Το ντέρμπι Πόρτο-Μπενφίκα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Superliga. Οι «δράκοι» διεκδικούν τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι «αετοί» χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του Europa League (μία θα πάρουν η Πόρτο ή η Μπράγκα), η Γκιμαράες φιλοξενείται από τη Ρίο Άβε, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχεται τη Ναβάλ και η Νασιονάλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ακαντέμικα.

Το παιχνίδι στο «Ντραγκάο» θα διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα, καθώς θα επιστρατευτούν περισσότεροι αστυνομικοί από την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Πορτογαλία! Οι «δράκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Φαλκάο, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη στη νίκη (5-2) επί της Σετούμπαλ και συμπλήρωσε κάρτες, και τους Ρούμπεν Μίκαελ, Μαριάνο και Βαρέλα. Από την πλευρά τους, οι «αετοί» θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια και θα είναι το 32ο της ιστορίας τους.

Η Μπράγκα θέλει το «τρίποντο» απέναντι στην Πάκος Φερέιρα. Το «Οπλοστάσιο του Μίνιο» θέλει να κλείσει νικηφόρα τις εντός έδρας υποχρεώσεις της, ικανοποιώντας έτσι τους οπαδούς της που τη στήριξαν όλη τη σεζόν και τη βοήιθησαν να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Εάν οι γηπεδούχοι νικήσουν, τότε «κλειδώνουν» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Ντομίνγκος Πασιένσια δεν υπολογίζει τον Φελίπε Ολιβέιρα.

Ντέρμπι παραμονής είναι το Ολιανένσε-Λεϊσόες, με τους γηπεδούχους να παίζουν για δύο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία) και να μην τους ενδιαφέρει τι θα κάνουν στην έδρα της Πάκος Φερέιρα. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται τη νίκη για να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Ολιανένσε θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντέλσον, ενώ η Λεϊσόες θα παραταχθεί χωρίς τον Νούνο Σίλβα που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Κυριακή 02/05/10 (22:15)

Ακαντέμικα-Νασιονάλ
Μπελενένσες-Λεϊρία
Πόρτο-Μπενφίκα
Μαρίτιμο-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Λεϊσόες
Ρίο Άβε-Γκιμαράες
Μπράγκα-Πάκος Φερέιρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ναβάλ

Η επόμενη (30η - τελευταία) αγωνιστική:

Μπενφίκα-Ρίο Άβε
Γκιμαράες-Μαρίτιμο
Λεϊσόες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Νασιονάλ-Μπράγκα
Ναβάλ-Ακαντέμικα
Πάκος Φερέιρα-Ολιανένσε
Λεϊρία-Πόρτο
Σετούμπαλ-Μπελενένσες

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube