Πρωταθλήτρια κόσμου η Κυπριακή ομάδα, στην οκτάδα οι ομάδες της Ελλάδας

Λίγο πριν το μουντιάλ στα γήπεδα της νότιου Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι, ένα άλλο «παγκόσμιο» πρωτάθλημα διεξήχθη στο επιβλητικό Emirates Stadium έδρα της Arsenal, το περασμένο Σαββάτο 15 Μαΐου . Πρωταγωνιστές στην πιο πάνω διοργάνωση οι μικροί κανονιέρηδες που μαθαίνουν τα μυστικά του σύγχρονου ποδόσφαιρου στις σχολές της Arsenal ανά τον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αγγλική ομάδα διοργάνωσε το διεθνές τουρνουά για τα παιδιά των ποδοσφαιρικών σχολών της, το οποίο διεξάγεται το αμέσως επόμενο Σάββατο από την τελευταία αγωνιστική του Αγγλικού πρωταθλήματος. Σαράντα ομάδες από τις σχολές ποδόσφαιρου της Arsenal στην Αγγλία καθώς και 5 ακόμα χωρών μεταξύ των οποίων η Ολλανδία και το Μπαχρέϊν, πήραν μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεις εναντίων τριών για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές είχαν την μοναδική εμπειρία να αγωνιστούν για 4 ώρες στο υπερσύγχρονο Emirates Stadium και στο ίδιο χορτάρι όπου τα ινδάλματα τους δίνουν τις δίκες τους ποδοσφαιρικές παραστάσεις κάθε σαββατοκύριακο .

Οι Arsenal Soccer Schools από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν στην διοργάνωση με τρεις συνολικά ομάδες. Από την Arsenal Soccer School Πάφου για την Κύπρο πήραν μέρος οι Κωνσταντίνος Πηλέας, Στέφανος Χαραλάμπους, Μιχάλης Πεκρής και Χρήστος Σιέλης με προπονητή τον Στέφανο Φράγκο. Για τις ομάδες από την Ελλάδα που είχαν προπονητή τον Διονύση Βαλεντή συμμετείχαν για την ASS ΕΥΟΣΜΟΥ Θεσσαλονίκης οι Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Ευριπίδης Χαρζάκας, Απόστολος Σαλέπης και Χρήστος Καρακώστας, ενώ για την ASS του A.O EΙΚΟΣΙΜΙAΣ από την Κεφαλονιά οι Θεοχάρης Μάτσης, Στάθης Βαλεντής, Βασίλης Μενεγάτος και Άγγελος Βαλεντής.

Οι τρεις ομάδες επιβεβαίωσαν την καλή δουλειά που γίνεται στις σχολές μας, αφού μετά από πέντε σκληρούς αγώνες πέρασαν από τη φάση των ομίλων στην επόμενη φάση, φτάνοντας μέχρι και τα προημιτελικά του θεσμού. Η σφραγίδα της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στις σχολές Ελλάδας και Κύπρου, επιβεβαιώθηκε με την παρουσία της Arsenal SS Πάφου στο μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία όμως είχε και ιστορική συνέχεια. Μετά από καταπληκτική εμφάνιση στο μεγάλο τελικό τα Κυπριόπουλα στέφθηκαν πανάξια Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην ηλικιακή κατηγορία για παιδιά από 10 έως 12, κερδίζοντας την αντίστοιχη Ολλανδική σχολή με 3-0. Η αποστολή από τις δυο χώρες εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους τόσο με τις επιδώσεις της όσο και με το ήθος της τηρώντας το Fair Play και αναδεικνύοντας όλες τις αξίες που η ομάδα του Λονδίνου πρεσβεύει. Τις συναρπαστικές στιγμές των μικρών μοιραστήκαν μαζί τους και οι γονείς τους που τους συνόδευσαν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, παρακολουθώντας όλη την δράση από τα θεωρεία των επισήμων του Emirates Stadium.

Η ετήσια πλέον γιορτή του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε με την απονομή του τροπαίου στους νικητές και των αναμνηστικών μεταλλίων στους συμμετέχοντες. Στην αίθουσα των VIP και εν μέσω πλήρους ενθουσιασμού, επευφημιών και ζεστού χειροκροτήματος, οι μικροί κανονιέρηδες ανανέωσαν το ραντεβού με τους καινούριους φίλους τους για το επόμενο Arsenal Soccer School 3v3 World Cup τον Μάιο του 2011.

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο αξίζει στα παιδιά για την τεράστια επιτυχία τους, αλλά και στους υπόλοιπους συντελεστές, τους προπονητές, τους διευθυντές σχολών της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο και βέβαια στους περήφανους γονείς για την επιτυχία των παιδιών τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube