Η Διαφημιστική Εκστρατεία "Write the Future" της Nike Τιμά τις Σημαντικές Στιγμές του Ποδοσφαίρου και Δίνει τη Δυνατότητα στους Φιλάθλους σε Ολόκληρο τον Κόσμο να Συσχετιστούν με τους Ήρωές τους.

Η NIKE παρουσίασε την Πέμπτη 20 Μαΐου μια ταινία γεμάτη δράση στην οποία συμμετέχουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους διεθνείς παίκτες για να εμπνεύσουν τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και τους φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επική τρίλεπτη ταινία “Write the Future” οδηγεί τον κόσμο σε ένα ταξίδι που απαθανατίζει με δραματικό τρόπο εκείνη τη μοναδική στιγμή που οδηγεί στη δημιουργία πηχυαίων τίτλων από μια απλή πάσα ή που ένα λάκτισμα μπορεί να δώσει σε ένα έθνος αιώνια χαρά, γονατίζοντας τους αντιπάλους.

Στην ταινία συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως οι Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Wayne Rooney, Fabio Cannavaro, Franck Ribery, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Theo Walcott, Patrice Evra, Gerard Pique, Ronaldinho, Landon Donovan, Tim Howard και Thiago Silva. Υπάρχουν επίσης στιγμιότυπα με ειδικά προσκεκλημένους αθλητές: με τον θρύλο του τένις Roger Federer και με τον μεγάλο αστέρα του μπάσκετ Kobe Bryant. Το καστ των αστέρων που εμφανίζονται στην ταινία συμπληρώνεται με τον Homer Simpson. Η ταινία θα προβληθεί στην τηλεόραση για πρώτη φορά στις 22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του τελικού του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων.

Η σκηνοθεσία έχει γίνει από τον διάσημο σκηνοθέτη και παραγωγό του Χόλυγουντ Alejandro G. Inarritu (21 Grams, Babel). Αυτό το επικό ταξίδι στον χώρο του ποδοσφαίρου εκτυλίσσεται με μια σειρά πλάνων με αποκρούσεις στη γραμμή του τέρματος, τάκλιν που οδηγούν στη νίκη και κεραυνοβόλες τεχνικές ελέγχου της μπάλας που πραγματικά θα ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Το διαφημιστικό σποτ θα βγει στον αέρα σε 32 χώρες, γνωστοποιώντας τη διαφημιστική εκστρατεία σε εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο, στις 22 Μαΐου.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο ενός ταξιδιού που θα οδηγήσει τελικά τους φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο να γράψουν το δικό τους μέλλον μέσω εμπειριών που θα τους βάλουν στο επίκεντρο της δράσης. Τον Ιούνιο, οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να ζήσουν όπως οι ήρωές τους χάρη σε μια μοναδική εμπειρία που θα προσφέρει το nikefootball.com, η οποία θα δημιουργήσει συνταρακτικά video και οπτικό υλικό βασισμένο στις δικές τους φωτογραφίες και πληροφορίες, τοποθετώντας τους έτσι στο "κέντρο της σκηνής".

Οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δημιουργική εμπειρία για να οργανώσουν τη δική τους διαφημιστική εκστρατεία στο Facebook ώστε να τους προσέξει ο κόσμος και να επιλεγούν για το “The Chance” - ένα εργαστήρι της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Nike σε συνεργασία με την Αγγλική Barclays Premier League το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να αναγνωριστούν και να γίνουν γνωστοί στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος.

"Αυτή η επική διαφημιστική εκστρατεία πραγματικά απαθανατίζει την κλίμακα, το συναίσθημα και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία και μόνο στιγμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα για έναν παίκτη, έναν φίλαθλο ή ένα έθνος," είπε ο Davide Grasso, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Τμήματος Marketing Προϊόντων Ποδοσφαίρου της NIKE. "Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού. Το επόμενο στάδιο θα επιτρέχει στον καθένα που αγαπά το ποδόσφαιρο να συμμετάσχει και να αλληλεπιδράσει με έναν απίστευτο τρόπο."

Η ιστορία ξεκινά ωθώντας τον θεατή να νιώσει την έξαψη του αγώνα καθώς μια μπάλα πέφτει από τον αέρα στα πόδια του Didier Drogba. Καθώς όλος ο κόσμος κρατά ταυτόχρονα την αναπνοή του, ο Drogba ανοίγει δρόμο περνώντας ανάμεσα σε αμυντικούς που ξεγλιστρούν μπροστά του και επιδέξια στέλνει τη μπάλα προς τα δίχτυα ξαφνιάζοντας τον τερματοφύλακα - όλη η Αφρική ξεσπά σε ζητωκραυγές. Ξαφνικά όμως όλοι σιωπούν καθώς την τελευταία στιγμή ο Fabio Cannavaro κάνει μια εκπληκτική απόκρουση ξυστά στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή η στιγμή "που αλλάζει έναν ολόκληρο αγώνα" κάνει τον Cannavaro ίνδαλμα της pop κουλτούρας, με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές συζητήσεις και ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτή τη λαμπρή στιγμή του.

Άλλοι λαμπροί αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Wayne Rooney βιώνουν τις άσχημες συνέπειες μιας ατυχούς στιγμής στο γήπεδο που διαρκούν για πάντα. Σε μια σκηνή, ο επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας βλέπει τον μέσο Franck Ribery να πιάνει μια πάσα που κόπηκε. Η σύγκρουση που ακολουθεί κάνει ένα ολόκληρο έθνος να γονατίσει και μας αφήνει να φανταστούμε την κατεστραμμένη καριέρα του Rooney και τη ζωή του σαν συντηρητής γηπέδου, μένοντας σε ένα τροχόσπιτο, με την εικόνα του Ribery να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του σε μια τεράστια αφίσα. Σε γρήγορη κίνηση, βλέπουμε τον Rooney να ξαναζεί εκείνη τη στιγμή, να τρέχει πίσω από τον Ribery και να ξανακερδίζει τη μπάλα. Μετά την αποκατάσταση της προσωπικής και της εθνικής του τιμής, τον βλέπουμε να χρίζεται ιππότης μέσα σε ζωηρές επευφημίες, και μετά μια αίθουσα μαιευτηρίου γεμάτη μικρούς Wayne και μια άνετη νίκη του στο πινγκ-πονγκ ενάντια στον Roger Federer. Η συνταρακτική, μεταδοτική αίσθηση της ιστορίας του Rooney ολοκληρώνεται.

Ομοίως, γίνεται φάουλ πάνω στον Cristiano Ronaldo σε έναν αγώνα και καθώς εκείνος ετοιμάζεται να εκτελέσει μια ζωτικής σημασίας ελεύθερη βολή για την Πορτογαλία, προχωρούμε με γρήγορη κίνηση για να δούμε τι συνέπειες θα υπάρξουν στο μέλλον αν βάλει γκολ - ένα στάδιο παίρνει το όνομά του και γίνεται η πρεμιέρα μιας ταινίας με θέμα τη ζωή του.
"Κάθε επαφή με τη μπάλα σε έναν αγώνα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το αποτέλεσμα όχι μόνο εκείνων των 90 λεπτών, αλλά μιας ολόκληρης διοργάνωσης ή μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου," λέει ο Cristiano Ronaldo. "Ένα άγγιγμα της μπάλας μπορεί να είναι η ευκαιρία να αφήσεις το σημάδι σου στον αγώνα και να γράψεις το δικό σου μέλλον - και αντίστοιχα, μια στιγμή που σου ξέφυγε μπορεί να δημιουργήσει άσχημο παρελθόν για τους αντιπάλους και τους οπαδούς τους."

Ονόματα Δημιουργών και Συνεργατών:

Παίκτες και Εμφανίσεις:

Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Wayne Rooney, Fabio Cannavaro, Franck Ribery, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Theo Walcott, Patrice Evra, Gerard Pique, Ronaldinho, Landon Donovan, Tim Howard και Thiago Silva
Εμφανίσεις των Roger Federer, Kobe Bryant και Homer Simpson
Παραγωγή:
Εταιρεία Παραγωγής: Independent Films London / Anonymous Content
Σκηνοθέτης: Alejandro G. Inarritu
Εταιρεία Δημιουργικού: W+K, Amsterdam
Μουσική: Hocus Pocus από τους Focus

Alejandro Gonzalez Inarritu, Σκηνοθέτης του “Write the Future”

Γράψτε το μέλλον…

αυτό που μας καθορίζει και μας διαφοροποιεί από τα ζώα είναι ότι με έναν παράξενο τρόπο μπορούμε να βλέπουμε αναμνήσεις του μέλλοντος.

Όλοι αυτοί οι παίκτες θα βρεθούν κλάσματα δευτερολέπτου νωρίτερα από στιγμές γεμάτες δυνατότητες, τις οποίες έχουν προβλέψει ενεργώντας ανάλογα σε κάθε τέτοια δεδομένη στιγμή. Ό,τι κι αν κάνουν λοιπόν στο παρόν, αυτό θα έχει συνέπειες στο μέλλον.

Μια αποτυχία ή μια επιτυχία που θα έχει αντίκτυπο στον κόσμο.

Αυτή είναι η δυνατότητα του ποδοσφαίρου και αυτό που κάνουν και δίνουν αυτοί οι παίκτες. Και αυτό είναι το θέμα αυτής της διαφήμισης - το λέω με βαθιά αίσθηση του χιούμορ.

Όλοι οι παίκτες και όλοι οι αθλητικοί συντελεστές που συμμετείχαν σε αυτή τη διαφημιστική εκστρατεία είναι οι καλύτεροι στο είδος τους.

Όλοι τους ήταν πραγματικά καλοί άνθρωποι, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Πέρασα μερικές στιγμές μαζί τους. Πιστεύω ότι ο Wayne Rooney είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πραγματικά να επιβιώνει. Ο Cristiano Ronaldo έχει πολύ χιούμορ και είναι πολύ γενναιόδωρος. Και ο Federer δεν είναι απλώς ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι πραγματικός κύριος, πολύ κομψός και πολύ καλλιεργημένος.
Αυτή τη διαφήμιση θα πρέπει να την απολαύσει ο κόσμος! Είναι μια διαδρομή. Η τρίλεπτη βερσιόν είναι μια ασταμάτητη, εξωφρενική διαδοχή πλάνων γεμάτων δράση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χιούμορ που ελπίζω να την απολαύσει ο κόσμος.

Drogba, Ακτή Ελεφαντοστού

Ίσως να υπήρχαν κάποιες στιγμές που ευχόμουν να είχα διαφορετική πορεία στην καριέρα μου. Σκέφτομαι τον τελικό ενάντια στη Manchester United. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι 5 ή 10 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και, ξέρεις τώρα, αν η μπάλα έφτανε στα δίχτυα… Δεν ξέρω, ίσως αυτό να είναι μια άλλη ιστορία.


Wayne Rooney, Αγγλία

Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση της Nike ήταν εξαιρετικά απολαυστική. Υπήρχαν κάποιοι εμφανώς διαφορετικοί παίκτες εκεί: ο Patrice Evra, ο Theo Walcott, ο Franck Ribery - και έκανε πολύ κρύο, οπότε χμμμ… ανάμεσα στια γυρίσματα μας έδιναν ένα βαρύ παλτό να φοράμε.
Έκαναν γυρίσματα με τόσους πολλούς παίκτες και αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι συνεργαστήκαμε γι αυτή τη μοναδική διαφήμιση, οπότε είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube