Έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι η Μπενφίκα, ύστερα από πέντε χρόνια. Οι «αετοί» κόντρα στη Ρίο Άβε θέλουν να πανηγυρίσουν το 32ο τίτλο στην ιστορία τους, όμως η Μπράγκα αντιμετωπίζει τη Νασιονάλ και ελπίζει ότι η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους θα χάσει μέσα στο «Ντα Λουζ». Ποια είναι τα σενάρια για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η Μπενφίκα υποδέχεται τη Ρίο Άβε στο «Ντα Λουζ». Η στέψη πήρε παράταση για τους «αετούς» με την ήττα (3-1) στην έδρα της Πόρτο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ισόπαλοι (0-0) με την Γκιμαράες. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Ντι Μαρία, Φάμπιο Κοεντράο και Χάβι Γκαρθία. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους βολεύεται και με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού αν χάσει και νικήσει η Μπράγκα τότε το πρωτάθλημα θα καταλήξει στην ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσα.

Η Μπράγκα φιλοξενείται από τη Νασιονάλ. Το «Οπλοστάσιο του Μίνιο» είχε νικήσει με σκορ 1-0 τη Πάκος Φερέιρα, ενώ οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι (3-3) στην έδρα της Ακαντέμικα.

Τα σενάρια για την πέμπτη θέση

Μία ισοπαλία με τη Μαρίτιμο είναι αρκετή για την Γκιμαράες, προκειμένου να τερματίσει 5η και να πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Europa League, με την προϋπόθεση πάντα ότι η Πόρτο θα κατακτήσει το Κύπελλο κόντρα στην Τσάβες στον τελικό.

Από την πλευρά της, η Μαρίτιμο χρειάζεται να νικήσει την Γκιμαράες και ταυτόχρονα να μη νικήσει η Νασιονάλ την Μπράγκα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην 5η θέση από την οποία ευνοείται η Νασιονάλ του Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος την επόμενη σεζόν θα κάθεται στον πάγκο της Γκιμαράες.

Η 30η - τελευταία αγωνιστική:

Σάββατο 08/05/10 (23:15)

Λεϊρία-Πόρτο (21:15)
Λεϊσόες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σετούμπαλ-Μπελενένσες

Κυριακή 02/05/10 (20:00)

Πάκος Φερέιρα-Ολιανένσε (18:00)
Μπενφίκα-Ρίο Άβε
Γκιμαράες-Μαρίτιμο
Νασιονάλ-Μπράγκα
Ναβάλ-Ακαντέμικα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube