Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν με 2-1 της Μπενφίκα, με την οποία ντεμπουτάρισε αγωνιζόμενος για 67 λεπτά ο Γιώργος Καραγκούνης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τις τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, όπως και η Πόρτο που επιβλήθηκε δύσκολα της Ρίο Άβε και η Μπράγκα που επικράτησε της Γκιμαράες.

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Μπενφίκα 2-1

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας νικώντας στο μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος τη Μπενφίκα με 2-1. Οι περσινοί πρωταθλητές έχοντας τον Γιώργο Καραγκούνη για πρώτη φορά στη σύνθεσή τους (αγωνίστηκε μέχρι το 67’ και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Αλσίδες) συνέχισαν την κακή τους πορεία, καθώς μετρούν μόλις έναν βαθμό. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 38’ με τον Λουίς Λουρέιρο. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους «αετούς» μετά την αποβολή του Ρικάρντο Ρότσα μα απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Ροζέριο στο 51’. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 64’, όταν το χτύπημα φάουλ του Σιμάο Σαμπρόσα κόντραρε στο τείχος και ξεγέλασε τον Νέλσον. Τα «λιοντάρια» αποκατέστησαν την τάξη στο 74’, όταν ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας, Λιέντσον, με κεφαλιά σε σέντρα του Τέλο έκανε το 2-1.

Πόρτο-Ρίο Άβε 3-0

Πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ η Πόρτο επικράτησε της Ρίο Άβε στο «Ντραγκάο» με 3-0. Χρειάστηκε να περάσουν 87 λεπτά για να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ ο Κουαρέσμα, ενώ Άλαν και Ούγκο Αλμέιδα διαμόρφωσαν στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ. Ο τεχνικός των «δράκων», Κο Αντιάνσε, άφησε εκτός αποστολής για πειθαρχικούς λόγους τον Μπένι ΜακΚάρθι.

Γκιμαράες-Μπράγκα 0-2

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε την Παρασκευή το βράδυ η Μπράγκα, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Γκιμαράες με 2-0 στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 3ης ημέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Το σκορ στο στάδιο «Αλφόνσο Ενρίκες» άνοιξε στο 81ο λεπτό ο Ντελίμπασιτς, και το έκλεισε στις καθυστερήσεις ο πρώτος σκόρερ της Μπράγκα την περασμένη περίοδο, Ζοάο Τομάς. Να τονίσουμε πως και οι δύο ομάδες είχαν από μια αποβολή.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Στα Κυριακάτικα παιχνίδια, η Μποαβίστα θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή, για να ανέβει όσο μπορεί στην βαθμολογία. Στα υπόλοιπα ματς, αναμένονται αμφίρροποι αγώνες με πολύ σκληρές μονομαχίες, όπως φάνηκε και από το παιχνίδι της Παρασκευής μεταξύ της Μπράγκα και της Γκιμαράες.

Τα παιχνίδια:

Στις αναμετρήσεις της Κυριακής, Ζιλ Βιθέντε και Νασιονάλ αναμένεται να πετύχουν πολλά γκολ, όπως συνήθως συμβαίνει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το ματς μεταξύ της Λεϊρία με την Μαρίτιμο, δείχνει αρκετά ισορροπημένο και στα περισσότερα παιχνίδια δεν αναδεικνύεται νικητής. Η Ναβάλ είναι αρκετά πιθανόν να περάσει και από την έδρα της Αμαδόρα, όπως συνέβη και με αντίπαλο την Γκιμαράες την πρώτη αγωνιστική.

Ακαντέμικα και Σετουμπάλ θα «παλέψουν» για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, μιας και αμφότεροι παρουσιάζουν αρκετές «αδυναμίες» σ’ όλες τις γραμμές τους. Στο τελευταίο ματς της Κυριακής, η Μποαβίστα θέλει οπωσδήποτε να επικρατήσει έναντι της Πάκο Φερέιρα, μιας και η ενδέκατη θέση του πρωταθλήματος δεν αρμόζει σε μιαν πρώην πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/09/2005

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ

ΛΕΙΡΙΑ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΝΑΒΑΛ

ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/09/2005

ΠΕΝΑΦΙΕΛ – ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ

*Δείτε τη βαθμολογία στην ειδική ενότητα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube