Η NIKE, παρουσίασε στις 3 Μαΐου 2010 τα υπερενισχυμένα υποδήματα ποδοσφαίρου Nike Elite Series, τα οποία εξασφαλίζουν νέα επίπεδα επιδόσεων και θα φορεθούν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο στη Νότιο Αφρική.

Τα υποδήματα Mercurial Vapor SuperFly II, CTR360 Maestri, Total90 Laser III και Tiempo Legend III από τη Nike διαθέτουν νέο πάνω τμήμα υψηλών επιδόσεων για βελτιωμένη ορατότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανασχεδιασμένη εξωτερική σόλα η οποία εξασφαλίζει μικρό βάρος και υψηλές επιδόσεις για κάθε παίκτη ανεξάρτητα από τον τρόπο που παίζει.

Οι σχεδιαστές της Nike έχουν μειώσει το βάρος του κάθε υποδήματος ώστε οι παίκτες να επιτυγχάνουν το μέγιστο των επιδόσεών τους. Τα υποδήματα χαρακτηρίζονται από το μικρό τους βάρος, την πολύπλοκη σχεδίαση, τα ανθρακούχα ενισχυτικά ελάσματα και τα υψηλής αντίθεσης χρώματά τους.

Τα χρώματα υψηλής αντίθεσης - Μεταλλικό Πορφυρό (Metallic Mach Purple) και Πορτοκαλί (Total Orange) - έχουν συνδυαστεί κατάλληλα για να εξασφαλίζουν βελτιωμένη ορατότητα. Για τον ποδοσφαιριστή, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την οπτική απόδοση επιτρέποντάς του να εντοπίζει γρήγορα τους συμπαίκτες του και να εκτελεί πάσες ικανές να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα.

"Στη Nike, εστιαζόμαστε αδιάκοπα στην ενσωμάτωση καινοτομιών στα προϊόντα μας ώστε να παρέχουμε στους αθλητές ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προσφέροντας έτσι τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο," είπε ο Andrew Caine, Διευθυντής Σχεδιασμού Υποδημάτων Ποδοσφαίρου της Nike. "Τα υποδήματα Nike Elite Series έχουν μικρό βάρος και είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, οι οποίοι θα εμφανιστούν στην πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση φέτος το καλοκαίρι".

Μικρό βάρος, επιδόσεις και βελτιωμένη ορατότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο
Η έρευνα έχει δείξει ότι η μέση κατανάλωση ενέργειας ενός κορυφαίου παίκτη ξεπερνά τις 1.000 χιλιοθερμίδες ανά αγώνα (μέσο βάρος παίκτη: 75 κιλά). Μειώνοντας το βάρος που κουβαλούν οι παίκτες μειώνεται και η ενέργεια που απαιτείται καθ' όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών του αγώνα. Εξασφαλίζοντας μικρό βάρος και υπερυψηλές επιδόσεις σε όλα τα υποδήματα αυτής της σειράς της Nike, στόχος μας ήταν να παρέχουμε στους παίκτες ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά τα τελευταία στάδια του αγώνα.

Τα εξαιρετικά ισχυρά ελάσματα με ανθρακονήματα σημαίνουν ότι τα Mercurial Vapor SuperFly II είναι κατά 5% ελαφρότερα. Τα CTR360 Maestri είναι 19% ελαφρότερα. Τα Total90 Laser III και Tiempo Legend III είναι 16% ελαφρότερα.

Μετά από τετραετή ανάλυση διάφορων αγώνων, βιομηχανολογικές μελέτες και δοκιμές με διάφορους παίκτες, η ομάδα σχεδιασμού και το Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike (NSRL) συνεργάστηκαν για να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργούσαν νέες καινοτομίες για τα προϊόντα, ενσωματώνοντας π.χ. τα πλεονεκτήματα της οπτικής απόδοσης στη σχεδίαση των υποδημάτων.

Η όραση ενός μέσου ανθρώπου είναι κατά 99% περιφερειακή. Κατά 1% θεωρείται εστιασμένη (βοθριακή). Για να διευκολύνουν τον εντοπισμό μέσω της περιφερειακής όρασης, οι σχεδιαστές της Nike ανέλυσαν το χρωματικό φάσμα για να εντοπίσουν δύο χρώματα υψηλής αντίθεσης ώστε όταν ένας παίκτης τρέχει φορώντας αυτά τα υποδήματα τα χρώματα να δημιουργούν ένα ερέθισμα που θα συντονίζει άμεσα την περιφερειακή όραση. Το πορφυρό Mach Purple και το πορτοκαλί Total Orange αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για την εξασφάλιση αυτού του αποτελέσματος και του επακόλουθου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Τα υποδήματα Elite Series διατίθενται για παίκτες όλων των επιπέδων και επιπλέον παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Nike Football+, το οποίο προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση "εκ των έσω" στους καλύτερους προπονητές, παίκτες και ομάδες στον κόσμο για ολοκληρωμένη βελτίωση της τεχνικής. Τα προγράμματα Master Series του Nike Football+ εξασφαλίζουν αρτιότητα γνώσεων όσον αφορά τον Έλεγχο (κοντρόλ), την Ακρίβεια και την Ταχύτητα παρέχοντας γνώσεις από εκλεκτούς συντελεστές του αθλήματος και επαγγελματικά προγράμματα προπόνησης. Περιλαμβάνουν μια ειδική χαρακτηριστική κίνηση από τον αστέρα της Atletico Madrid και της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής Sergio Aguero, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στα τέλη Μαΐου.

Τα τέσσερα υποδήματα της σειράς Elite Series, δηλαδή τα Nike Mercurial Vapor SuperFly II, Nike CTR360 Maestri, Nike Total90 Laser III και Nike Tiempo Legend III θα αρχίσουν να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης και από το www.nikestore.com από τις 22 Μαΐου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό (αρχεία πολυμέσων) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikemedia.com
Η νέα σειρά υποδημάτων Nike Elite Series περιλαμβάνει τέσσερα βελτιστοποιημένα υποδήματα ποδοσφαίρου της Nike, κατασκευασμένα με ποιοτικά υλικά και μικρό βάρος, για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι. Αυτές οι εξαιρετικά ελαφρές και απίστευτα ισχυρές εκδόσεις των Mercurial Vapor SuperFly II, CTR360 Maestri, Total90 Laser III και Tiempo Legend III θα φορεθούν από κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και θα αρχίσουν να διατίθενται προς πώληση διεθνώς στις 22 Μαΐου 2010.

Βασισμένος σε πρωτοποριακές επιστημονικές μελέτες και στην ανταπόκριση των παικτών, ο εντυπωσιακός χρωματικός συνδυασμός του μεταλλικού πορφυρού (Metallic Mach Purple) και του πορτοκαλί (Total Orange) σε όλα τα υποδήματα της σειράς εξασφαλίζει άμεσο οπτικό εντοπισμό, ενώ οι σόλες με ανθρακονήματα, οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στα υποδήματα αυτής της σειράς, μειώνουν το βάρος στο ελάχιστο, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την αντοχή.

Nike Mercurial Vapor SuperFly II Elite
Το υπόδημα ποδοσφαίρου Nike Mercurial Vapor SuperFly II επαναπροσδιορίζει την έννοια της ταχύτητας. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών υψηλών επιδόσεων, όπως η τεχνολογία Flywire, η τεχνολογία προσαρμοζόμενης πρόσφυσης και οι ενισχύσεις με ανθρακονήματα και είναι το πιο ελαφρύ υπόδημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Nike μέχρι σήμερα. Η ομάδα σχεδιασμού της Nike συνεργάστηκε πολύ στενά με αθλητές όπως οι Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic και Alexandre Pato καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού για να δημιουργήσει ένα υπόδημα που εξασφαλίζει επιτάχυνση κατά τη φάση απομάκρυνσης των δακτύλων από το έδαφος και ελαχιστοποιεί τις ολισθήσεις σε περιστάσεις που μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι παίκτες τόνισαν ότι η επιτάχυνση κατά την κίνηση γύρω από έναν αμυντικό είναι εξίσου σημαντική με το προσπέρασμά του σε ευθεία γραμμή. Το Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike εξέτασε τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 και βρήκε ότι είχαν σημειωθεί 845 ολισθήσεις σε 63 αγώνες ή, κατά προσέγγιση, 14 ολισθήσεις ανά αγώνα. Το υπόδημα είναι σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί αυτή την ολίσθηση που μπορεί να έχει μεγάλο κόστος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nike Mercurial Vapor SuperFly II περιλαμβάνουν:

? Τεχνολογία Nike Flywire νέας γενιάς σε ένα αεροδυναμικά διαμορφωμένο πάνω τμήμα για μικρό βάρος, μεγαλύτερη αντοχή και πιο δυναμική εφαρμογή
? Ο ανατομικά σωστός, καμπυλωτός πάτος αντικατοπτρίζει το σχήμα του πέλματος για βελτιωμένη εφαρμογή και αίσθηση
? Ελαφριά, διάτρητη εσωτερική επένδυση για τέλεια απόσβεση κραδασμών, χαμηλό προφίλ και υποστήριξη, μειώνοντας ταυτόχρονα την πίεση στην περιοχή των καρφιών για μεγαλύτερη άνεση
? Στρατηγικά διαμορφωμένες λεπίδες για τέλεια επαφή με το έδαφος και απότομα κοψίματα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση
? Σωστή πρόσφυση κατά τη φάση απομάκρυνσης των δακτύλων από το έδαφος για υψηλές στιγμιαίες ταχύτητες.

? Τεχνολογία Προσαρμοζόμενης Πρόσφυσης ενεργοποιούμενη από την πίεση στη μύτη του υποδήματος για τέλειο κράτημα και επιτάχυνση υπό διάφορες συνθήκες στον αγωνιστικό χώρο
? Βάρος (μέγεθος 43): 236 γραμμάρια, 5% ελαφρότερο από το πρωτότυπο υπόδημα

Χαρακτηριστικά του Nike CTR360:
Το υπόδημα ποδοσφαίρου Nike CTR360 Maestri σχεδιάστηκε ειδικά για τους παίκτες που θέλουν να τελειοποιήσουν τον έλεγχο (κοντρόλ) της μπάλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το συνθετικό δέρμα Kanga-Lite παρέχει αίσθηση όμοια με εκείνη του δέρματος από καγκουρό και οι αντικραδασμικές προεξοχές βοηθούν στον έλεγχο ενώ το μοναδικό ασύμμετρο σύστημα των κορδονιών εξασφαλίζει συνολικά πολύ πιο άνετη εφαρμογή. Διαθέτοντας σόλα με ανθρακονήματα, αυτή η ανασχεδιασμένη έκδοση του υποδήματος που περιλαμβάνεται στη σειρά Elite Series εξασφαλίζει τον ίδιο εξαιρετικό έλεγχο σε κάθε επαφή με τη μπάλα έχοντας όμως 19% λιγότερο βάρος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nike CTR360 Maestri Elite περιλαμβάνουν:

? Ειδική έγχυτη προεξοχή για τις πάσες πλευρικά, στο μέσον του υποδήματος, για καλύτερη διανομή της μπάλας
? Ασύμμετρο, ανατομικά σχεδιασμένο σύστημα κορδονιών το οποίο δημιουργεί μια διευρυμένη περιοχή επαφής με τη μπάλα
? Το προηγμένο αφρώδες υλικό με "μνήμη" (δυνατότητα επαναφοράς και διόρθωσης του σχήματός του) προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε μεμονωμένου παίκτη
? Ανατομικά διαμορφωμένη εσωτερική επένδυση με ένθετα από υλικό Poron για εφαρμογή και άνεση
? Σασί πλήρους μήκους από σύνθετο θερμοπλαστικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, σχεδιασμένο για απίστευτη επαναφορά ενέργειας και αντοχή
? Καρφιά με λεπίδες από TPU, κατασκευασμένα με τη μέθοδο απευθείας έγχυσης, για βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια
? Βάρος (μέγεθος 44): 260 γραμμάρια, 19% ελαφρότερο από το πρωτότυπο υπόδημα

Nike Total90 Laser III Elite
Το υπόδημα Total90 Laser III έχει σχεδιαστεί για τους παίκτες που έχουν στόχο να βάζουν γκολ και να εκτελούν πάσες ακριβείας. Η περιοχή της θωράκισης βολών του υποδήματος περιλαμβάνει καινοτομίες που επιτρέπουν στους παίκτες να χτυπούν τη μπάλα με διάφορους τρόπους χωρίς να επηρεάζεται η ακρίβεια της βολής. Τα καρφιά την περιοχή του κουτουπιέ ασκούν πίεση στη μπάλα κατά την κρούση εξασφαλίζοντας υψηλή ακρίβεια κατά τις γρήγορες βολές. Μοναδικό σύστημα αφρώδους υλικού "με μνήμη" ομαλοποιεί την επιφάνεια του πέλματος, δημιουργώντας μια πιο ομοιόμορφη περιοχή που βελτιώνει τη δύναμη και την ακρίβεια όταν ο παίκτης χτυπά απευθείας τη μπάλα.


Τα προεξέχοντα πτερύγια στην πλευρική επιφάνεια στο μέσον του υποδήματος εξασφαλίζουν μεγαλύτερη τριβή για αυξημένη περιδίνηση της μπάλας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Κάθε πτερύγιο έχει κατάλληλη γωνία και μέγεθος για να βελτιώνει τον έλεγχο της τροχιάς της μπάλας, εξασφαλίζοντας "θανάσιμη ακρίβεια". Χάρη στη σόλα με ανθρακονήματα, αυτή η ανασχεδιασμένη έκδοση του υποδήματος που περιλαμβάνεται στη σειρά Elite Series είναι 16% ελαφρότερη από την πρωτότυπη έκδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Total90 Laser Elite περιλαμβάνουν:

? Τεχνολογία Adaptive Shotshield για ακριβή έλεγχο στην περιοχή του κουτουπιέ και στα χτυπήματα αλλαγής της πορείας της μπάλας
? Ασύμμετρο, ανατομικά σχεδιασμένο σύστημα κορδονιών το οποίο δημιουργεί μια διευρυμένη περιοχή επαφής με τη μπάλα
? Ασύμμετρα σχεδιασμένη γλώσσα η οποία ακολουθεί τις φυσικές γραμμές του πέλματος εμποδίζοντας τον αφύσικο περιορισμό των κινήσεων
? Προηγμένης τεχνολογίας αφρώδες υλικό "με μνήμη" το οποίο διορθώνει το σχήμα του και παρέχει μια απόλυτα ομαλή επιφάνεια για πιο ακριβείς βολές
? Προεξέχοντα πτερύγια από TPU υπό στρατηγικά επιλεγμένες γωνίες, τα οποία δημιουργούν τριβή και αυξημένη περιδίνηση της μπάλας, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια στα σουτ και τις πάσες
? Καινοτομικές προεξοχές στην περιοχή του κουτουπιέ, οι οποίες εξομαλύνουν την πίεση που ασκείται στη μπάλα κατά την κρούση, εξασφαλίζοντας δύναμη και ακρίβεια
? Πάνω τμήμα από συνθετικό υλικό Teijin Microfibre για τέλεια εφαρμογή και επιδόσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
? Σασί πλήρους μήκους από σύνθετο θερμοπλαστικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, σχεδιασμένο για απίστευτη επαναφορά ενέργειας και αντοχή
? Καρφιά με λεπίδες από TPU, κατασκευασμένα με τη μέθοδο απευθείας έγχυσης, για βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια
? Βάρος (μέγεθος 44): 285 γραμμάρια, 16% ελαφρότερο από το πρωτότυπο υπόδημα

Nike Tiempo Legend III Elite
Το υπόδημα Nike Tiempo Legend III παρέχει την πρόσφυση και την αντοχή που χρειάζονται οι παίκτες για να τελειοποιήσουν τον έλεγχο της μπάλας απολαμβάνοντας εξαιρετική άνεση και αίσθηση επαφής με τη μπάλα. Το υπόδημα κατασκευάζεται από συνθετικό δέρμα Kanga-Lite και διαθέτει ένα ραφτό ανάγλυφο μοτίβο για βελτιωμένο έλεγχο. Διαθέτει επίσης ειδική εσωτερική επένδυση για απόλυτη άνεση ενώ η γλώσσα που διπλώνει και η ειδικά διαμορφωμένη φτέρνα εξασφαλίζουν τέλεια απόσβεση κραδασμών και ευστάθεια.

Χάρη στη σόλα με ανθρακονήματα, αυτή η ανασχεδιασμένη έκδοση του υποδήματος που περιλαμβάνεται στη σειρά Elite Series είναι 16% ελαφρότερη από την πρωτότυπη έκδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nike Tiempo Legend III Elite περιλαμβάνουν:

? Ειδικά διαμορφωμένη φτέρνα για βελτιωμένη άνεση και εφαρμογή
? Το επαναστατικό συνθετικό δέρμα Kanga-Lite εξασφαλίζει μεγάλη άνεση, σωστή εφαρμογή και υψηλές επιδόσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
? Αντικραδασμικό σύστημα υψηλής απόδοσης Molded PORON® χαμηλού προφίλ για απόλυτη άνεση
? Η εύκαμπτη αυλάκωση στο εμπρός τμήμα του πέλματος βελτιώνει την ευελιξία, για ένα πιο φυσιολογικό, αποτελεσματικό εύρος κινήσεων
? Σασί πλήρους μήκους από σύνθετο θερμοπλαστικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, σχεδιασμένο για απίστευτη επαναφορά ενέργειας και αντοχή
? Καρφιά με ελλειψοειδές σχήμα και σχήμα λεπίδας από TPU, κατασκευασμένα με τη μέθοδο απευθείας έγχυσης, για βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια
? Βάρος (μέγεθος 44): 258 γραμμάρια, 16% ελαφρότερο από το πρωτότυπο υπόδημα


FAQ
Τι είναι η Nike Elite Series;
Η Nike Elite Series είναι μια συλλογή που περιλαμβάνει τέσσερα ποιοτικά, ελαφρά υποδήματα ποδοσφαίρου: το Mercurial Vapor SuperFly II, το Nike CTR360 Maestri, το Nike Total90 Laser III και το Nike Tiempo Legend.

Σε τι διαφέρουν αυτά τα υποδήματα από τις πρωτότυπες εκδόσεις τους;
Όλα τα υποδήματα της σειράς Elite Series έχουν πιο ελαφριά κατασκευή και διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένες εξωτερικές σόλες με ανθρακονήματα και ειδικά σχεδιασμένα πάνω τμήματα για βελτιωμένη οπτική απόδοση. Τα χρώματα υψηλής αντίθεσης - μεταλλικό πορφυρό (Mach Purple) και πορτοκαλί (Total Orange) - στο πάνω τμήμα είναι σχεδιασμένα να προκαλούν την περιφερειακή όραση να εστιάζεται γρήγορα, εξασφαλίζοντας έτσι βελτιωμένη δυνατότητα εντοπισμού.

Για ποιους τύπους παικτών είναι σχεδιασμένα αυτά τα υποδήματα;
Το Nike Mercurial Vapor SuperFly II είναι κατασκευασμένο για μεγαλύτερη ταχύτητα, το Nike CTR360 Maestri για καλύτερο έλεγχο, το Nike Total90 Laser III για ακρίβεια κατά τις βολές και το Nike Tiempo Legend για βελτιωμένη επαφή με τη μπάλα.

Ποια σημαντικά στοιχεία διαφοροποιούν τα υποδήματα αυτής της σειράς από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα;
Το μικρό βάρος, οι υψηλές επιδόσεις, η ποιοτική κατασκευή, η μεγάλη αντοχή χάρη στα ανθρακονήματα και τα εντυπωσιακά χρώματα κάνουν τα υποδήματα της σειράς να ξεχωρίζουν. Η ομάδα σχεδιασμού του Nike Football δεν παρέβλεψε καμία λεπτομέρεια. Μικρές λεπτομέρειες, όπως η μικρορυθμισμένη μηχανική τάση στα στοιχεία Flywire και τα στρατηγικά διαμορφωμένα καρφιά καθιστούν την Elite Series μια ποιοτική συλλογή υποδημάτων για τους καταναλωτές.

Γιατί είναι το μικρό βάρος τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό της σειράς Elite Series;
Οι σχεδιαστές της Nike έχουν μειώσει το βάρος του κάθε υποδήματος. Όλα τα υποδήματα Elite Series διαθέτουν ελάσματα με ανθρακονήματα που μεγιστοποιούν την απόκριση και την ευστάθεια και ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν την κόπωση. Μείωση βάρους: CTR360 Maestri - 19%, Total90 Laser – 16%, Tiempo Legend – 16%, Mercurial Vapor SuperFly II - 5% έναντι των πρωτότυπων εκδόσεών τους.

Σε σημαντικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ιταλία και τη Γερμανία, σχεδόν οι μισοί από τους αγώνες νοκ-άουτ χρειάστηκαν παράταση. Δεδομένης της πραγματικής κόπωσης των παικτών, ειδικά όταν ο αγώνας πραγματοποιείται υπό αντίξοες συνθήκες, η δυνατότητα εστίασης και η ενέργεια γίνονται κρίσιμοι παράγοντες.

Γιατί είναι σημαντική η βελτιωμένη οπτική απόδοση στις αθλητικές δραστηριότητες;
Η βελτιωμένη οπτική απόδοση μπορεί να εξασφαλίσει ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αθλητικές διοργανώσεις. Η όραση ενός μέσου ανθρώπου είναι κατά 99% περιφερειακή. Κατά 1% θεωρείται εστιασμένη (βοθριακή). Η μεγιστοποίηση της περιφερειακής όρασης είναι σημαντική στον αθλητισμό. Η ικανότητα εντοπισμού της κίνησης και της ταχύτητας με την περιφερειακή όραση είναι σημαντική για όλους τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα από τη θέση που παίζουν ή από τις δεξιότητές τους.

Τι ρόλο διαδραμάτισε η επιστήμη της όρασης και η οπτική απόδοση κατά τη σχεδίαση των υποδημάτων Elite Series;
Για να διευκολύνουν τον εντοπισμό μέσω της περιφερειακής όρασης, οι σχεδιαστές της Nike ανέλυσαν το χρωματικό φάσμα για να εντοπίσουν δύο χρώματα υψηλής αντίθεσης ώστε όταν ένας παίκτης τρέχει φορώντας αυτά τα υποδήματα τα χρώματα να δημιουργούν ένα ερέθισμα που θα συντονίζει άμεσα την περιφερειακή όραση. Το πορφυρό Mach Purple και το πορτοκαλί Total Orange αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για την εξασφάλιση αυτού του αποτελέσματος και του επακόλουθου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.


Τα υποδήματα Elite Series σχεδιάστηκαν ειδικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο;
Η έμπνευση για τα υποδήματα Elite Series προήλθε από τις ανάγκες των παικτών, λαμβάνοντας ειδικά υπόψη την καταπόνηση του σώματός τους κατά τα τελευταία στάδια των κρίσιμων αγώνων. Καθώς οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές θα εμφανιστούν στη σημαντικότερη διοργάνωση του αθλήματος, το Nike Football παρουσιάζει με υπερηφάνεια την Elite Series σε αυτή τη διοργάνωση φέτος το καλοκαίρι. Η Elite Series θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και αργότερα, μετά από αυτούς.


Ποιοι παίκτες συμμετείχαν στον σχεδιασμό αυτών των υποδημάτων;
Πολλοί παίκτες συμμετείχαν προσφέροντας γνώσεις για τα υποδήματα και δοκιμάζοντάς τα στην πράξη. Παίκτες όπως οι Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato, Fernando Torres, Carlos Tevez και Andrea Pirlo.

Πότε θα κάνουν τα υποδήματα Elite Series το ντεμπούτο τους στα γήπεδα;
Τα υποδήματα Nike Elite Series θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο γήπεδο στον τελικό του UEFA Champions League 2009-2010, το Σάββατο 22 Μαΐου 2010.

Τα υποδήματα Elite Series θα είναι διαθέσιμα προς αγορά;
Και τα τέσσερα υποδήματα Elite Series θα αρχίσουν να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης διεθνώς και από το www.nikestore.com από τις 22 Μαΐου 2010.

Πόσο κοστίζουν τα υποδήματα Elite Series;
Nike Tiempo Legend: $275 / €275
Nike CTR360 Maestri: $300 / €300
Nike Total90 Laser: $325 / €325
Nike Mercurial Vapor SuperFly II: $400 / €375

Τι είναι το Nike Football+;
Το Nike Football+ παρέχει στους ποδοσφαιριστές πρόσβαση "εκ των έσω" στους καλύτερους προπονητές, παίκτες και ομάδες στον κόσμο για ολοκληρωμένη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο παίζουν. Τα προγράμματα Master Series του Nike Football+ εξασφαλίζουν αρτιότητα γνώσεων όσον αφορά τον Έλεγχο (κοντρόλ), την Ακρίβεια και την Ταχύτητα παρέχοντας γνώσεις από εκλεκτούς συντελεστές του αθλήματος και επαγγελματικά προγράμματα προπόνησης. Περιλαμβάνουν μια ειδική χαρακτηριστική κίνηση από τον αστέρα της Atletico Madrid και της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής Sergio Aguero, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στα τέλη Μαΐου.

Το “Inside the Pro” είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση "εκ των έσω" σε εκλεκτούς παίκτες. Αθλητές όπως οι Robinho, Javier Mascherano και Zlatan Ibrahimovic παρέχουν πραγματικές και σαφείς πληροφορίες για τον τρόπο παιξίματος και προετοιμασίας τους για τους αγώνες.

Η πρόσβαση στο Nike Football+ παρέχεται με την αγορά ενός ζεύγους υποδημάτων Elite Series. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένας μοναδικός κωδικός χρήστη, ο οποίος ξεκλειδώνει την πλήρη σειρά προγραμμάτων του Nike Football+ στο nikefootball.com. Ο κωδικός παρέχει επίσης πρόσβαση σε μελλοντικά προγράμματα του Nike Football+ τα οποία βοηθούν τους παίκτες να βελτιώσουν την τεχνική τους και να κατακτήσουν τη νίκη. Το Nike Football+ διατίθεται σαν εφαρμογή για τις συσκευές iPhone και iPod Touch από το iTunes και μέσω του mobile web για όλες τις φορητές συσκευές με δυνατότητα WAP.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube