Αυτή είναι η τέταρτη αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, με την «έκπληξη» Μπράγκα να παίζει εκτός έδρας με την πάντα υπολογίσιμη Αμαδόρα. Η Σπόρτινγκ θέλει και πάλι να επιστρέψει στις νίκες, με αντίπαλο τη Σετουμπάλ. Όσο αναφορά τη Νασιονάλ Μαδέϊρα, θέλει να συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία, και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να περάσει από την έδρα της Νάβαλ.

Το παιχνίδι της ημέρας

Αμαδόρα – Μπράγκα

Η Μπράγκα, η οποία είναι μία εκ των τριών «συγκατοίκων» της κορυφής, έχει πολύ καλή παράδοση στην έδρα της της Αμαδόρα. Οι παίκτες της Εστρέλα, θέλουν να πάρουν το παιχνίδι στη σκληρή τους έδρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται σε «δαιμονιώδη» κατάσταση έχουν το πρώτο λόγο.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Στην αναμέτρηση Ζιλ Βιθέντε – Πάκος Φερέϊρα, οι γηπεδούχοι έχουν την προϊστορία με το μέρος τους. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, και αυτό το αποδεικνύει η βαθμολογική τους θέση, μιας και αμφότερες έχουν από έξι βαθμούς. Η Νασιονάλ, μετά τη νίκη της επί της Σπόρτινγκ την προηγούμενη αγωνιστική, είναι πολύ ανεβασμένη τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά, και πιθανότατα θα έχει εύκολο έργο στην έδρα της Λεϊρία. Αμφίρροπη αναμέτρηση θα υπάρξει στο γήπεδο «Χοσέ Μπέντος Πεσόα», όπου αναμετρώνται Ναβάλ και Ρίο Άβε. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις σερί νίκες, και βρίσκονται σε ανοδική πορεία, αλλά οι γηπεδούχοι δεν χάνουν εύκολα στην έδρα τους.

Τα «λιοντάρια», μετά την πρώτη τους ήττα την προηγούμενη Κυριακή, θα προσπαθήσουν να κάνουν μια θεαματική και ταυτόχρονα ουσιαστική «εμφάνιση» με αντίπαλο τη Σετουμπάλ. Παραδοσιακά, οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύουν τους «πράσινους», με την απόδοσή τους να είναι πάντοτε καλή στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Τέλος, οι παίκτες της Μποαβίστα, θέλουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενοι την Ακαντέμικα. Οι πρωταθλητές του 2001, μπορεί να είναι αήττητοι, αλλά βρίσκονται μόλις στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Σάββατο 24/09/2005

Γκιμαράες – Μαρίτιμο 21.00

Πόρτο – Μπελενέσες 23:15

Κυριακή 25/09/2005

Αμαδόρα – Μπράγκα 18.00

Ζιλ Βιθέντε – Πάκος Φερέϊρα 18.00

Λεϊρία – Νασιονάλ Μαδέϊρα 18.00

Ναβάλ – Ρίο Άβε 18.00

Σπόρτινγκ – Σετουμπάλ 22.30

Μποαβίστα – Ακαντέμικα 22.30

Eπιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube