούχους. Η Ζιλ Βιθέντε, είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα με αντίπαλο την Πάκος Φερέϊρα, και «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο με 2 – 0. Μετά από τρεις σερί νίκες, οι παίκτες της Ρίο Άβε, «φρέναραν» πάνω στην πολύ καλή Λεϊρία, όπου έχασαν με 1 – 0, μιας και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον πολύ καλό Βέϊγκα.


Το παιχνίδι της ημέρας:

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ - ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, οι παίκτες της Μποαβίστα, θέλουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενοι την Ακαντέμικα. Οι πρωταθλητές του 2001, μπορεί να είναι αήττητοι, αλλά βρίσκονται μόλις στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, και δεν θέλουν με τίποτα να απομακρυνθούν από τις θέσεις που «οδηγούν» στο Τσάμπιονς Λίγκ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αμαδόρα – Μπράγκα 0 - 0


Ζιλ Βιθέντε – Πάκος Φερέιρα 2 - 0

Σκόρερ: Γκέγκορι 10’, Γουϊλιαμς 36’


Λεϊρία – Νασιονάλ Μαδέιρα 0 - 0


Ναβάλ – Ρίο Άβε 1 - 0

Σκόρερ: Βέϊγκα 35’


Κυριακή 25/09/2005

Σπόρτινγκ – Σετουμπάλ 1-0

Σκόρερ: Ντέιβιντ 35'

Δευτέρα 26/09/2005

Μποαβίστα – Ακαντέμικα 22.30

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube